Предложение за работа от RCZ BIKE SHOP

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Предложение за работа от RCZ BIKE SHOP

Мнениеот AngelKostadinov » Чет Дек 19, 2013 12:54 pm

Здравейте колеги,
Миналия ден получих интересен мейл от онлайн магазина RCZ BIKE SHOP, в който се описва, как магазинът търси кореспондент в БГ с цел разширяване на бизнеса си и ако съм "на ти" с английски или френски може да пратя CV. Поствам това по 2 причини -> Любопитен съм, дали някой друг е получил същия майл; -> Тъй като аз съм се отдал на съвсем друго амплоа, ако някой има интерес от подобна работа, нека пише на ЛС, за да му препратя мейла.
Поздрави!
AngelKostadinov

Рейтинг: 1220

Re: Предложение за работа от RCZ BIKE SHOP

Мнениеот rock » Чет Дек 19, 2013 1:06 pm

И аз получих такъв, май е спам или опит да ти присвоят лични данни. Как ти се вижда да си търсиш бизнес партньор на случаен принцип? Освен това можеш да си измислиш всякакво CV.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот papinu » Чет Дек 19, 2013 1:26 pm

rock написа:... Как ти се вижда да си търсиш бизнес партньор на случаен принцип?...

Напротив - не е случаен. Мейлите са разпратени на клиентите им от България и не са спам. Аз лично намирам подхода им за находчив - най-добрата връзка с байк обществото сме именно ние.
Наличието на тази тема потвърждава това.
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

Рейтинг: 2000

Мнениеот AngelKostadinov » Чет Дек 19, 2013 1:36 pm

Не мисля, че мейла им е спам. Водих кореспонденция с тях покрай 1 поръчка преди 2-3 месеца. Всичко пристигна както трябва.
Едит -> При поръчката ми искаха снимка на личната карта. Дори в пей пау не са ми искали такова нещо(направо се обадиха :D ).
AngelKostadinov

Мнениеот mentalhead » Чет Дек 19, 2013 2:00 pm

Искали са ти снимка на личната карта при поръчката? И си им я дал? Никога не бих направил такова нещо.
Аватар
mentalhead

Мнениеот AngelKostadinov » Чет Дек 19, 2013 2:34 pm

Какво толкова може да направят като я имат. Всякакви номера и ЕГН-та съм ги затрил, остават само имената и рождената дата, това от гоогле+ или фацебоок ще го вземат пак ако искат. Основният проблем на интернет сигурността е късите и еднотипни, от гледна точка на използвани символи, пароли и неблагоразумието на някои сайтове да пазят парилите в плейн текст.
AngelKostadinov

Мнениеот rock » Чет Дек 19, 2013 4:32 pm

papinu написа:
rock написа:... Как ти се вижда да си търсиш бизнес партньор на случаен принцип?...

Напротив - не е случаен. Мейлите са разпратени на клиентите им от България и не са спам. Аз лично намирам подхода им за находчив - най-добрата връзка с байк обществото сме именно ние.
Наличието на тази тема потвърждава това.

То па една връзка, повечето са разни 15 годишни лапета с дебитната карта на майка си. Пак казвам , да си пращаш сканирани официални документи и снимки, на незнайно кого е доста наивно. Всичко това трябва да е явно , ако разчитат да тушират подозрителност към такива офрети. Нормална практика е поне да бъдат подписани с електронен подпис подобни оферти.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот mentalhead » Чет Дек 19, 2013 6:45 pm

AngelKostadinov написа:Какво толкова може да направят като я имат. Всякакви номера и ЕГН-та съм ги затрил, остават само имената и рождената дата, това от гоогле+ или фацебоок ще го вземат пак ако искат. Основният проблем на интернет сигурността е късите и еднотипни, от гледна точка на използвани символи, пароли и неблагоразумието на някои сайтове да пазят парилите в плейн текст.

Е, щом си си скрил ЕГН-то и номера, това е друга работа. Аз си помислих, че са ти искали точно копие на картата.
Аватар
mentalhead

Назад към Общ форум