ALexG написа: Представям си ако бях казал какво си мисля за овчото им поведение .....
ALexG написа: Добре че карам колело рядко и замалко...
doodko написа:Не знам простотия ли е що ли е, но две неща ме изумяват винаги:
...
2. Многото колоездачи, които карат по улица, въпреки че има перфектни условия да не го правят (разбирай велоалея, парк или нещо подобно) - напр. бул. България между НДК и "Д. Несторов", по Канала... Защо? За мене си е просто простотия...
moz написа:Тапет 95 имаш късмет че е била майка, а не примерно аз с детето, щото и глвата щете да ти е счупена след това произшествие. Първо - щом е алея значи е пешеходна зона и ти нямаш право да караш там. Второ ако евентуално се случи, че няма откъде другаде да минеш, караш съвсем леко и очите постоянно на четири за деца. Трето не караш след някой, без да гледаш какво има пред него като пълен бльон никога и никъде. Четвърто ако караш след някой, винаги си на дистанция при която можеш да спреш, ако той го направи рязко. Пето - да обвиняваш майка че не си била държала детето на алея в парка е пълна тъпотия, не стига че няма къде да си поиграят спокойно децата ами и в парка трябва да се съобразяват с малоумници като теб, извиняваш се културно и продължаваш с наведена глава, а не идваш тука да пишеш тъпотии.
P.S. само фразата "говоря по телефона и карам в парка Заимов" говори достатъчно що за идот си.
irgnet написа:Голяма простотия е да караш и да говориш по телефона държейки го в ръка.
Вие за хендс фри не сте ли чували?
И това не е само за каране на велосипед, ами и на всякакво друго превозно средство
hri100qnov написа:Малко коментара не се връзва с темата, но трябва и обратното да споменаваме от време на време.
Slade написа:moz написа:Тапет 95 имаш късмет че е била майка, а не примерно аз с детето, щото и глвата щете да ти е счупена след това произшествие. Първо - щом е алея значи е пешеходна зона и ти нямаш право да караш там. Второ ако евентуално се случи, че няма откъде другаде да минеш, караш съвсем леко и очите постоянно на четири за деца. Трето не караш след някой, без да гледаш какво има пред него като пълен бльон никога и никъде. Четвърто ако караш след някой, винаги си на дистанция при която можеш да спреш, ако той го направи рязко. Пето - да обвиняваш майка че не си била държала детето на алея в парка е пълна тъпотия, не стига че няма къде да си поиграят спокойно децата ами и в парка трябва да се съобразяват с малоумници като теб, извиняваш се културно и продължаваш с наведена глава, а не идваш тука да пишеш тъпотии.
P.S. само фразата "говоря по телефона и карам в парка Заимов" говори достатъчно що за идот си.
![]()
Миналата година се наложи да обяснявам голяма част от това и с не много приятен тон на двама "колоездачи" - мъж и жена в Южния парк. Лошото е, че определено не бяха набор 95, а къде 65... Въпросните бяха страшно недоволни, че по алеите в парка има хора, които просто си ходят където си искат (за децата да не говорим), вместо чинно да се редят в индийска нишка до банкета и да им осигуряват трасе. Нямаше никакво значение, че бяха на една от най-претъпканите централни алеи.
Та оказва се, че за простотията и невежеството няма възраст, категория превозно средство и т.н. Както се казва - простотията е заразна.
KUM4o написа:Аз пък най-обичам този тип дето си мислят, че парк-а, алеята и т.н. са само за тях. Много е дразнещо да се движиш между хора криволичещи, не знаещи къде се намират и пречещи на другите да се придвижват.
KUM4o написа:Ами това дете така може да изкочи и на улицата, все пак трябва да има и наблюдение от родител и поне малко съобразителност от негова страна, че макар и дете понякога и то пречи.
KUM4o написа:@Moz недей да надигаш глава толкова. По твоята логика всички пешеходци им е забранено да се движат по велоалеите, а те точно това правят, но ест колоездачите какво да кажат.
KUM4o написа:...Изместихме темата.
moz написа:KUM4o написа:Аз пък най-обичам този тип дето си мислят, че парк-а, алеята и т.н. са само за тях. Много е дразнещо да се движиш между хора криволичещи, не знаещи къде се намират и пречещи на другите да се придвижват.
Алеята и парка с асамо за пешеходци, така че на никой не му пука какво те дразни, има си правила, все едно да тръгнеш с кола по главната и да се дразниш от разните пешеходци там, че ти пречат да се изрежеш - също толкова забранено е.
KUM4o написа:Ами това дете така може да изкочи и на улицата, все пак трябва да има и наблюдение от родител и поне малко съобразителност от негова страна, че макар и дете понякога и то пречи.
Брей, ти вече можеш дори да караш колело пък съобразителност още нямаш например. Нали затова са го закарали в парка - да ходи където си иска, защото е забранено за всякаквки превозни средства.
KUM4o написа:@Moz недей да надигаш глава толкова. По твоята логика всички пешеходци им е забранено да се движат по велоалеите, а те точно това правят, но ест колоездачите какво да кажат.
А по твоята логика как е. Колоездачите да карат повече където трябва (не в парка) и да си отстояват правата, аз например редовно им вкарвам по един лакът на разминаване.
KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.
KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.
KUM4o написа:Претендирам .....
rarekin написа:KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.
Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.
Ти и по пешеходните пътеки ли караш с велосипеда, пиле?
KUM4o написа:Претендирам .....
Мхм (Виж каква е етимологията на думата)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 388 госта