Предназначение на земя?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Предназначение на земя?

Мнениеот CrateEngine » Пет Мар 07, 2014 9:08 pm

Въпросът е следния:

Имам парче земя, искам да го запълня с дърт джъмпове - ще се използват дървени кикъри и евентуално в един момент ще трябва да се докара фургон за съхранение на инструменти и т.н. Та, земята е със стаут на нива (пета категория) - трябва ли да започвам процедура за смяна на предназначението на земята според вас?

Поздрави!
Аватар
CrateEngine

Рейтинг: 1304

Re: Предназначение на земя?

Мнениеот windv » Съб Мар 08, 2014 11:29 am

Фургон можеш да си туриш , и скоковете не са постройки... Аз го виждам good to go :agree: В коя част на Софийкото поле е нивата?
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Съб Мар 08, 2014 2:15 pm

Според мен не трябва да променяш предназначението на земята, единствено за фургона не съм 100% сигурен дали имаш право да го сложиш, но доколкото е преместваме обект, би трябвало да имаш. Може за всеки случай да се обадиш в Комисията по земеделските земи и да питаш за фургона.
Иначе във връзка с дъртовете единственият възможен проблем е ако някой чиновник реши, че по този начин увреждаш качествата на земята съгласно Закона за опазване на земеделските земи.(http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2133870081) Не ми се вярва обаче да може да бъде доказано такова увреждане, особено ако не копаеш надълбоко и ако не внасяш външна почва с по-лоши качества.
Успех!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Съб Мар 08, 2014 3:01 pm

На земеделска земя има право на паянтова постройка до 33 кв.метра.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот victordhrobo » Нед Мар 09, 2014 8:48 am

Имаш право да напрвиш дъртовете без притеснения и необходимост от смяна на предназначение. Фургона можеш спокойно да го сложиш където си пожелаеш в рамките на собственноста ти. Ако обаче му направиш основи тогава се променя като "временна постройка" и е необходимо да си изкараш план за такава, но едва ли ще се вкараш в такъв макар и късометражен филм :beer:
Аватар
victordhrobo

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум