Билото над х.Момина поляна-Златица/Пирдоп?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Билото над х.Момина поляна-Златица/Пирдоп?

Мнениеот dob111 » Съб Юли 27, 2013 1:03 pm

Някой може ли да ме ориентира за ясна и най-добре да бъде караема пътека(път), която ще ме спусне от билото над х.Момина поляна до Златица/Пирдоп/Антон.
Идеята е за връщане към Сф с влак, така че Златица/Пирдоп е за предпочитане пред Антон.

Гледах Google Earth и Балканът в тази си част изглежда много стръмен, а ясна пътека която да спуска право в Антон не видях.

Като идея имам следното - да карам на запад по билния бит от билото над х.Момина поляна до след в.Паскал, където забелязах пътека към х.Паскал и Пирдоп.

За себе си мога да кажа, че съм с ХС велосипед и не съм кой знае какъв майстор спускач.

Някакви по-добри идеи и препоръки?
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Re: Билото над х.Момина поляна-Златица/Пирдоп?

Мнениеот milestone » Съб Юли 27, 2013 3:41 pm

ТУК има няколко варианта, ако си сменил предната гума :D. Пък ако не искаш да ти е прекалено интересно предполагам може да спускаш по изкачващите пътища от тези тракове.
Чудя се дали и аз утре сутрин да не хвана влака за Златица, че отдавна ги мисля тия места.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот dob111 » Съб Юли 27, 2013 5:26 pm

Мерси за отговора.
Идеята ми е да се кача от северната страна до билото над х.Момина поляна(около 2000м е билото) и след това да направя възможно най-бързо и безпроблемно спускане от юг в района на Антон или Златица/Пирдоп.
Влак се гони.
Аватар
dob111

Мнениеот taurus13 » Съб Юли 27, 2013 11:45 pm

Бе да ти кажа, тая част на балкана е маллко скучна откъм пътеки....или поне аз все не попадам на тях - или са черни пътища или са някакви прави моторджийски пътеки. Направо вече съм си обещал да не я мъча повече тая част на планината и да залагам на изток от Клисура за южни спускания. Даже и тоя си пост пускам с тайната надежда, че ей са ще скочат 10 човека и ще кажат - ти луд ли си бре, знаиш ква пътека има над Пирдоп/Златица/Антон.... :D
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Нед Юли 28, 2013 6:37 am

Ми над Антон верно си знаиш ква пътека има :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот milestone » Нед Юли 28, 2013 6:21 pm

taurus13 написа: Даже и тоя си пост пускам с тайната надежда, че ей са ще скочат 10 човека и ще кажат - ти луд ли си бре, знаиш ква пътека има над Пирдоп/Златица/Антон.... :D

Айде и аз да се изкажа като човек върнал се преди малко от региона ухилен като ряпа (всъщност бяхме двама). Ма то всичко е и въпрос на вкус - не на всеки би се харесала пряката пътека от х.Свищи плаз към Златица примерно.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот dob111 » Пон Юли 29, 2013 11:09 am

Аз и моя спътник EmZo.
Не качихме проектотрака в GPS-а.
85-90км самоход - асфалт и черно - до захождането за главното навлизане в планината.
Хващане по грешен път, който вместо към х.Момина поляна ни вкара в приключение тип загубване-храсталясване-бутане и други интересни неща...
За щастие успяхме да се доберем до билото над Златица и на време да спуснем.
Като резултат за мен - ден тип "електронна игра", джанки-изостарки, 120км/2000м(за Emzo 150км/2200м).
Такива дни се помнят.
Другият път, живот и здраве - на прав път и х.Момина поляна.
Изображение
Аватар
dob111

Мнениеот Yavkata » Пон Юли 29, 2013 12:50 pm

Аааа не, кво се измъкваш, начи. Земи седни и напиши нещо за това приключение. После що нямало разкази. :eyebrow: ...и онзи другия, шосейката, и той също. :lol:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот xcII » Пон Юли 29, 2013 10:19 pm

..85-90км самоход - асфалт и черно - до захождането за главното навлизане в планината.
Хващане по грешен път, който вместо към х.Момина поляна ни вкара в приключение тип загубване-храсталясване-бутане и други интересни неща...
За щастие успяхме да се доберем до билото над Златица и на време да спуснем.
Като резултат за мен - ден тип "електронна игра", джанки-изостарки, 120км/2000м(за Emzo 150км/2200м). ..

ей, машини сте бре, Северозападната Школа! :) :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Апропо, от х.Момина поляна до билото има едно прекрасно бутане.. което за несошейкаджии може би ще се превърне в невероятно спускане в обратната посока.. може би..

ed. моите уважения.. пък кой е сошейкаджия, кой еди кво си.. заеби :lol:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Use.Less » Пон Авг 05, 2013 12:43 pm

dob111 написа:
Като резултат за мен - ден тип "електронна игра", джанки-изостарки

:rofl: :rofl: :nuts:
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Назад към Общ форум