Извадена ръка от рамото - на някой случвало ли му се е?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Извадена ръка от рамото - на някой случвало ли му се е?

Мнениеот skiman » Пон Сеп 30, 2013 9:29 pm

puleto написа:Не че съм си вадил нещо и не че съм специалист, но понеже четох темата ще изкажа мнение.

Ами това е тема за тия дет са си вадили.

puleto написа: Затова всеки като започне да кара ски го болят някакви мускули дето не знае, че ги е имал.

Мъхъм :evil: Ама ако си тренирал цяло лято, а не си лежал на плажа да си вадиш пясъка от пъпа, след 2-тото качване ще си забравил за болката.

puleto написа: Трето съм сигурен, че не трябва да висиш на лост и да вдигаш тежко.

Това не го схванах. :dontknow:

puleto написа: Също ако караш твърдак- не го карай, карай нещо меко отпред.

Що? :dontknow:

puleto написа:Ако си млад със сигурност ще ти мине. Ако си над 45 ще си умреш с него, ама не от него.

Ако си млад и се контузиш, ще ти мине, ама ще те "подсети" след 45 отново. Повярвай ми, с всяка травма си умираш с нея. Ама разбираш в последствие.

puleto написа:А може би е добре и да се пият някакви калции.

Кои са калции?

puleto написа: И мога да ти кажа от собствен опит за старостта и леченията, като бях на 25 год. без да съм тренирал и загрял правех по 50 лицеви от раз. Получавах мускулна треска и ми минаваше за два дни. Сега като направя същото ми минава за седмица. Така че карай го плавно, но не се занемарявай. Поздрав

Това е същото като в по-горната точка.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcII » Пон Сеп 30, 2013 10:45 pm

...Така че карай го плавно, но не се занемарявай..

Е за тва си обичкам "Общ Форум" у mtb-bg.com - > почти никога не можеш да прочетеш нещо, свързано с планинско колоездене, но пък толко много крилати мисли пърхат отвсякъде.. Евала!!! :8D:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот PtD » Вто Окт 01, 2013 12:04 am

skiman написа:Повярвай ми, с всяка травма си умираш с нея. Ама разбираш в последствие.

Тъжен факт. :bawling:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jaboka » Пон Окт 14, 2013 9:27 am

То зависи и каква е луксацията , но най-често е предна. Също ако първата луксация стане преди да си навършшил 25 г. халтавостта не ти мърда.
Всяка ставна халтавост може до някъде да се топира чрез засилване на муслулния корсет. При предна -повечко упражненя за дългата глава на бицепса и за подлопатката , но и останалите мускули от раменния комплекс не трябва да се занемаряват , особено делтоидеуса , защото хипотрофира много грозно. А ако има някакъв дисбаланс - ръката може да седи леко завъртяна навън заради скъсяване на капсулата отзад или повишен тонус на външните ротатори упражнения за вътрешна ротация , с ластик например. Може преди упражненията лед.

И естествено (минутка за реклама) рехабилитация. Ако ходиш на частно искай рехабилитатора да ти обяснява , да ви дава конкретни упражнения за твоето състояние,ако усещаш че можеш повече , казвай на рехабилитатора , зада съобрази програмата с това, в общите комплекси няма нищо лошо , но индивидуалната програма е по-добрия вариант .
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Предишна

Назад към Общ форум