От къде да си купя ВЕЛОАРГОМЕТЪР?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

От къде да си купя ВЕЛОАРГОМЕТЪР?

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 10, 2010 12:36 pm

Търся си велоаргометър нов или втора ръка за дъждовните дни. Предложете ми бюджетна оферта. Търся нещо на ниска цена, предлагащо нормално качество.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: От къде да си купя ВЕЛОАРГОМЕТЪР?

Мнениеот Sasho_snegorina » Нед Яну 10, 2010 12:42 pm

Зависи от цената, която си подготвил, защото има модели от 70лв до xxxx лв. Не е трудно да попиташ чичо ти Гугъл нещо по въпроса. Търси ключови думи "продавам велоергометър", аз гледах оферти преди седмица и имаше доста, а някои дори бяха от София, така че ще ти е удобно да го огледаш. Успех :agree:
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Нед Яну 10, 2010 12:44 pm

Има и алтернатива - тренажор. Така няма да минеш отново по целия път с настройките на седалки, кормила и прочие (може и да не можеш, щом искаш бюджетен вариант), а ще ползваш колелото си, т.е. ще тренираш в условия максимално близки до реалните.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 10, 2010 1:05 pm

Много сте бързи бре :D
Забелязвам марки като Спортер и Кетлер в почти всяко мнение по форумите. Цените наистина варират в страхотен диапазон. Използвали ли сте подобно нещо, къде са уязвими, за да зная къде да гледам. Какво трябва да има един велоаргометър - какви настройки, функкции, кои са по-добри - механичните или магнитните.

За офертата за тренажор - отпада поради няколко причини. Не е практично от гледна точка употреба и монтаж.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот joropc » Нед Яну 10, 2010 2:08 pm

Колко пари си приготвил?
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 10, 2010 2:48 pm

Имам 100-200лв под ръка. Не е нещо от което ми зависи живота, следователно мога да направя компромис с цената/качеството му.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот joropc » Нед Яну 10, 2010 3:13 pm

Изображение
-------------------------------------------------------------
Аватар
joropc

Мнениеот kvelikov » Нед Яну 10, 2010 3:33 pm

...и за протокола, казва се велоЕргометър... :beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот jivkonik » Нед Яну 10, 2010 4:37 pm

Понеже съм ползвал 2 модела на различни фирми в ниския клас- няма такива боклуци! Ергономията на въртящия се настройва трудно, седалка, кормило, педали - невероятно далеч от истината..... ако имаш някакво място - тренажор!!!! :agree: :peace:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Capoeira » Нед Яну 10, 2010 6:16 pm

Не че нещо, но не е ли
Велоергометър

а не

Велоаргометър

последното звъчи като велоагрометър
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Sasho_snegorina » Нед Яну 10, 2010 7:42 pm

Прави сте, правилното изписване на думата е "Велоергометър" както съм написал в първото ми мнение. Лично аз бих избрал ролков тренажор, според мен това е максимално прост вариант за трениране в къщи, а в същото време се доближава максимално до реалното каране. Ролковият тренажор е максимално опростен и това позволява прибирането му дори "зад шкафа" или "под леглото", защото е сгъваем. Цените на ролковите тренажори варират в по-малки граници, в България има модели около 200-250лв., в CRC гледах на цени от около 300-400лв, но вярвам, че качеството им е по-добро.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот Daniel Panev » Нед Яну 10, 2010 8:58 pm

Здрасти.
Както вече jivkonik ти каза - това и за мен са едни пари, хвърлени на вятъра. Само погледни седалката (всичките са такива) и ми кажи според теб на това дали ще ти е удобно да въртиш? Отделно че наистина не можеш да го настроиш по теб - височината на седалката се регулира на степени, кормилото изобщо не може да се регулира и въобще... ако не си някоя манекенка, дето ходи на фитнес заради социалните контакти - това не е за теб.
Така че или избери някой тренанжор, или си вземи карта за фитнес за тия пари и помпай с тежести- още повече, че там със сигурност ще има поне една такава бангия...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот did » Нед Яну 10, 2010 9:08 pm

НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ВЕЛОЕРГОМЕТРИ!

Ако много настоявате да си имате неизползваем кютюк в коридора, купете си препариран хипопотам. Заема по-малко място и е по-полезен.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот veskoz » Пон Яну 11, 2010 9:31 am

EccentricMOTION написа:Търся си велоаргометър нов или втора ръка за дъждовните дни. Предложете ми бюджетна оферта. Търся нещо на ниска цена, предлагащо нормално качество.

И ще мааш на място мислейки си че правиш нещо?! Не че нещо, ама няма нищо общо. Аз разбирам да си състезател чиято форма да се нуждае непрекъснато от тренировка на мускулите. DH ли ще тренираш вкъщи? По-добре си вземи конче на пружина поне да тренираш баланс. Ще върши повече работа. :agree:
Какво му е на дъжда? Стига да не гърми - гаааааазззззззз.
Абе хич не ги разбирам тия американизми тренажорите. "Правите си любимото кросче сутрин (пред телевизора, до телефона) и се наслаждавате на нереално идентичното натоварване" :crazy:
Изображение

Не се излагай ЕД! :peace:
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Пон Яну 11, 2010 10:00 am

Всичките тия тренажори и велоергометри имат основен недостатък - използват се на закрито. Човек трябва редовно да проветрява, ако не и да тренира на отворено, защото да се блъска в среда бедна на кислород и богата на CO2 си е живо бавно самоубийство.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот i love bikes » Чет Яну 14, 2010 9:13 pm

Абсолютно вярно! За това когато въртя в нас за подържане на форма отварям вратата на терасата, иначе...
Да, основен недостатък на велоергометрите е, че нямат достатъчно настройки. Моят е доста стар, регулира се само височината на седалката, но все пак ми върши работа( а и ми го подариха). Друг е въпроса колко си играх да настроя скоростите максимално близо до тези на колелото
Все пак колкото и да казвате, че няма смисъл, предпочитам да въртя в нас (когато вали например), вместо да не карам. :)
По-добре е да се остави отворен/а било то врата или прозорец, защото ако спираш всеки път да отваряш и затваряш се губи малко или много ефекта от цялата работа. Освен ако човек не върти просто за удоволствие :).
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Яну 14, 2010 9:52 pm

Това е преценено - ще бъде монтиран на тераса с горен навес, независимо дали вали или не - аз ще мога да въртя. Въпроса е само какво и от къде да избера.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот k0k0 » Чет Яну 14, 2010 11:13 pm

Велоергометърът не може да ти даде натоварването, което можеш да получиш с колелото! Пробвал съм всякакви по фитнесите 5,8,11 степени... махаш крачули като идиот и писва супер бързо...
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот PtD » Пет Яну 15, 2010 12:15 am

Вярно е, че писва, ама има такива с програма за натоварването, а може да си пуснеш и филмче да гледаш...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 15, 2010 10:09 am

Човеко - не си харчи парите за глупости.
Мини в (някоя) сряда през 1516 да ти дам Weight Training For Cyclists да си имаш занимавка за дъждовните дни.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Яну 15, 2010 10:28 am

Оценявам помощта Ви, но идеята е малко по-различна. Не се подготвям за състезания, не държа на идеалната физическа форма, стигнах до там, че родителите ми са по над 50г и проявяват интерес да въртят. От тази гледна точка ще е практична придобивка за вкъщи, която ще може да използваме всички. Дани, благодаря за предложението, но това е програма за хора с доста по-високо ниво от моето/родителите ми/, съдейки по другия ти спорт освен колоезденето.
Въпроса ми беше за предложения - някой ако има нещо 2ра ръка което не използва, да е видял в спортен/друг магазин нещо подобно на изгодна цена.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот jd » Пон Апр 16, 2012 9:59 am

Някой да има впечатления от това - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=59417 ?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Апр 16, 2012 10:15 pm

jd написа:Някой да има впечатления от това - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=59417 ?

В пъти по-добре са от велоергометър. Предимство е, че ползваш своя велосипед, натоварването е по-адекватно от това на велосипеда. Определящо е да ползваш подходяща гума, специализирана за тренажор или слик и да не спираш рязко със задна спирачка. Уточнявам, че съм ползвал тренажорите на Tacx.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот PtD » Вто Апр 17, 2012 12:57 am

Велоаргометърът сигурно мери бързо сребро. :smokin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот jd » Вто Апр 17, 2012 8:13 am

EccentricMOTION написа:В пъти по-добре са от велоергометър.

Това ясно. Аз питам дали някой има личен опит с посочения или сходен (като ценови клас) продукт. Защото напоследък нещо хич не ми се отваря време, а трябва да влезна малко във форма
Изображение
Аватар
jd

Назад към Общ форум