Белоградчик - април 2014

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Белоградчик - април 2014

Мнениеот Admin » Сря Май 07, 2014 6:29 pm

Изображение

Ради от хан "Мадона" и другите ми приятели от велоклуб "Скала" едва дочакаха пукването на пролетта, за да ме поканят отново в района на Белоградчик. Как да им откаже човек при толкова много за каране там?

Най-трудно се оказа намирането на компания в делнични дни, но в крайна сметка (и почти в последния момент), това също успя да се уреди, така че на 1 април няколко души "цъфнахме" пред къщата за гости на Ради в Белоградчик, готови за скитане из района. Компанията за следващите 3 дни каране бе доста разнообразна и в известен смисъл "регионална", защото пътьом натоварих Ники Георгиев (участник в Супермаратона Ком-Емине с второ място там), който е от Монтана, а от София с друг автомобил дойде Юли (тук е известен като agnostic), с когото се бях запознал само седмица по-рано при едно дълго и интересно каране из Верила и Плана, и чиито корен също се оказа в този северозападен край. От страна на домакините през първия ден в карането се включи един мой адаш, а за втория пристигна Иван от Враца (един от главните маркировачи в проекта "Качи се на колело"), така че при цялото това "местно войнство" и при наличието на GPS следи беше почти невъзможно да се изгубим или да храсталясаме, което обаче в никакъв случай не направи карането по-малко приятно или интересно.

Бях си поставил за цел описването на поне два маршрута и скоро ще ги видите публикувани - смея да твърдя, че станаха доста хубави. В следващите редове и най-вече снимки обаче ще подходим към тези маршрути не откъм описателно-техническата им страна, а откъм емоционалната, защото това бяха два (дори три) доста зареждащи дни в Дивия Северозапад.
http://mtb-bg.com/index.php/trails/trav ... april-2014

Не забравяйте, че за 24-25 май има обявено и "Каране с практически съвети - Белоградчик". Подробности за него можете да видите тук:
viewtopic.php?f=48&t=158190
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Белоградчик - април 2014

Мнениеот subritual » Чет Май 08, 2014 5:02 pm

Добре сте си по(яли)карали. :D
Струва ми се, че преобладават почви, които не задържат много вода или греша?
Говоря за дялът, на който е крепостта.
Иска ми се да го посетя най-накрая това чудо на света.
А за селото със странното име.. ако не се лъжа taurus13 беше споменавал също силни неща в тази тема. :beer:
Аватар
subritual

Мнениеот Admin » Чет Май 08, 2014 9:02 pm

Абсолютно, аз също си припомних неговия разказ покрай писането на тая статия. :D
За почвите около самия Белоградчик и особено около крепостта - да, със сигурност са от по-песъчливите.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Сря Май 14, 2014 6:53 pm

Още снимки от тридневното ни каране в района в началото на миналия месец:
Галерия: Белоградчик - април 2014 г.
Аватар
Admin

Назад към Общ форум