Врътката с лепенките по рамката

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Врътката с лепенките по рамката

Мнениеот screamBoy » Нед Ное 10, 2013 8:28 pm

Хола

имам 'нова' рамка от известно време, лепенките не бяха оригиналните а много гадни, свалих ги:
нормално изчегъртване с пластмасов нож или обикновен нож увит в парцал или шпакла увита в парцал - за където се къса, а където не се къса с нокътче и бавно дърпане, нали,
после грязта се изтрива много лесно с парцал напоен в газ за горене (идея на скъпата, оказа се перфектна)
снимки какво остана като свалих лепенките (цъкнете за да се отвори голяма)
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

и снимки след 20 минути, просто минах с парцала ... 10 от тези минути чистих със спирт, обезмаслител и други простотии и нищо не ставаше, така че за 10 минути с газта се получи това:
Изображение Изображение Изображение Изображение

до тук добре
следва обаче да си направя лепенки
трябва ми бял надпис на черен или прозрачен фон
хубавия ни форум съдържа 'поръчай в печатница' и едни допълнителни хитрини за рязането
а в печатница всичките изисквания са много ясно направени за да се губи времето на всички и а по възможност и парите
така
бях психически готов, направих всичко в един лист А4, 300dpi щото видях няколко печатници и приемаха толкова
направих четим за тях формат, CMYK, утрепах един ден за всичките тия простотии
поръчах в печатница, бяла пластмасата а с черно направиха фона
реших да си изрязвам сам
без лакиране на отпечатаното, нали съм мъж
излезе 15лв, на третия ден, един лист А4 с 1 цвят (щото другия цвят е фоновия на самия материал) го правиха 3 дни
както и да е
разбира се, супер гадно е, да не кажа отвратително но нещо много близко до това
залепването ок, но мастилото се напуква и само с едно бръсване на ръкавицата се люпи

това се решава ако си поръчам лепенката лакирана, нали?

но в тази печатница основно се занимават с едни други отпечатвания, та им дойде твърде свръх моята заявка, нещо не си представям да ги безпокоя пак за едно листче деееба

следващата печатница е Дедракс, понеже съм ходил там преди години ... е не ги намерих сега, намерих някакви Билборд - това се случва с ходене, нали, на място
цветя и рози, пратих им по мейла, 2 седмици резултат няма
после намерих един пич със сайт в хит.бг, уж не много стар
пратих му по мейл, резултат пак няма, изтрих му сайта.

Следващото е намерих едни сладури да правят стикери за мотори и скутери, явно при тях ще опитам, междувременно ще търся и по интернет

таа настъпил е момента за тежката форумна артилерия да ми помогне в битката, всичко ще ми е от полза
оригиналния комплект лепенки са 40 евро ... и отгоре доставка ... някак не са ми опция ... все още ...
а и моите са по-хубави от оригиналните като графика, искам да станат и като изпълнение хубави
в София съм, уж много хора много бизнес, много селянийка пък на едни лепенки ме затрудняват и опирам до вас, моите виртуални съветници.
Нарочил съм едни аве доста пари за тая цел ... че карам вече 3 месеца по боя и доста пичове ме питат каква е рамката, модел, то не че зле повод за разговори ама ... хм

Сипвайте сега колеги, с големия черпак ^_^
Гадни готови лепенки вече си имам.
Имам файл, поносим, знам какво искам (по възможност 3M Scotchcal прозрачно от сериите 40-50-180-380, харесва ми марката и от други лепящи фолиа, затова), имам парите уж, имам желанието уж ... ако е прозрачно ще стане бял надписа само и ще мога да си го изрежа и ще е ок, но и варианта да ми дообработят файла и да вкарат слой за изрязването пак ме врежда

трябва ми - дали ще е по-ок с лакиране, всякакви други хитрини, и най-важното: къде точно да дам за печат?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Re: Врътката с лепенките по рамката

Мнениеот taurus13 » Нед Ное 10, 2013 11:40 pm

WD-40 перфектно чисти такива неща. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот 5roff » Пон Ное 11, 2013 7:38 am

Опитай при тях. Преди време си поръчвах от тях едни едноцветни надписи и станаха много добре. Имат голям избор на материали. :agree:

Успех!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Stancho » Пон Ное 11, 2013 8:32 pm

5roff написа:Опитай при тях. Преди време си поръчвах от тях едни едноцветни надписи и станаха много добре. Имат голям избор на материали. :agree:

Успех!

Е едва ли имат автомобилен винил, за брандиране на коли и т.н. В J-Point ми направиха стикери на прозрачен винил за предишната ми рамка, които залепих с помощта на пистолет с топъл въздух и кадърно слагане. Вярно, че преди 3 години ми взеха за лист А2 8.82лв и едва ли са най - евтините, но печата беше добър (аз си ги рязах) и се получи доста приятно. Време за изпълнение беше 2-3 дни, но ме предупредиха, че ми е малко листчето и за да не плащам много ще почакам да се комбинират нещата с някой още. Стикерите не ги лакирах, но лепилото беше добро и не паднаха след няколко пароструйки за времето, за което карах рамката.

Това е моя опит дотук.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Ное 11, 2013 10:23 pm

@screamBoy така като чета какво си си поръчал явно ще да е "Indoor" решение. След като си ходил в Билборд можеби си забелязал разни лепенки по земята и стените, трябва ти нещо такова. Другия вариант е стикер и лак на рамката :)
Но ми се струва, че не си разбрал правилно или не си питал както трябва (трети вариант да търсиш много евтино и качествено нещо а такова няма)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот screamBoy » Вто Ное 12, 2013 8:23 pm

хм, решил съм да се вместя в около 40лв за лист А4 (събират се надписите на един такъв лист) разбира се ако е по-малко ще е по-добре

като цяло ми се щеше да не е винил щото е евтиничък и гаден материал, а се боядисва много красиво и все пак трае 2-3-4 години и затова го ползват масово ... поне с такова впечатление съм до сега

в манията тц, не смея

J-Point ми приличат на тази печатница дето ми извадиха сегашните които не ми харесват, тия неща са им последна работа, ще ги сложа в резервите, ако нямат много от обичайната си работа сигурно ще е ок; едно момиче дето се води нещо маркетинг ли знам ли боцна флашката, хоп нямаме нещо мрежа, ами сега как ще прехвърлим файла на съседния компютър? я ми ги пратете по мейл ... съседния компютър явно флашки не приема или знам ли възприех го като директно 'беж от тука с твойто файлче' затова такъв клас печатници си мисля си въртят календарите и етикетите за консерви и корици на тетрадки и хич не им е до мене, ама никак даже ... а като се забавих толкова месеци с неуспехите сега почват да им идват многото поръчки за покрай нова година и ... аве духам си таратора че топъл нещо ...

за винил и средна цена по-добре да си ги поръчам на някой английски сайт дето се занимава само със лепенки, като цяло ще ми се да е по-читава работата, то и затова се опитвах в Билборд ... но като е само 1 лист и сигурно затова ме игнорнаха

мерси до тук, все пак нямам никакъв опит а сега разбирам че едва ли не какво да е става, което ме успокоява ^___^

също се сещам ... като върна лентата назад преди доста време тук във форума правихме лепенки и си бях сложил една такава и беше ок, нито се пукаше мастилото нито нещо друго нередно, огъваше се ок и хм може на нещо винилово да отида и след 2-3 години нови

а мерси и за маслото, въобще не би ми хрумнало да чистя с масло, то и нямам, имам газ, но си е ценна инфо
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Ное 12, 2013 8:50 pm

Всъщност и ти си прав, 40лв за А4 е достатъчно аз даже и толкова няма да дам. Даже се чудя защо не си го караш ами лепенки му кусуриш :)
Успех в начинанието и да сложиш някия снимка като го завършиш.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот jd » Сря Ное 13, 2013 9:13 am

@screamboy: виж в print.bg - имат услуга точно като за теб, а и са много готини :)
Изображение
Аватар
jd

Назад към Общ форум