Велосипед със зарядно за акумулатор.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед със зарядно за акумулатор.

Мнениеот botman » Пон Ное 05, 2012 1:30 am

Здравейте,

интересува ме възможно ли е примерно с една динамо главина да зареждам един 6V 4.5Ah акумулатор. Струва ли си? Огромна ли е разликата във въртенето или не се усеща чак толкова много(Като изключим +1кг. тежест). Досега изчетох всички теми, но те са само с директен консуматор, на мен идеята ми е да зарежда акумулатора, от който ще си взимам вече токовете за каквото там ми трябва...

Поздрави!
botman

Рейтинг: 1200

Re: Велосипед със зарядно за акумулатор.

Мнениеот taurus13 » Пон Ное 05, 2012 9:10 am

За възможно е възможно, но дали е ефективно. Първо динамоглавината има напрежение 6 V. Да речем, че можеш да зареждаш акумулатора с това напрежение, макар да е добре да е малко по-голямо. Ще имаш нужда и от някакво специализирано зарядно, най-малкото за да ограничиш тока при напълно разреден акумулатор, тъй като динамоглавината дава само 0,5 A. И трето, при ток от 0,5A ще ти е нужно време от около 14 часа за заряд на дадения акумулатор от 4,5Ah. И според мен...не си струва, особено при наличието на голям избор леки литиево-йонни пакети. Един килограм li-ion батерии са доста електричество да знаеш - горе долу еквивалента на 6 такива акумулатора, всеки от които тежи по половин кило сигурно.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум