Добър калник

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Добър калник

Мнениеот Zvezdo » Нед Дек 02, 2012 11:43 am

Здравейте,

Карам доста в града, велосипед Cross Sporster като гумите не са с особенно голям грайфер, но все пак са широки (оригиналните).
Купих си някакви калници 2 броя, но ми прави впечатление, че и при двата модела си хвърля. Въпросът ми е има ли калници който наистина да пазят, като се засиля в града да не ми цапа гърба, мислех за дъждобран, обаче когато е топло не е удачно и ако не вали. Другото е че този предният се захваща наистина тъпо, колкото и да го стягам два скока и се е завъртял в някоя посока, не мога да проумея какво е това захващане мислех си да му слойа гума вътре да го държи по добре. Като цяло единият преден ми пази добре дори на обувките обаче задния имам чувството че хвърчи и отстрани. А като гледам всички модели изглеждат еднакво. Искам найстина добър калник, май на градските колела са най-добри. Обхващат цялата гума от най-ниска точка.

Мерси!
Zvezdo

Рейтинг: 1120

Re: Добър калник

Мнениеот pascoff » Нед Дек 02, 2012 12:04 pm

Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Re: Добър калник

Мнениеот Stefan_trekkie » Нед Дек 09, 2012 8:24 pm

Единствените пазещи калници са такива, които обхващат цялата гума /като във втория пост на посочения линк преди мен/.. Задния е почти полу кръг или 180 градуса, а предния поне 120.. Тъпо изглеждат, но пазят.. Не отиват на хубавите МТБ-та.. По-скоро са за стари класически шосейки..
Аватар
Stefan_trekkie

Рейтинг: 1257

Назад към Общ форум