За бельото и панталонките с "памперс"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

За бельото и панталонките с "памперс"

Мнениеот vlekov » Сря Авг 29, 2012 10:40 pm

Здравейте. Напоследък каранията ми започнаха да надхвърлят 50км./ден и съответно започна да се появява неприятна умора и болка в меките части. Реших, че ми е нужен къс панталон с т.нар. "памперс". Защо панталон - честно си признавам, би ме било срам да карам с прилепнал клин от спандекс, все още не съм надживял това си притеснение :D Та така, онзи ден поръчах от CRC панталонки с вътрешен свалящ се бандаж с подложка и се замислих, аджеба, носи ли се бельо под тоя бандаж или не? Темата гледам не е обсъждана из форума, затова реших да пусна своя, а и тази статия също ме подтикна към размисъл. Там съвсем направо си казват, че карането с бельо под бандажа изобщо не е препоръчително. Сега, има различни видове мъжко бельо, голяма част от нас ползват боксерки, други ползват слипове, но мисля, че малко хора се замислят от каква материя е бельото. Най-често май носим памучно бельо, което обаче за колоездене има доста неприятни недостатъци. Съществува обаче и т.нар. безшевно бельо, от изкуствени, бързосъхнещи материи. Аз самия ползвам такъв тип бельо от известно време и съм много доволен. Та въпроса ми е и относно този тип бельо, то някак си звучи по-приемливо за употреба под бандажа. Кажете какво мислите, ще се радвам на някакви логични и смислени отговори, нека не го избиваме на подигравки, все пак темата е напълно сериозна, въпреки че се отнася за част от тялото ни, която често не възприемаме особено сериозно :D
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Рейтинг: 1365

Re: За бельото и панталонките с "памперс"

Мнениеот Ozzie » Сря Авг 29, 2012 11:14 pm

темата е обсъждана
Под клина бельо не се носи, защото самия клин е бельо!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот vlekov » Сря Авг 29, 2012 11:28 pm

Както се казва, I stand corrected :D Тъй де, не знам що, но не открих въпросните теми с бръснещ поглед из форума, та се наложи и с търсачката да пробвам :peace: Смирено моля за извинение.
Реших за да свърша все пак нещо полезно, да пусна линкове към другите теми, та хората, които са видяли моята, направо и другите да погледнат.
За срам, едната тема е съвсем прясна:
viewtopic.php?f=3&t=117267
А това е другата:
viewtopic.php?f=13&t=59041
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Мнениеот PtD » Чет Авг 30, 2012 9:20 am

Абе не се носи, ама аз пък си нося. :wavey:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Чет Авг 30, 2012 9:37 am

Преди време и аз се сдобих с т.нар. безшевно бельо (изкуствена материя), но опитът ми при каране с него не е особено положителен. Прекалено много ми се спарваше д-то, появиха се и пъпки. Трябва да се знае, че въпросното безшевно бельо не е специализирано за спорт. Из електронни магазини съм гледал подобно спортно бельо и съм сигурен, че ефектът от него няма да е такъв. Няма съмнение, че е много удобно. Иначе под клина с памперс не слагам друго бельо.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот valenti » Пет Авг 31, 2012 8:57 am

След закупуването на първото кУлИле, при едно по-сериозно каране извън градско,така се претрих м/у баЖаците :),че веднага се навих и закупих клин и джърси! Ползувам ги винаги,дори и когато ходя на работа! Няма такъв кеф,повярвайте! Тези които казват че ,,педе..ско'' било,да си карат с разни памучни дрешки и шорталаци.Не искам да ги виня,всеки си кара както намери за добре и с каквито дрешки разполага. Но за мен важи това правило - Уважаващ себе си карач, винаги трябва да кара : 1.каска (за мен абсолютно задължителна) 2.дрехи-предназначени за спорт ( велосипеден) ,и на последно 3то място- други предпазни средства,ръкавици и т.н. :beer:
Аватар
valenti

Рейтинг: 1252

Мнениеот vlekov » Вто Сеп 04, 2012 10:38 pm

Днес пристигна въпросния къс панталон с бандаж - Royal Racing Hexlite Short. Tези дни ще се пробва, за съжаление само на кратко разстояние, та ще видим кое как :D Благодаря на всички за мненията!
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Мнениеот xcII » Пет Сеп 07, 2012 7:30 pm

Винаги с бельо, карам. Памучно. По принцип, памука е "антиматерия" за всичко свързано с планински начинания, но според мен се разбира нещата по тялото, а не около интимните части. Добре познати факти откъм материи са:

Предимства на памука -> нежен за кожата, много нежен.. за това се прави бельо от него все пак, нали..:D
Недостатъства на памука -> като се намокри не съхне бързо и особено в сравнение с изкуствените материи, а мокро значи "студено". Може би по-мокро да значи по-лесно "протъркване" там, но намокря ли се толкова много "отдолу", например в сравнение с T-shirt на торса, при физически натоварвания, като напр. колоездене ???

Съвсем сериозно казвам, досега не съм си овлажнявал слиповете в степен, в която да разглеждам да карам по памперс и без бельо, поради тази причина. В тази връзка, карането с нежни, фини и орязани (за да не спарват) памучни слипове за мен си тамън комфортно. Когато съм имал (а съм имал) недискомфортна пот и протъркване отдолу е било вследствие на некачствен памперс/бандаж и/или седалка, а не на слипове, които пак казвам винаги са били 100% памучни.

По-добро от памука за нежните части няма, освен може ми мерино вълната, правят бельо и от нея, но не ми е още по-джоба пък и с памук съм OK за лятото.. :)

Пъти по-важен е какъв бандаж като качество ще избереш, отколкото с бельо или без бельо караш.

Това бе моя опит, споделен без насмешки :agree:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот PtD » Пон Сеп 10, 2012 12:59 am

xcII написа:ВМоже би по-мокро да значи по-лесно "протъркване" там, но намокря ли се толкова много "отдолу", например в сравнение с T-shirt на торса, при физически натоварвания, като напр. колоездене ???

Намокря се, намокря се. :D :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Общ форум