Въпрос за преден wheelset

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за преден wheelset

Мнениеот Petrow™ » Пон Яну 28, 2013 4:57 pm

Добър ден. Искам да Ви попитам за някои неща, а те са - дали на тази главина може да и се сложи диск, защото искам да си сложа хидравлика отпред. Също искам да кажете мнението си за тези части, които съм избрал за преден wheelset: шина, главина и спици DT. И ако може да кажете тези уши на вилката ще станат ли за всяка хидравлика, а ако не - за кои ще станат ?
Аватар
Petrow™

Рейтинг: 1203

Re: Въпрос за преден wheelset

Мнениеот Ozzie » Пон Яну 28, 2013 5:42 pm

Petrow™ написа: дали на тази главина може да и се сложи диск

Може, стига да е с монтаж Center Lock (CL). Разбира се, има адаптори които позволяват монтирането на диск със захват на шест болта, но едва ли целта ти е да даваш допълнителни пари?

Petrow™ написа:Също искам да кажете мнението си за тези части, които съм избрал за преден wheelset: шина, главина и спици DT

Лично аз смятам, че ще се получи много приятно предно колело. Карах такава главина може би 2 години, след това известно време застояваше по шкафовете, в момента е на велосипеда на сина ми. Не и знам годините, но не ми е направила никакъв проблем все още.

Petrow™ написа:И ако може да кажете тези уши на вилката ще станат ли за всяка хидравлика...

Тези уши са стандарт Post Mount (PM), имайки предвид, че може би над 90% от спирачките се произвеждат за този монтаж, вероятно няма да имаш проблем да монтираш която и да е масова спирачка. За диск 160 мм. няма да ти трябват адаптори (преходници), за всеки следващ по размер диск ще ти трябва съответния такъв.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Petrow™ » Пон Яну 28, 2013 5:57 pm

Мерси за бързия и хубав отговор. :beer: Може да заключваш. :)
Аватар
Petrow™

Мнениеот Petrow™ » Вто Яну 29, 2013 2:52 pm

И имам още един въпрос - кой е най-подходящият размер диск за предна спирачка ?
Аватар
Petrow™

Мнениеот Cu0 » Вто Яну 29, 2013 3:41 pm

няма универсален такъв. За вилката, която си показал -> 160mm (180мм макс)
Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот Petrow™ » Вто Яну 29, 2013 6:39 pm

Правилно си ме разбрал какво имам в предвид. Мерси за отговора.
Аватар
Petrow™

Мнениеот Admin » Вто Яну 29, 2013 9:04 pm

Тишо, сигурен ли си, че главината е за Center Lock? Т.е. под тоя гумен пръстен би трябвало да е шлица за диска според теб, ама дали е така наистина, или това е само някакво уплътнение? :dontknow:
Petrow™, я пробвай гуменият пръстен от снимката дали може да се махне и дали под него ще се покаже нещо такова:
Изображение
Тези жлебове (назъбената окръжност от лявата страна) са за монтаж на CenterLock диск. Ако главината ти няма такива, значи изобщо не става за диск, и на мен ми се струва, че е такъв случаят.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Вто Яну 29, 2013 9:37 pm

'миииии.... не прилича на уплътнение което да пази от прах и вода, голямо ми се вижда, ама наистина, кой знае какво ще излезе отдолу
Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот darlik_95 » Вто Яну 29, 2013 9:44 pm

Ozzie написа:'миииии.... не прилича на уплътнение което да пази от прах и вода, голямо ми се вижда, ама наистина, кой знае какво ще излезе отдолу
Изображение

Отдолу се крие Center Lock - а . ;) Това е предпазно капаче в случай, че не се използва възможността за монтиране на ротор.
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот Admin » Вто Яну 29, 2013 10:12 pm

Ясно. :agree: Не ми е позната тая главина, така че рекох да повдигна въпроса, дорде е време. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Petrow™ » Вто Яну 29, 2013 10:30 pm

Ами не съм го махал, утре ще го махна да видя, но видях че на главината пише Center Lock.
Аватар
Petrow™

Назад към Общ форум