Ъ...таковата...и мен ми писна...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ъ...таковата...и мен ми писна...

Мнениеот taurus13 » Сря Мар 06, 2013 2:20 am

...да ми чупят дерайльорите разни клечки. Та ето, че поразмишлявах днес и реших да споделя. Не, че не можех и да го опиша, но някак днес съм повече на вербална вълна....бе с две думи бърбори ми се повече отколкото ми се пише. :)
Темата е колкото шеговита толкова и сериозна и затова го постнах тук - гледам, темата за чуковете се позчерпа, па и Любо чука отдавна му свиха сърмите некви келеши та...
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Re: Ъ...таковата...и мен ми писна...

Мнениеот Yavkata » Сря Мар 06, 2013 6:38 am

Има хляб в идеята на инж. Костов. Естествено няма да е на 100% ефективна. При мен съм забелязал не толкова гореописания механизъм, а друг който ще опиша. Явно си има значение и нагласата. Аз съм доста положително настроен, но и с лека скрита агресия изригваща понякога в неушеприятни вербални излияния. Това заедно с пироманската ми същност, явно ме прави неатратктивен обект за ядовитите отхвърлени от дървото си клечки. За сметка на това към дерайльора ми протягат хищни лапи едни други индивиди. Жилави хвойнички и храстовидно-тънколиановидна растителност, (по дифолт с трънчета, за по-голямо удоволствие при разплитането). Та цялата тази пасмина, изчаква преминавамето ми и се втурва след мен, вкопчвайки се отчаяно, но и упорито в рамото на дерайльора. Поради жилавия си характер не разчита на опората на спиците а на усукване около дългото рамо и претакването през зъбните колелца със активното съдействие на веригата. Тук идва момента да се усетя, да спра и да размотая цялата тази галимация, ама често не се усещам и издърпвам напред. От цялото това дърпане на дерайльор обикновено излизам победител и оставам ошмуленото и разочаровано растение да жадува за човешка топлина. Впоследствие обаче на цялото това дърпане и разтягане на дерайльора назад, се получава едно леко , но дразнещо усукване на ухото, понякога обръщане на дерайльора, усукване на рамото му и в крайна сметка луфт. Та чудя се инж. Костов , дали едно по-късо рамо няма да реши този проблем.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот did » Сря Мар 06, 2013 10:09 am

инж. Костов, знайш ли къф ти е проблема?

Много караш!

:)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот APD » Сря Мар 06, 2013 2:56 pm

taurus13 написа:...да ми чупят дерайльорите разни клечки

derailleurs suck
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот ACID BURN » Сря Мар 06, 2013 8:16 pm

Моите СРАМни дерайльори пък не ми се е случвало да ги чупя от такива кисели и злобни клечки. За сметка на т'ва обаче след около една година заСРАМения дерайльор започва да се кълчи кат госпожица, щот видиш ли между нитовете луфта става един приятен. Ся взех,че сложих един водач, така или иначе обтегача ми ще трябва да се сменя ще видим дали ще се разлуфтва след време.
Все пак винаги съм вярвал, че работата е в японците (шимано) иии скоро време ще преудолея тоя СРАМ. :eyebrow:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот marsa » Сря Мар 06, 2013 8:51 pm

Решението е да интегрираш едни лозарски ножици между дерайльора и рамката да кълцат нарушителите, а за по-аграрно каране може и трионче :agree:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот edinmilion » Сря Мар 06, 2013 9:13 pm

Ъъ, такова - в предишната тема с хвойната, предложих дерайльор гард. Ама след това видео мисля, че си само за вътрешни скорости :D
Иначе попиля с коментарите, това е най-гледания дерайльор у ютуб, дори ще си пусна пак :bowdown:

п.п. Курбел, курбел, десен курбел,
заден дерайльор
:rofl:
edinmilion

Мнениеот grebo » Чет Мар 07, 2013 1:39 am

не ми се е случвало да успяват клечките да ми счупят дерайльора - явно е безсмъртен.. :dontknow: Ама ми иде ми наум некъв капак върху касетата в опасната зона където става зацепването както и затваряне на ролката в предната част.. тия дена може да драсна някаква скица за кво иде реч..
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот xcII » Чет Мар 07, 2013 1:48 am

single speed is what u need.. :idea: и малце готин саунд :8D:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Hell_Man » Чет Мар 07, 2013 11:13 am

edinmilion написа:Ъъ, такова - в предишната тема с хвойната, предложих дерайльор гард. Ама след това видео мисля, че си само за вътрешни скорости :D
Иначе попиля с коментарите, това е най-гледания дерайльор у ютуб, дори ще си пусна пак :bowdown:

п.п. Курбел, курбел, десен курбел,
заден дерайльор
:rofl:

Нов куплет, посветен на гадната клечка
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот GoingDownTheHill » Чет Мар 07, 2013 11:46 am

Ах, тези подли клечки! Идеята много ми допада, но дали ще успее да се реализира? Добре си го измислил! :beer:
Аватар
GoingDownTheHill

Рейтинг: 988

Мнениеот veskoz » Чет Мар 07, 2013 12:29 pm

Назад във времето имах такъв велосипед и сега се сетих за гнусния предпазител за изпадане на веригата. Хрумна ми, че би свършил работа и в клечковия случай. :D
Изображение
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Hell_Man » Чет Мар 07, 2013 12:40 pm

veskoz написа:Назад във времето имах такъв велосипед и сега се сетих за гнусния предпазител за изпадане на веригата. Хрумна ми, че би свършил работа и в клечковия случай. :D

На едно старо колело имах същото, но не спасява от Клечката - особено ако си без диск и се провре от другия край. Може би ще има някаква успеваемост, но не толкова колкото пластмаската. Или направо един голям конус поликарбонатов по цялата капла - на спринтови състезания в зала съм виждал такива. Те може би ще свършат работа против Клечката :D
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот grebo » Чет Мар 07, 2013 1:35 pm

доколкото разбрах от клипа, идеята на клечката е, да влезе в спиците и те да я повозят малко докато стигне до дерайльора? Оттам - се прикача на някой зъб от най-големия венец, и отива да троши... начи идеята е да не й даваме да се катери на зъбите или спиците... или ако все пак го направи да не срещне дерайлора, ами някой по-як негов приятел, който да я строши нея...примерно: http://www.freepatentsonline.com/7066857-0-large.jpg
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Мнениеот subritual » Чет Мар 07, 2013 5:19 pm

Според мен, най-удачно е дерейльорът да е саморазглобяем, а не чуплив. Но това уви е само в компетенцията на производителя.Може да се постави шейна,на мястото на ухото.
Не знам колко фалшиви сработвания може да има, но мисля, че ма хляб в идеята. Веригата обтяга в срещуположна посока.
Има и друг вариант- да се спускаш назад :D
Аватар
subritual

Мнениеот pe60t0 » Чет Мар 07, 2013 7:47 pm

Ахсаххьхаххаахахаха много ми беше интересно да разбера какво прави отхвърлената клечка в злобата си :rofl: :rofl: :rofl: Big up !
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Мар 07, 2013 8:39 pm

Рамките с качествени уши и качествени дерайльори не се нуждаят от "Stickguard" (клечкопредпазител), иначе до сега да го бяха измислили :-)
Опции имаш - антиухотрошач или гард за дерайльор(като на детските велосипеди).
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот grebo » Чет Мар 07, 2013 9:49 pm

EccentricMOTION написа:Рамките с качествени уши и качествени дерайльори не се нуждаят от "Stickguard" (клечкопредпазител), иначе до сега да го бяха измислили :-)
Опции имаш - антиухотрошач или гард за дерайльор(като на детските велосипеди).

http://gp1.pinkbike.org/p4pb5256103/p4pb5256103.jpg
http://www.flickriver.com/photos/egf/2162700443/
http://farm4.staticflickr.com/3403/3312 ... 68f847.jpg

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... AdCSudPwEh ....-> http://fc01.deviantart.net/fs40/i/2009/ ... GH2274.jpg ...-> http://www.tfw2005.com/transformers-new ... 962204.jpg
grebo

Мнениеот marsa » Чет Мар 07, 2013 10:17 pm

Какъв е този карбонов шит - дерайльородъждобран ли, що ли? Да не е спойлер?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот exiteyes » Чет Мар 07, 2013 10:23 pm

marsa написа:Какъв е този карбонов шит - дерайльородъждобран ли, що ли? Да не е спойлер?

Дига конете, ставаш по-бърз. Цепи вятърната струя.
Иначе казано, аз лично не съм виждал да се развалят така дерайльори за момента. Най-често тези безобидни пръчици, дърва, клони, храсти обичат да късат спици.. понякога по 2, друг път 5, че понякога и цели капли.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот vpravov » Чет Мар 07, 2013 10:46 pm

Аз пък, заради клони имам два повредени дерайльора и няколко броя уши за рамката, но не и скъсани спици. Статистика, какво да се прави! Всеки с късмета! Даже съм се замислял дали по-евтините дерайльори не са по-подходящи. Deore-то просто се усука и след манипулация с клещи, пак влезе в употреба, а Deore XT-то - направо се раздроби на три парчета. :dontknow:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот grebo » Пет Мар 08, 2013 4:36 am

marsa написа:Какъв е този карбонов шит - дерайльородъждобран ли, що ли? Да не е спойлер?

ааа, не ми се карай на мене.. просто констатирах че го има.. а и в 1 друг форум царува мнението, че всеки грам карбон, олекотява конструкцията с 10 грама... и дава 0.5 конски сили отгоре, както и 2 кила притискаща сила... :idea:

Иначе - долу-горе каквато е идеята на гарда на чейнстея - да пази гъзарския вид на рамката, или компонентчето - за да може, като отиде в "Купувам/Продавам" да ти го пробутат по-лесно. ;)
grebo

Назад към Общ форум