DRAG Ontario LTD

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DRAG Ontario LTD

Мнениеот darkavenger » Сря Апр 13, 2011 6:29 pm

Най-после след много питания и главоблъсканици реших да си взема този байк с 21" понеже съм висок около 190 и ми казаха, че тази рамка ще ми е по-добре и наистина е така.....
Не съм сменял никакви компоненти.
Ще го покарам първо и после, след време, ще видя кое ще се смени и кое не, а и няма да правя бесни спускания.... :D :D :D :D :roll2:

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Изображение
They say that lifes a carousel. Spinning fast, you`ve got to ride it well.
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Рейтинг: 1240

Re: DRAG Ontario LTD

Мнениеот heep » Сря Апр 13, 2011 7:35 pm

Супер, честито със здраве да си го ползваш, но надявам се не разчиташ на тази заключвалка сериозно. Защото ако е така, ще плачеш скоро...
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот darkavenger » Сря Апр 13, 2011 7:55 pm

Не не .... това си е у нас ... просто така го сложих .... дадоха ми го ей така ....
Обаче ..... сега като завъртях предната гума ... се чува някакво леко свистене на накладки :D
предполагам че трябва да се регулират или не пречи .... едва се чува, но все пак....
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Мнениеот lostrider@ » Чет Апр 14, 2011 11:57 am

Честито и от мен и безаварийно.. По въпроса със спирачката - няма да е зле да се опиташ да я донастройш, за да изчезне триенето (или поне да се ограничи до минимум). Ако не успееш, тогава иди в сервиз. Не е приятно свистенето, особено ако е твърде осезаемо. Погрижи се, за да не го мислиш. :beer:
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Апр 14, 2011 1:13 pm

Нормално е за този тип механични спирачки в началото да докосват накладките до диска/НЕ да трият/. С времето накладките
ще улегнат, разработят и няма да имаш този проблем. Ако те притеснява - обърни се към механик за фина настройка.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот darkavenger » Пет Апр 15, 2011 5:59 am

Привет, приятели и благодаря за отговорите.
Ще покарам велосипеда и ще видим какво ще стане с тези накладки. Другото, което ми направи впечатление е, че задната спирачка не ми държи много ... т.е и 2те не държат кой знае колко... но за предна - ок. - добре е, но задната... да се опитам да я натегна ли? Има един болт, който е от вътрешната страна на гумата и да се опитам малко да го натегна ли... или не се прави така?
darkavenger

Мнениеот follow_me » Пет Апр 15, 2011 8:38 pm

Ами поприцип с този болт от вътревната страна(от към спиците) се затягат механичните дискови спирачки, но по-добре си отиди в сервиз, за да ти настроят и двете спирачки. А иначе на дисковите спирачки им трябва известно време, за да започнат да сипрат добре - накладките трябва да се разработат.
Retards are hopeless...
Аватар
follow_me

Рейтинг: 1162

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Апр 15, 2011 9:11 pm

Грешка колега - не се 'затягат' спирачките с болта от страната на спиците. 90% съм сигурен че Ontario-то е със спирачки Tektro IO. С болта от страната на спиците се приближава статичната накладка по посока към диска. Затягайки болта единствено може да доближиш накладката толкова че тя да започне да трие в диска. Ако стискайки лоста той опира в ръкохватката без апарата да стиска достатъчно накладките опъни жилото посредством 'врътките' - едната ти е на лостчето на спирачката, другата на самия апарат. Точно където влиза жилото в лоста/апарата. Нормално е спирачките да имат период на разработка. Направи едно спускане по асфалта от Драгалевци с леко стисната спирачка и всичко ще е ок. :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот darkavenger » Съб Апр 16, 2011 8:34 am

Ех....... :D
вчера направих няколко пробни спускания по провлака м/у новия и стар град :) :D и истината е, че бая трябва да натискам лостчето ....
Ще пробвам да покарам така няколко пъти и ако не се оправят ще пристегна жилото.
:wavey:
darkavenger

Мнениеот euroclear » Съб Апр 16, 2011 5:20 pm

много хубаво коеллце точно такова исках ама нямах пари със здраве да си го караш
euroclear

Рейтинг: 1180

Назад към Общ форум