Избор на ръкавици.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на ръкавици.

Мнениеот Bace_kz » Вто Мар 29, 2011 6:22 pm

Какви ръкавици ще ми препоръчате да си купя ? Карам 50/50 градско/черни пътеки , но по някои пътеки има стърчащи клони и ръкавиците искам да ми пазят пръстите, но искам да мога да карам с тях и в горещите дни, та да имат хубаво проветрение. Бюджета ми е до 50 лв, за момента съм си харесал тези и тези.
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Re: Избор на ръкавици.

Мнениеот crossenduro2 » Вто Мар 29, 2011 6:33 pm

Bace_kz написа:Какви ръкавици ще ми препоръчате да си купя ? Карам 50/50 градско/черни пътеки , но по някои пътеки има стърчащи клони и ръкавиците искам да ми пазят пръстите, но искам да мога да карам с тях и в горещите дни, та да имат хубаво проветрение. Бюджета ми е до 50 лв, за момента съм си харесал тези и тези.

Макар и неизвестни аз съм адски доволен от тези: http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 93&lang=2&. Същевременно не са и скъпи. :beer:

П.П Преди карах 661 Comp 2009 и се скъсаха за има няма 2 месеца.. Точно там където е палеца, между него и показалеца. Така, че не съм много доволен от тези. :agree:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот joropc » Вто Мар 29, 2011 6:42 pm

Взимай Cross X-a. ;)
И двата модела ги има и тук:
http://ridespot.net/product.php?categoryID=32&qc=1
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bace_kz » Вто Мар 29, 2011 6:46 pm

@crossenduro2 Смяташ ли,че имат добро проветрение ?
@joropc Бихте ли се аргументирали ? С какво Crossa X превъзхожда Raji ?
Аватар
Bace_kz

Мнениеот kulkata » Вто Мар 29, 2011 6:48 pm

Bace_kz написа:Какви ръкавици ще ми препоръчате да си купя ? Карам 50/50 градско/черни пътеки , но по някои пътеки има стърчащи клони и ръкавиците искам да ми пазят пръстите, но искам да мога да карам с тях и в горещите дни, та да имат хубаво проветрение. Бюджета ми е до 50 лв, за момента съм си харесал тези и тези.

Карам с Raji и съм доволен.Имат добро проветрение отгоре,но на дланта ще ти запарват през лятото.Като недостатък е, че не са с лепенки ,а с ластик(поне за мен). :)
Аватар
kulkata

Рейтинг: 1354

Мнениеот Bace_kz » Вто Мар 29, 2011 6:53 pm

@kulkata Ами с клоните как стои въпроса :dontknow:
Аватар
Bace_kz

Мнениеот kulkata » Вто Мар 29, 2011 6:56 pm

Материята е много тънка и се усеща при удар с клони.Може да се закачи и някой друг трън за дупчиците.
Аватар
kulkata

Рейтинг: 1354

Мнениеот crossenduro2 » Вто Мар 29, 2011 7:06 pm

Bace_kz написа:@crossenduro2 Смяташ ли,че имат добро проветрение ?
@joropc Бихте ли се аргументирали ? С какво Crossa X превъзхожда Raji ?

Проветрението не е отлично, но протекцията е на високо ниво.. Нещо удари ли се в пръстите изобщо не се усеща! От долу също са с доста добра мека протекция. Имат и силикон на пръстите за по-добро захващне на лостчето. :beer:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот TheAnimal » Вто Мар 29, 2011 8:02 pm

От това което прочетох караш предимно градско и "леко" ХС.
Моят съвет към теб е да си вземеш ръкавици без пръсти.За 50 лв ще можеш да си вземеш ръкавички на FOX, които са доста издръжливи. Също така те съветвам да избягваш 661 като марка за ръкавици .
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот crossenduro2 » Вто Мар 29, 2011 8:05 pm

TheAnimal написа:От това което прочетох караш предимно градско и "леко" ХС.
Моят съвет към теб е да си вземеш ръкавици без пръсти.За 50 лв ще можеш да си вземеш ръкавички на FOX, които са доста издръжливи. Също така те съветвам да избягваш 661 като марка за ръкавици .

И аз това говоря! 661 са леко смотани от към ръкавиците. :agree:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот Bace_kz » Вто Мар 29, 2011 9:03 pm

Карам доста агресивно ХС, скокове, спускане с над 45 км по тесни пътечки надолу, не че не ми стиска с повече, но просто това ми предлагат пътеките, та по тия пътеки има клони и ръцете ми стават в рани, затова ще си взема цели ръкавици, 50 % градско са ми придвижване до "черните пътеки", ходене на тренировки и разкарване, но с ръкавиците искам да акцкентирам върху безопасността по черните пътеки и ако е възможно да ги ползвам в градски условия.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот _SoRa_ » Вто Мар 29, 2011 9:22 pm

Имам 661 Raji и поне моите ръце за кратко се спарват и запотяват при продължително "катерене". Имам и Troy Lee Designs XC Gloves, но и те спарват.
Не знам Dakine Ventilator как са с проветрението.
Може би е важен и цвета на ръкавиците. Ако са черни, по- бързо ще се запотяват ръцете :dontknow:
Не съм привърженичка на ръкавиците без пръсти за ползване при планинско колоездене, било то и леко хс.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот sedmi » Сря Мар 30, 2011 12:42 am

имах подобен модел на дакине, но се скъсаха на дланта за има няма 200 км. като цяло ръкавицата се усеща много добре. протекцията на кокалчетата върши прекрасна работа срещу храсталаците и тънките клончета,но това че се скъсаха само от стискане на кормилото м разочарова от бранда като цяло. дакине ми бяха рекламирани като фирма, която се занимава едва ли не само с раници и ръкавици ерго ДОБРИ СА, но уви. препоръчвам ти да избереш друг модел.
Smile, tomorrow wil be worse
sedmi

Мнениеот geco » Сря Мар 30, 2011 7:02 am

АЗ пък карам с тези http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 93&lang=2&.Купих ги преди 8месеца за 28лв тогава.Въпреки ч е са нисък клас не съм усетил да се изпотя чак толкова много повече от нормалното.Отдолу имат одебелен плат май със силикон за обиране на вибрациите.Като недостатък мога да спомена ,че белият плат отдолу още на първото каране след пране се зацапва леко.Иначе съм ги срещал еин два пъти със земята и са здрави,но пък веднъж съм ги пришивал т.к някой клон беше раздърбал конеца в края на ръкавицата.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот vla40 » Сря Мар 30, 2011 9:58 am

Аз карам с такива - http://screambikes.eu/rakavici-pro-gravity-2010.html
През лятото ми проветряват,а през зимата ми пазят топло. :beer:
Незнам как става :D :lol2:
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот crossenduro2 » Сря Мар 30, 2011 10:50 am

crossenduro2 написа:

Макар и неизвестни аз съм адски доволен от тези: http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 93&lang=2&. Същевременно не са и скъпи. :beer:

П.П Преди карах 661 Comp 2009 и се скъсаха за има няма 2 месеца.. Точно там където е палеца, между него и показалеца. Така, че не съм много доволен от тези. :agree:

Вземи тези! Няма да съжеляваш! Дори са евтини. :agree:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот xpucm0ca » Нед Апр 03, 2011 7:20 am

Първо едно важно уточнение - няма ръкавици, които да пазят от тръни и клони - може би не си попадал на тия на които аз попадам, но с ръкавици на ръцете съм вадил по двусантиметрови тръни от горната част на дланта си... Поне лично аз не съм видял до сега такива, които да предпазят от това. Аз лично карам с ProGrip racing design 2010 модела и НЕ съм особено доволен. Ръкавиците спарват в топлите дни и това реално погледнато им е единственият недостатък, но пък си пречи стабилно. В останалото (удобство, здравина и дизайн) са доста добри. Иначе съм пробвал Thor, 661 и три, четири други марки - всичките по принцип за мотоциклет. Реално единствените ръкавици, които биха те опазили са за пистарката с карбоновите вложки. Проблема е че с това на ръцете можеш да забравиш да караш каквото и да е освен пистарка.
xpucm0ca

Рейтинг: 1280

Мнениеот taurus13 » Нед Апр 03, 2011 7:58 am

Как да няма ръкавици, които пазят от тръни и клони - отиваш в Бриколаж и си взимаш едни френски работни от мека кожа за 18лв - няма шипки, няма трънки, няма драки. Изглеждат задоволително добре, прилягат добре на ръката, има няколко размера.Имат дори и възглавнички на дланта. За проветрението забрави, но пък това е кожа - мокри се леко, но никога не се вмирисва, за разлика от всички изкуственяци. Дори и при най-брутално ползване издържат по една година. Е, да - нямат шарени надписи и фешън дизайн :D , но определено и не изглеждат като работни. Карам с тях и зиме и лете(и не само аз де). Не мога да се сетя за името на вносителя, та да ти дам линк, но в магазина, не можеш ги обърка - те са единствените, които не приличат на другите работни. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот emoonthemove » Пон Апр 04, 2011 8:36 pm

Имам ръкавицата Raji на 661, никога не бих я купил отново - забърсах я рязко, но не особено силно, в една кола, която изненадващо спря пред мен и ръкавицата се разпра на кокалчетата. Продължих да я ползвам и видях, че тънката мембрана между горната и долна част на ръкавицата е на път да се прокъса съвсем скоро. Говоря за каране с тях от порядъка на 2 месеца. В последствие някъде видях, че били за шосейно каране... това, предполагам, донякъде ги оневинява :)
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Мнениеот Bace_kz » Пон Апр 04, 2011 8:44 pm

Аз в крайна сметка си поръчах Dakine Cross X, модела 2009 година, сега само ги чакам да дойдат и ще изкажа мнение :] Благодаря на всички, които се включиха в дискусията.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот joropc » Пон Апр 04, 2011 9:56 pm

Bace_kz написа:Аз в крайна сметка си поръчах Dakine Cross X, модела 2009 година, сега само ги чакам да дойдат и ще изкажа мнение :] Благодаря на всички, които се включиха в дискусията.

Добър избор ! ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот rarekin » Вто Апр 05, 2011 9:38 am

:offtopic:

taurus13 написа: .... и си взимаш едни френски, работни, от мека кожа .... Изглеждат задоволително добре :) , прилягат добре ...., има няколко размера :evil: .Имат дори и възглавнички на дланта. :D За проветрението забрави, но пък това е кожа - мокри се леко, но никога не се вмирисва, за разлика от всички изкуственяци. :rofl: Дори и при най-брутално ползване издържат по една година. :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Лелееееееееееее. :D

:offtopic:

По темата - карам с 661 Raji от 4 години(2 активно 2 от време на време). Мога само да ги препоръчам за XC употреба. За по-груби изпълнения - това

EDIT: @KiselotoMliako

Аааааа. Вярвам ти. И аз от известно време си имам от френските. Много са добри :D .Спор няма.
Последна промяна rarekin на Вто Апр 05, 2011 10:11 am, променена общо 1 път
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот KiselotoMliako » Вто Апр 05, 2011 9:48 am

rarekin написа:
taurus13 написа: ...
Лелееееееееееее. :D...

Няма "Леле" :), откакто Милко ги препоръча тези, що драки са ги яли - нямат мърдане. Даже съм ги пускал в пералнята 2-3 пъти и стават като нови. Направо си заслужават статия в сайта, щото отгоре са със здрав, но все пак дишащ до някаква степен плат и не запарват чак толкова много.
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот rock » Сря Окт 30, 2013 4:01 pm

Препоръчайте някакви ръкавици за зимата , да са за температури над нулата. Endura Thermolite Roubaix дали ще свършат работа?
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот Ozzie » Пет Ное 01, 2013 5:01 pm

@rock
Над нулата - да.
Под нулата - твърдо не.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот rock » Пет Ное 01, 2013 5:45 pm

Мерси, взех ги. Ще свършат работа.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот bigchicken » Нед Ное 03, 2013 7:44 pm

Поради дълги пръсти а тясна длан изкарах сезона с тези:
http://screambikes.eu/bg/protektori-rakavici/7226-rakavici-giro-remedy-2011.html
И в планината и в града съм непрекъснато с тях. Смея да кажа, най удобнто нещо, което съм слагал на ръката си. Не знам дали спарват, защото не е било по начин, който да ми създаде дискомфорт. Е, като покарам мога да ползвам телефона без да ги свалям, но моя по принцип е с по-особен тъч :) Като свършат (май един сезон всекидневно ползване им стига :( ) ще си купя пак такива, толкова ми харесаха :)А, не се е случвало нищо на ръчичките ми от храсти, въпреки че редовно изпускам линията и се навирам в такива неща :) За падане нищо не мога да кажа, защото при единственото засега откакто съм стях се приземих директно на лакът, без да участва дланта :(
Сега обаче наистина на дневен ред са зимните. Като застудее карам с кожени моторджийски (някой беше споменал по-горе :) ), но пак до някакви температури. Другите, които имам са прекалено дебели и с тях наистина не може да се кара. Все пак са скиорско туристически. Та и аз чакам отзиви, въпреки, че накрая пак ще се наложи да взема това, което ми пасне на ръката :)
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Назад към Общ форум