имам 'нова' рамка от известно време, лепенките не бяха оригиналните а много гадни, свалих ги:
нормално изчегъртване с пластмасов нож или обикновен нож увит в парцал или шпакла увита в парцал - за където се къса, а където не се къса с нокътче и бавно дърпане, нали,
после грязта се изтрива много лесно с парцал напоен в газ за горене (идея на скъпата, оказа се перфектна)
снимки какво остана като свалих лепенките (цъкнете за да се отвори голяма)

и снимки след 20 минути, просто минах с парцала ... 10 от тези минути чистих със спирт, обезмаслител и други простотии и нищо не ставаше, така че за 10 минути с газта се получи това:

до тук добре
следва обаче да си направя лепенки
трябва ми бял надпис на черен или прозрачен фон
хубавия ни форум съдържа 'поръчай в печатница' и едни допълнителни хитрини за рязането
а в печатница всичките изисквания са много ясно направени за да се губи времето на всички и а по възможност и парите
така
бях психически готов, направих всичко в един лист А4, 300dpi щото видях няколко печатници и приемаха толкова
направих четим за тях формат, CMYK, утрепах един ден за всичките тия простотии
поръчах в печатница, бяла пластмасата а с черно направиха фона
реших да си изрязвам сам
без лакиране на отпечатаното, нали съм мъж
излезе 15лв, на третия ден, един лист А4 с 1 цвят (щото другия цвят е фоновия на самия материал) го правиха 3 дни
както и да е
разбира се, супер гадно е, да не кажа отвратително но нещо много близко до това
залепването ок, но мастилото се напуква и само с едно бръсване на ръкавицата се люпи
това се решава ако си поръчам лепенката лакирана, нали?
но в тази печатница основно се занимават с едни други отпечатвания, та им дойде твърде свръх моята заявка, нещо не си представям да ги безпокоя пак за едно листче деееба
следващата печатница е Дедракс, понеже съм ходил там преди години ... е не ги намерих сега, намерих някакви Билборд - това се случва с ходене, нали, на място
цветя и рози, пратих им по мейла, 2 седмици резултат няма
после намерих един пич със сайт в хит.бг, уж не много стар
пратих му по мейл, резултат пак няма, изтрих му сайта.
Следващото е намерих едни сладури да правят стикери за мотори и скутери, явно при тях ще опитам, междувременно ще търся и по интернет
таа настъпил е момента за тежката форумна артилерия да ми помогне в битката, всичко ще ми е от полза
оригиналния комплект лепенки са 40 евро ... и отгоре доставка ... някак не са ми опция ... все още ...
а и моите са по-хубави от оригиналните като графика, искам да станат и като изпълнение хубави
в София съм, уж много хора много бизнес, много селянийка пък на едни лепенки ме затрудняват и опирам до вас, моите виртуални съветници.
Нарочил съм едни аве доста пари за тая цел ... че карам вече 3 месеца по боя и доста пичове ме питат каква е рамката, модел, то не че зле повод за разговори ама ... хм
Сипвайте сега колеги, с големия черпак ^_^
Гадни готови лепенки вече си имам.
Имам файл, поносим, знам какво искам (по възможност 3M Scotchcal прозрачно от сериите 40-50-180-380, харесва ми марката и от други лепящи фолиа, затова), имам парите уж, имам желанието уж ... ако е прозрачно ще стане бял надписа само и ще мога да си го изрежа и ще е ок, но и варианта да ми дообработят файла и да вкарат слой за изрязването пак ме врежда
трябва ми - дали ще е по-ок с лакиране, всякакви други хитрини, и най-важното: къде точно да дам за печат?