BigBore написа:Здравейте колеги!
Искам да попитам този вид гума table top подходяща ли е за асфалт ?
Тоест бърза ли е за по асфалт. Предимно ще се кара по асфалт и искам някоя бърза гума, както и чат пат в планината.
K.Linch написа:Както вече беше казано, не си взимай CX Comp. Преди карах с такава отзад, но си беше приключение и на асфалт и в планината. Така и не разбрах на какъв терен е предназначена да има добро сцепление. Износва се бързо, като се поизноси, започва да се пука и от камъни. Един приятел доста им се радваше, задето са по-бързички, но в последствие си взе сликови, та поне на някакъв терен да може да си вярва на гумите.
errtime2010 написа:Имам бая километри завъртяни със комплект тейбъл топ. Гумата е бърза, малко широкичка идва и е по - така конфортно, перфекна за градска среда, бордюри, дупки и впрочие. Износва се бавно, със отлично сцепление на сух асфалт, пази се от мокър и опесъчен асфалт защото 'им отърва'. На черно са добри, във Варна е предимно суха обстановката и е песъчлива почвата, ии при катерене трудно приплъзват, при спускане отново 'им отърва' лекинко ;3 . Имат доста добра протекция от стъкла и тръни в града, за широкичък период на експлоатация само 2 пъти съм пукал гума. Доста лекички и добри, добър избор за закупуване.
darki написа:K.Linch написа:Както вече беше казано, не си взимай CX Comp. Преди карах с такава отзад, но си беше приключение и на асфалт и в планината. Така и не разбрах на какъв терен е предназначена да има добро сцепление. Износва се бързо, като се поизноси, започва да се пука и от камъни. Един приятел доста им се радваше, задето са по-бързички, но в последствие си взе сликови, та поне на някакъв терен да може да си вярва на гумите.
С един един комплект предна и задна Schwalbe CX Comp навъртях близо 4 000 km. Карани са по стар мек асфалт с видима баластра. Настилката периодично се навяваше със фин пясък и листа от широколистна и иглолистна дървесина. На този терен гумите се държаха задоволително. Задната малко поднасяше, но беше поносимо по завоите внимавах, защото имаше леко поднасяне. На мокро не съм успял да се пребия независимо, че имаше и гниещи листа. По отношение на износването на 4 000 km. предната е на 40-50%, но гумата е нацепена, задната е галош. До 3800 km пукал съм гума само един път и то задната (налагане 3.2- 3.5). Но минах ли 3800 km. задната започна да се пука всеки път когато карах дори и когато я сложих за предна. След поредното пукане я смених с Nobby Nic. В момента карам бившата предната отзад, но при по висока скорост на равно с предна Nobby Nic се усеща леко поднасяне при Schwalbe CX Comp.
Потребители, разглеждащи този форум: moridinbg и 367 госта