Препоръчайте ми удобна седалка?!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръчайте ми удобна седалка?!

Мнениеот Snuupy93 » Вто Юни 26, 2012 11:27 am

Здравейте. Имам Selle Royal Alpine, но като покарам по-дълго и направо гъ*а ми изтръпва, не ми е удобна явно. Търся си няква удобна седалка, гледах на Selle Royal едни по-широки, отдолу с някви амортесьорчета, ама ме притеснява изгледа на колелото след това... Препоръчайте нещо удобно.... Карам доста градско, AM също, като си катеря продължително, което отново се отразява на задните ми части.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

Re: Препоръчайте ми удобна седалка?!

Мнениеот vafi » Вто Юни 26, 2012 12:22 pm

Карам с тази Изображение Selle Italia Flite Gel Flow Titan 316 Sattel
Ужасно удобна и дискомфорта от 100-те Км отмина за 1 ден ;)
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот krach » Вто Юни 26, 2012 2:41 pm

Силно индивидуално е...На мен една седалка дето е малко по - дебела ми е супер удобна. Дори и след 100те км нямах проблем. Докато на един приятел същата такава седалка след 2-3 часа каране му наръби задника.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Snuupy93 » Вто Юни 26, 2012 7:40 pm

Ми, в крайна сметка взех ето тази:
Изображение

За сега ми е леко твърдичка, но предполагам ще свикна. Казаха ми в магазина, че точно тоя тип седалки дават добро кръвообращение на задните части, за разлика от тия с гел (за дълги разстояния).
Изображение
Аватар
Snuupy93

Мнениеот hitar_potter » Вто Юни 26, 2012 7:51 pm

Баси пича.. Ти какво, реши да пуснеш тема във форума преди да излезеш до веломагазина ли? :lol:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Вто Юни 26, 2012 9:32 pm

Snuupy93 написа:Казаха ми в магазина, че точно тоя тип седалки дават добро кръвообращение на задните части, за разлика от тия с гел (за дълги разстояния).

тц тц ... начетени продавачи ей :bowdown: ... ама ний баламите ще си караме такива с гел.

Selle Royal Alpine е градска сделка, за каране до супермаркета. Само че няма нищо общо между нея и оная червената по-горе примерно ... нека и двете са с гел. :idea:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Snuupy93 » Вто Юни 26, 2012 10:37 pm

Тая я взех за 30лв, горната, червена, струва 150лв и нагоре... са извинявай! + това казаха, че с гел също са добри, но като тази горната, но те са над 100лв, не ми се дават такива пари за седалка, говорех за дебелите, тантурести седалки.

Имаше същата като мойта сегашна, но за 50лв, но беше по-твърда и по къса, мойта е по-широка... Казаха ми, че си е по-удобна за дълги карания от Selle Royal Alpine-а....
Изображение
Аватар
Snuupy93

Мнениеот Stafref » Сря Юни 27, 2012 12:27 am

Имах velo plush на старото колело. Има доста модели от тази серия на добри пари. Моята ми беше супер удобна, но и относително тежка. Аз лично мисля да потърся да видя тези (че сегашната пак не ми е удобна):

http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=657

http://www.bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.726/product_cat.485/lang.2
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот Slade » Сря Юни 27, 2012 8:28 am

Тази втората изглежда добре и е на сносна цена. Този канал за простатата сигурно е важен, защото в момента мойта седалката ме ръби точно там, където би трябвало да е този канал и дискомфорта е значителен.

Аз заглеждам и тази, но не знам дали ще е удобна:
http://screambikes.eu/bg/sedalki-mtb/80 ... white.html
Пише, че е с гел и теглото го дават много прилично.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот Чичка » Сря Юни 27, 2012 9:08 am

Ето с това карам аз:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 485/lang.2

въпреки че вкъщи имам Спешалаизд Аватар с гел и не-знам си кво си още, тази е ненадмината като комфорт за кратки карания, каране градско и по-продължително време на равно. На моменти чак забравям, че от време на време трябва да се става от седалката :D

Негативните страни са: голямо тегло; твърде широка за агрсивно спускане, обемиста, по-миналата седмица с нон стоп спускане на Боровец не бях много доволен честно да си призная - просто като си с една идея по-твърда седалка по-често се изправяш, а като си с вело плюш забравяш да станеш на места, където си е задължително да си прав на колелото.

В крайна сметка още не съм открил "универсалната" седалка за мен, но с интерес бих пробвал и други вело плюшове, че гледам в официалния сайт има бая модели:
http://www.velosaddles.com/en/brands/pl ... &L=0&id=47
Ако мислиш, че всички са срещу теб, поогледай се… може да караш в насрещното.
Аватар
Чичка

Рейтинг: 1360

Мнениеот Snuupy93 » Сря Юни 27, 2012 9:39 am

Slade написа:Тази втората изглежда добре и е на сносна цена. Този канал за простатата сигурно е важен, защото в момента мойта седалката ме ръби точно там, където би трябвало да е този канал и дискомфорта е значителен.

Аз заглеждам и тази, но не знам дали ще е удобна:
http://screambikes.eu/bg/sedalki-mtb/80 ... white.html
Пише, че е с гел и теглото го дават много прилично.

Аз карам с по-добрата от нея, която е 30лв, по-мека е и по-широка, още свиквам с нея, но е много лекичка и практична, лично на мен ми харесва.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Мнениеот george2502 » Сря Юни 27, 2012 11:07 am

Здравей, моето тегло е 103 + задник толкова свикнал на автомобилни кресла в големи коли, че си е направо претенциозен. За мен тази седалка се оказа адски удобна http://screambikes.eu/bg/sedalki-mtb/43 ... lipse.html
Връща младостта с Drag ZX2 Pro след 20 годишна пауза :)
george2502

Мнениеот Slade » Сря Юни 27, 2012 1:50 pm

Благодаря, че споделихте опит, вече имам набелязани модели. Ще трябва да обиколя по магазините да ги видя на живо.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Назад към Общ форум