Багажник

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Багажник

Мнениеот stepoff » Чет Ное 28, 2013 2:16 am

Какво Ви е мнението за този багажник? И от къде може да се купи?
Изображение
Аватар
stepoff

Рейтинг: 1200

Re: Багажник

Мнениеот Admin » Чет Ное 28, 2013 11:34 am

Интересен е, но за пръв път виждам такъв и нямам представа откъде може да се купи. Не съм сигурен и дали е серийно производство - като нищо би могъл да е доста добра самоделка, направена в някой гараж с подходящо оборудване.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

е

Мнениеот marine » Чет Ное 28, 2013 1:48 pm

Че ги има, има ги...ама искат да има и номер на колата.Закрепва се за теглича на колата.
marine

Рейтинг: 1160

Мнениеот teoedosi » Чет Ное 28, 2013 3:29 pm

Точно от този тип/със захващане в средното/мисля че никой от производителите вече не предлага. При средно с външни лагери,или при водач на веригата предполагам че може да има проблем, :dontknow:
В продавалника/откъдето е и снимката която си приложил/има няколко такива на цена 120-150 лв.
http://prodavalnik.com/bagazhnik-za-velosiped-i32195877
Според мен по-универсално е захващането за рамката
Изображение

Но имай впредвид,че към момента няма законен начин,да монтираш регистрационен номер на багажника.Задния рег.номер е занитен и нямаш право да го демонтираш,и местиш.Трета табела в КАТ не можеш да поръчаш.Закона не предвижда такава процедура.Ако загубиш едната табела,ти пререгистрират колата ,и получаваш две нови а старата се обявява за невалидна :D .
Можеш да поръчаш такава от фолио,върху плексиглас,но това също не е законно. Фирмите които се занимават с това,
Могат да ти напишат "ИВАН" "ДРАГАН" но не могат да тиражират копия на Регистрационен номер на МПС,и почти всички отказват да го правят.
Това е празнота в закона,която някога сигурно ще бъде регулирана,ама кога..!? :dontknow:
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Ное 28, 2013 7:30 pm

http://screambikes.eu/bg/zaden/8984-bagajnik-4-peruzzo-siena-668-4.html

Това съм виждал как работи, велосипедите стоят без да се докосват един-друг. Супер стабилна, качваш от шосейка до велосипед за спускане. Това което тествахме беше 3ка по спомен.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Harka » Чет Ное 28, 2013 10:27 pm

stepoff написа:Какво Ви е мнението за този багажник? И от къде може да се купи?
http://img850.imageshack.us/img850/9770/i1uy.jpg

На мен ми прилича на чиста самоделка, не особено добре направена...
Аватар
Harka

Мнениеот YordanDanev » Чет Ное 28, 2013 11:05 pm

Това на първата снимка е оригинален продукт на Пернишката домашна индустрия. А по-интересната част на темата е с регистрационните табели, защото такива трегери се продават по магазините. Въпросът е как да си изкараш табела за този трегер, може би както на ремаркетата се вадят.
Аватар
YordanDanev

Рейтинг: 1200

Мнениеот Yavkata » Пет Ное 29, 2013 7:12 am

Не става и като на ремаркета , щото нямало собствена ос или нещо от тоя род. Просто този въпрос още не е решен и това е положението по темата със задните багажници. Още една ситуация в която гражданите са поставени в позиция да нямат възможност да спазват стриктно законите. Въобще според закона и редица подзаконови актови за да има малък шанс да превозваш с автомобил велосипед без да си нарушител, е да го натикаш в колата. Направо да се обяви карането на велосипед за престъпление и да се свърши тая мъка.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот taurus13 » Пет Ное 29, 2013 8:49 am

Аз бях питал някъде по въпроса и доколкото си спомням, не се дава специален номер от КАТ - сега решението е да си направиш собственоръчно от картон, ламарина или квото си решиш.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Brave » Пет Ное 29, 2013 9:01 am

Няма скоро да го решат проблема с третия номер, защото трябва да си разбият цялата отвратителна далавера. Не знам със сигурност колко излиза производството на една регистрационна табела, но предполагам че при цена от 60 лв за комплекта, маржа им е около 1000%. Ако можеш да си вадиш трети номер, ще можеш да си вадиш и втори, ако някъде ти падне или го откраднат. Пък някой може и първи да поиска, ако му изчезнат и двата. И в двата случая, сега, трябва да се сменят всички документи и една година да се обяснява на всеки малоумник който те спре, защо гражданската и прегледа са за друг автомобил. Ако има вариант за преиздаване няма да ти вземат пари за нов талон, няма да дадеш и 10-15 лв такси на избраната с честна и открита обществена поръчка банка, която не е сменяна има-няма 15 години. Не знам дали има статистика колко кражби на табели стават в България, ама на мен лично вече два пъти ми ги свалят за последните 4 години. Ако разрешат свободно да се преиздават номера, далаверата ще позападне, а подобно нещо няма как да не е със сериозни отчисления към доста шефски позиции в КАТ. Та не мисля, че велосипедите са им проблема.
Brave

Мнениеот GF » Пет Ное 29, 2013 8:12 pm

taurus13 написа:... сега решението е да си направиш собственоръчно от картон, ламарина или квото си решиш.

Абсолютна грешка. Веднага попадаш в категорията "управлява МПС с фалшиви рег. номера" и това ще достави огромен кеф на катаджията. По- добре да си останеш, че не се вижда рег. табела. Наистина няма легален начин :banghead:
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот DragAirlines » Пон Дек 02, 2013 12:52 pm

Brave написа:Няма скоро да го решат проблема с третия номер, защото трябва да си разбият цялата отвратителна далавера. Не знам със сигурност колко излиза производството на една регистрационна табела, но предполагам че при цена от 60 лв за комплекта, маржа им е около 1000%. Ако можеш да си вадиш трети номер, ще можеш да си вадиш и втори, ако някъде ти падне или го откраднат. Пък някой може и първи да поиска, ако му изчезнат и двата. И в двата случая, сега, трябва да се сменят всички документи и една година да се обяснява на всеки малоумник който те спре, защо гражданската и прегледа са за друг автомобил. Ако има вариант за преиздаване няма да ти вземат пари за нов талон, няма да дадеш и 10-15 лв такси на избраната с честна и открита обществена поръчка банка, която не е сменяна има-няма 15 години. Не знам дали има статистика колко кражби на табели стават в България, ама на мен лично вече два пъти ми ги свалят за последните 4 години. Ако разрешат свободно да се преиздават номера, далаверата ще позападне, а подобно нещо няма как да не е със сериозни отчисления към доста шефски позиции в КАТ. Та не мисля, че велосипедите са им проблема.

Това, че давалерата им ще отпадне е едно на ръка. Допълнително, за да се направи както трябва, за да няма злоупотреби, е необходимо да се измисли наистина добре. Хората отговорни за това нямат капацитета и/ или желанието да го направят. Смятам, че са на принципа "работи ли - не го пипай" и твърдят, че това с колоездачите си е ок.

Мен лично са ме спирали и искаха да ме глобяват все едно карам без номера, добре че се отървах, че солено щеше да ми излезе това каране...
DragAirlines

Рейтинг: 1260

Назад към Общ форум