Велосипед в автобус около София

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед в автобус около София

Мнениеот stefanovr » Чет Юли 24, 2014 10:37 am

Здравейте,

Някой скоро да е пътувал със "селските" автобуси около София и да знае как стои въпроса с колелетата? Разрешават ли да се качиш, в багажното ли се слага и т.н. ?

Мерси!
stefanovr

Рейтинг: 1250

Re: Велосипед в автобус около София

Мнениеот mariko » Чет Юли 24, 2014 10:47 am

Няма багажно. Ако автобуса е празен може и да те качат, но за тези към Железница и Плана по-добре да забравиш. Сутрин около 9-10ч е нещо страшно там- толкова са натъпкани, че и с раница да се качиш е трудно :)
P.S. "Горното важи ако под "селски" разбираш тези, които се водят крайградски и извънградски. Ако ще пътуваш към селата около Самоков наприемр- не знам нищо за условията."
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот jd » Чет Юли 24, 2014 5:03 pm

Официалната позиция на Центъра по градска мобилност (под шапката на който са повечето линии от системата на градския/междуградския транспорт в/около София) превозът на велосипеди е забранен. (виж има друга тема отделно за това).
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vorac » Чет Юли 24, 2014 6:35 pm

Междуградските (тези с багажниците) - черпиш шофьора 2/5лв и си готов. Иначе е "забранено" (ако питаш шофьора) :Д
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот stefanovr » Пет Юли 25, 2014 1:36 pm

Vorac написа:Междуградските (тези с багажниците) - черпиш шофьора 2/5лв и си готов. Иначе е "забранено" (ако питаш шофьора) :Д

И аз така знам и винаги е било така :D Исках само да потвърдя.

Мерси на всички за отговорите!
stefanovr

Мнениеот Andreshk » Сря Юли 30, 2014 9:38 pm

mariko написа:Сутрин около 9-10ч е нещо страшно там- толкова са натъпкани, че и с раница да се качиш е трудно

Така е, но рейсът до Плана (70) прави едва 4 или 5 курса за целия ден и през уикенда в рейса в 10ч. е невиждана гмеж. За пътуващите натам бих препоръчал линия 69 - тръгва от същото място, но върви на 20-30 мин., като е по-добре да се качиш от спирката на Лесотехническия (т.е. предпоследната, преди Г.М.Димитров). Тогава рейсът е почти празен и има къде да си наместиш колелото, така че да не пречи на останалите. Маршрутът на 69 се припокрива с този на 70 до малко след село Железница, но оттам до Плана карането е леко. Миналата година се качвах сравнително често с колелото и не съм имал проблеми с никого.
В рейсовете към Панчарево, Герман и т.н. също съм качвал и колелото, но беше преди 3-4 години и не знам какво е положението сега. Успех! :beer:
Andreshk

Рейтинг: 1240

Мнениеот stefanovr » Чет Юли 31, 2014 9:19 am

Andreshk написа:
mariko написа:Сутрин около 9-10ч е нещо страшно там- толкова са натъпкани, че и с раница да се качиш е трудно

Така е, но рейсът до Плана (70) прави едва 4 или 5 курса за целия ден и през уикенда в рейса в 10ч. е невиждана гмеж. За пътуващите натам бих препоръчал линия 69 - тръгва от същото място, но върви на 20-30 мин., като е по-добре да се качиш от спирката на Лесотехническия (т.е. предпоследната, преди Г.М.Димитров). Тогава рейсът е почти празен и има къде да си наместиш колелото, така че да не пречи на останалите. Маршрутът на 69 се припокрива с този на 70 до малко след село Железница, но оттам до Плана карането е леко. Миналата година се качвах сравнително често с колелото и не съм имал проблеми с никого.
В рейсовете към Панчарево, Герман и т.н. също съм качвал и колелото, но беше преди 3-4 години и не знам какво е положението сега. Успех! :beer:

Че до Плана има ли смисъл от автобус?

Иначе последният уикенд ходихме до Подгумен [ колегата нещо не му се върти :D ] , нямаше проблеми да ги качим. Но и автобусът беше почти празен.
stefanovr

Мнениеот mariko » Чет Юли 31, 2014 10:43 am

Аз говорех за рейсовете до Железница и Плана, имайки предвид и 70, и 69. И в двата е невиждана гмеж, а и щом ти си сетил за Лесото, значи и други са се сетили :) Пътуването в 69 е отврат- пълен е с пенсионери, които са пишман, че са се родили и всичко им пречи.
На автобус за Герман се кавах преди два месеца и проблеми нямах, но беше следобед и нямаше хора, тъй че не ми е много пълна информацията.
И да- има смисъл от автобус, защото някои не сме още такива прота, че да не ни пречи една 20-на километрова загрявка преди карането. Или пък просто не ни се кара по шосе, а нямаме коли. Без да споменавам, че ако се прецака нещо и не може да въртиш по някакви прични, бая ще побуташ, ако няма кой да те вземе с кола.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Назад към Общ форум