Винаги с бельо, карам. Памучно. По принцип, памука е "антиматерия" за всичко свързано с планински начинания, но според мен се разбира нещата по тялото, а не около интимните части. Добре познати факти откъм материи са:
Предимства на памука -> нежен за кожата, много нежен.. за това се прави бельо от него все пак, нали..
Недостатъства на памука -> като се намокри не съхне бързо и особено в сравнение с изкуствените материи, а мокро значи "студено". Може би по-мокро да значи по-лесно "протъркване" там, но намокря ли се толкова много "отдолу", например в сравнение с T-shirt на торса, при физически натоварвания, като напр. колоездене ???
Съвсем сериозно казвам, досега не съм си овлажнявал слиповете в степен, в която да разглеждам да карам по памперс и без бельо, поради тази причина. В тази връзка, карането с нежни, фини и орязани (за да не спарват) памучни слипове за мен си тамън комфортно. Когато съм имал (а съм имал) недискомфортна пот и протъркване отдолу е било вследствие на некачствен памперс/бандаж и/или седалка, а
не на слипове, които пак казвам винаги са били 100% памучни.
По-добро от памука за нежните части няма, освен може ми мерино вълната, правят бельо и от нея, но не ми е още по-джоба пък и с памук съм OK за лятото..
Пъти по-важен е какъв бандаж като качество ще избереш, отколкото с бельо или без бельо караш.
Това бе моя опит, споделен без насмешки