Простотията на хората

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Простотията на хората

Мнениеот hri100qnov » Нед Мар 31, 2013 11:02 pm

Реших да пусна една тема и всеки да разкаже за случай докато кара и пешеходци и шофьори какви глупави неща правят и създават неудобство. Идеята ми дойде от това, че всеки ден карам доста в София, до даскало и т.н. и с всеки изминал ден все повече се отчайвам.

Днес на Софийския, на подлеза нали има направено за колелета, детски колички и т.н. и винаги е пълно с хора там. И спрях да изчакам тези който бяха там да минат и в момента в който тръгвам, една жена минава на сантиметри от гумата и влиза пред мен, и най-глупавото беше че ходеше посредата. Дойде момент в който можех да мина и тъкмо съм до нея и тя се опита да ме бутне в парапета отстрани. Едва едва не се пречуках.. Постоянно ми се случват такива неща по подлези и светофари. Някой друг .. ?
hri100qnov

Рейтинг: 1180

Re: Простотията на хората

Мнениеот taurus13 » Пон Апр 01, 2013 10:48 am

Голяма простотия цари из нашите улици и аз като един виден преносител на такава веднъж докато говорех по телефона, карайки си едвам по велоалеята покрай Борис, реших внезапно да кривна вляво, за да завия в посока Бояна. Не щеш ли точно в този момент отзад идел друг велосипедист със скорост, който бидейки изправен пред възможността да се сблъска с простака с бяла фланелка СКА отпред или да си протърка яко гумите от спиране, избра второто. След това красноречиво ме изгледа от глава до пети и обратно и така 3 пъти, от което мен ми стана леко неудобно, щото все пак не съм пълен простак и има останало малко свян у мен, от което вероятно само фланелката ми остана бяла. Разбира се, човека, който приличаше уважаващ себе си спортист, с добро колело и екип и също така вероятна добра физическа форма, не си даде труда да коментира с мен произшествието и предполагаемия виновник, тъй като е всеизвестно, че да се коментират такива неща с простаци е меко казано излишно и не води до конструктивни резултати. Така че, не му оставаше нищо друго освен да се задоволи с многократните ми извинения по въпроса и да подмине мълчаливо.
Та казвам ви, много простаци има в София.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот zImage » Пон Апр 01, 2013 12:00 pm

Пешеходците за мен са най-зле. Когато съм пеша ходя наистина много бързо (става ми горещо в рамките на 5 минути) и ми се налага да изпреварвам 99% от другите пешеходци. Е, няма такова криволичене и мандахерцане.
Автомобилите са много по-предсказуеми. Има си и там черните овце, даже не са 1 и 2, но като цяло се пооглеждат и горе-долу спазват правила, ленти, знаци и светофари. Пешеходците много често ходят по средата на малкото наличен тротоар, ходят по малкото велоалеи и най-дразнещото: сменят си посоката често, рязко и без предупреждение. Просто не се възприемат като участник в движението и нямат навик да се оглеждат или замислят къде ходят.
Другите колоездачи — доста мешана работа. Някои са ок, други карат много опасно и непредвидимо. Голям страх бера ако се прибирам след полунощ от смяна с колата да не фрасна някой колоездач нинджа с черни дрехи, без светлини каращ в насрещното.
Много отчайващо зле ни е инфраструктурата в София :crap: В момента съм за малко във Валенсия (Испания) - тук нямам почти никой от изброените по-горе проблеми, защото освен че хората са малко по-свикнали с колоездачите, то е толкова широко, че трябва да си наистина много голям ботур, за да се навреш в пътя на друг участник в движението. На места направо са се увлекли — на приложената снимка има: 3 метра тротоар пред сградите, малко градинка, 3 метра тротоар, локално еднопосочно платно с 3 ленти, автобусна лента, 3 метра тротоар, велоалея, 4 автомобилни ленти, всичко това се повтаря още веднъж за обратната посока. Т.е. ако броим и тротоарите имаме нещо като 24 ленти за движение (по 12 на посока)?
Прикачени файлове
valencia-wide-road-800.jpg
valencia-wide-road-800.jpg (150.2 KiB) Прегледано 4091 пъти
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот dob111 » Пон Апр 01, 2013 3:47 pm

Простотията е в нас и ние сме в простотията, тя обръща нас и ние нея обръщаме... :wavey:
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Tapet95 » Пон Апр 01, 2013 8:58 pm

А вчера ми се случи следното; говоря по телефона и карам в парка Заимов, достатъчно бавно карах. Както си карах с един приятел ( който беше пред мен) той наби толкова рязко спирачка, че аз не можах да реагирам и предпочетох да падна, защото отстрани беше пълно със детски колички. Какво всъщност се случи? После разбрах, че както той си кара, някакво хлапе изскача пред него буквално на 1-2 см. от гумата му и за това той набива спирачка, аз обаче държах ръката си на предната (нещо, което никога няма да направя след тази случка) и не можах да реагирам. Имайки в предвид колко широки са алеите в парка, за мен не е обяснимо как някаква дрисла ( майка ) се разплула с количка, детето и е някъде си и общо взето са заели цяла алея, по която съвсем спокойно може да мине камион. И хубаво, свикнал съм да падам , паднах нормално нали няма проблем хубаво е , че не прегазихме детето. Обаче не разбирам защо тая тъпа овца трябва да ме изкара мен виновен след като тя не си пази детето? Бил съм ненормалник защото съм щял да счупя главата на детето. За съжаление, ние, които обичаме да се возим сме най - пренебрегвани от всички.. сякаш сме някакви извън земни. Просто наистина нямам думи. И странен рефлекс на хората е , че когато караш зад тях и си от лявата им страна, те се обръщат, виждат те , че ще минеш без проблем от ляво и въпреки това правят крачка в ляво.. понякога ми кипва и ми се иска да мина през тях. А иначе за случката с детето .. лошото е , че в същия ден видях поне 5 или 6 случая в които майки не държаха за ръка децата си на светофарите.. после ако искаш ходи да обвиняваш и папата.. като си тъп, тъп ще си останеш :)
Tapet95

Рейтинг: 1160

Мнениеот APD » Пон Апр 01, 2013 9:42 pm

Днес в 18:20 един цървул с шосейка мина на червено на бул. Генерал Д. Николаев и зави (надясно) по ул. Злетово. Пред кола, завиваща наляво с предимство. Следващият път като видя подобен, че не спира, просто ще си опъна ръцете, понеже съм се схванал. После може и да му пусна един.

В 18:27 пък двама кретени, мъж и жена малко над средната възраст, решиха да си разменят документи по средата на платното пред Универсиада. Следващият път ги снимам заедно с номерата на колите и викам катаджиите, дето си клатят краката на 50 метра.

Мадърфакърс ...
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот SviStyle » Пон Апр 01, 2013 10:13 pm

Господа колеги! Тази тема ми е много болна, но ако започна да пиша всеки ден тук........Няма да ми остане време за каране! Майната им. Да се оправят. Това не е наш проблем. И мисля, че ние тук, няма какво да променим! Единственото, което можем да направим е, да се хванем ВСИЧКИ по правилата. Останалото е пътна култура на останалите 'аиляци, които би трябвало да са посещавали часовете по "Безопасност на движението" в началното образование!!! За тея с книжките.....по един бой на тоя, де им е дал свидетелството!!!
Аватар
SviStyle

Рейтинг: 1202

Мнениеот ALexG » Пон Апр 01, 2013 11:18 pm

Някой да знае за някъф работещ кучегон за бабички и прочее неадекватни откъм реакции пенсионери с некотролируем импулс за хвърляне под колелата на околните превозни средства ?

И с кола и с колело напоследък практиката ми доказва че трябва да въведат проверовъчен изпит за книжка за кола , колело или дори пешеходство на хората над 60 години , след тези неистови сцени на изветрялост , на които съм подложен в последните 3-4 дни !

Пример : вчера на обед , слънчево с добра видимост,карам по велоалея която минава зад спирка . Права отсечка . Зад спирката 2 бабички , мощни , загорели от безцелното яздене на градския транспорт по цял ден правят лют моабет застанали по широчина на алеята . Виждам ги от далече , намалявам и се престроявам в дясно точно върху жълата линия . Виждат ме от над 50 метра. Реакция 1: по пъргавата бабичка веднага хваща другата за ръкава и я дърпа в моята посока в дясно гледайки ме право в очите. Контрареакция от моя страна , след като двете застават в средата се престроявам плътно в ляво за да се разминем ... Е да ама не , веднага и двете отскачат с неочаквана пърхавина и скорост не по-малка от тази на Юсеин Болт и застават в ляво и в средата.... Спирачка звучна (късмет че заглуши псувнята ми ) и обратно в дясно престрояване . Разбира се веднага се връщат пак в дясно като едната дърпа другата и в резултат на което си сменят просто местата и пак за заели целия тротоар + алеята до спирката .... Вече скачам от колелото с надеждата да падна настрани и при което бабичките се раздалечават видимо правейки коридор по между им ... успокоен пускам спирачките , видимо изпълнен с надежда че ще мина между тях и че това е идеята на странния им танц .... Ноооо не , те отново скачат в обятията си в средата в странна прегръдка/хватка която може да задръсти магистрала с 3 платна и аварийно .... и след като почти се пребих за да спра , просто спрях и им ръкоплясках около 10 сек , при което съм сиурен че получих в отговор псувня от която би се изчервил пенсиониран сръбски тираджия и 2-3-4 вуду и худу магии за мен и поколенията ми .... Представям си ако бях казал какво си мисля за овчото им поведение .....

Добре че карам колело рядко и замалко , поне с колата ми е по-лесно да ги стресна .

ПП. Купувам корабна/ТИР сирена с монтаж за велосипед
Животът е като стълба към курник: Къс и осран !

Погледни дълбоко вътре в себе си и ако НЕ останеш доволен , то тогава животът ти се сдобива със смисъл !
Аватар
ALexG

Рейтинг: 1205

Мнениеот Yavkata » Вто Апр 02, 2013 5:14 am

ALexG написа: Представям си ако бях казал какво си мисля за овчото им поведение .....

Ами все пак е трябвало да им кажеш...поне , че са на велоалея.

ALexG написа: Добре че карам колело рядко и замалко...

Всъщност тук е разковничето , поне при 90% от проблема Пешеходци по велоалеите. Щото като мина по алеята от Лъвов мост до Надлез Надежда , например срещам по нея около цифром и словом между нула и двама колоездачи. Тя, че е конфликтно проектирана , спор няма. Обаче, как хората да разберат, че нещо е велоалея само по картинките по земята? Ако аз профуча покрай тия бабички, след минута още един ги заобиколи, и после двама ги напсуват, че натепват спирачки, то след втория-третия четвърти ден, ще вземе да им омръзне и да почнат да се пазят от удобните за стоене червени настилки. Просто велосипедистите нямат "критична маса". За момента те са "Простаците с колелата" дето не пазят пешеходците по велоалеите. Когато почнат по тия алеи да минават поне по двама-трима колоездачи в минута, тогава ще настъпи промяна в поведението на пешеходците.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот moz » Вто Апр 02, 2013 10:10 am

Тапет 95 имаш късмет че е била майка, а не примерно аз с детето, щото и глвата щете да ти е счупена след това произшествие. Първо - щом е алея значи е пешеходна зона и ти нямаш право да караш там. Второ ако евентуално се случи, че няма откъде другаде да минеш, караш съвсем леко и очите постоянно на четири за деца. Трето не караш след някой, без да гледаш какво има пред него като пълен бльон никога и никъде. Четвърто ако караш след някой, винаги си на дистанция при която можеш да спреш, ако той го направи рязко. Пето - да обвиняваш майка че не си била държала детето на алея в парка е пълна тъпотия, не стига че няма къде да си поиграят спокойно децата ами и в парка трябва да се съобразяват с малоумници като теб, извиняваш се културно и продължаваш с наведена глава, а не идваш тука да пишеш тъпотии.
P.S. само фразата "говоря по телефона и карам в парка Заимов" говори достатъчно що за идот си.
moz

Мнениеот doodko » Вто Апр 02, 2013 11:08 am

Не знам простотия ли е що ли е, но две неща ме изумяват винаги:
1. Ходенето на пешеходците, основно от женски пол - максимално и доволно заграждащи алеята, пътеката, или каквото там, така че никой да не може да ги изпревари. А като минеш покрай тях, все едно минава същество от друга планета, страх и ужас ли бе да го опишеш...
2. Многото колоездачи, които карат по улица, въпреки че има перфектни условия да не го правят (разбирай велоалея, парк или нещо подобно) - напр. бул. България между НДК и "Д. Несторов", по Канала... Защо? За мене си е просто простотия...
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот did » Вто Апр 02, 2013 11:10 am

doodko написа:Не знам простотия ли е що ли е, но две неща ме изумяват винаги:
...
2. Многото колоездачи, които карат по улица, въпреки че има перфектни условия да не го правят (разбирай велоалея, парк или нещо подобно) - напр. бул. България между НДК и "Д. Несторов", по Канала... Защо? За мене си е просто простотия...

Кое е странното и защо да е простотия? Карането по пътя с трафика винаги е много по-бързо от криволиченето мужду пешеходци. При това си е напълно законно.

@moz: :agree:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Slade » Вто Апр 02, 2013 12:14 pm

moz написа:Тапет 95 имаш късмет че е била майка, а не примерно аз с детето, щото и глвата щете да ти е счупена след това произшествие. Първо - щом е алея значи е пешеходна зона и ти нямаш право да караш там. Второ ако евентуално се случи, че няма откъде другаде да минеш, караш съвсем леко и очите постоянно на четири за деца. Трето не караш след някой, без да гледаш какво има пред него като пълен бльон никога и никъде. Четвърто ако караш след някой, винаги си на дистанция при която можеш да спреш, ако той го направи рязко. Пето - да обвиняваш майка че не си била държала детето на алея в парка е пълна тъпотия, не стига че няма къде да си поиграят спокойно децата ами и в парка трябва да се съобразяват с малоумници като теб, извиняваш се културно и продължаваш с наведена глава, а не идваш тука да пишеш тъпотии.
P.S. само фразата "говоря по телефона и карам в парка Заимов" говори достатъчно що за идот си.

:agree:
Миналата година се наложи да обяснявам голяма част от това и с не много приятен тон на двама "колоездачи" - мъж и жена в Южния парк. Лошото е, че определено не бяха набор 95, а къде 65... Въпросните бяха страшно недоволни, че по алеите в парка има хора, които просто си ходят където си искат (за децата да не говорим), вместо чинно да се редят в индийска нишка до банкета и да им осигуряват трасе. Нямаше никакво значение, че бяха на една от най-претъпканите централни алеи.
Та оказва се, че за простотията и невежеството няма възраст, категория превозно средство и т.н. Както се казва - простотията е заразна.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот irgnet » Вто Апр 02, 2013 12:36 pm

Голяма простотия е да караш и да говориш по телефона държейки го в ръка.
Вие за хендс фри не сте ли чували?

И това не е само за каране на велосипед, ами и на всякакво друго превозно средство
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот subritual » Вто Апр 02, 2013 12:53 pm

В празнични дни по парковете е толкова претъпкано с хора, така че никой нормален не кара там. :popcorn: :D
Аватар
subritual

Мнениеот THEZOGGO » Вто Апр 02, 2013 1:26 pm

irgnet написа:Голяма простотия е да караш и да говориш по телефона държейки го в ръка.
Вие за хендс фри не сте ли чували?

И това не е само за каране на велосипед, ами и на всякакво друго превозно средство

За по-малък телефон например Нокиа 1208 /и общо взето от тези размери/ се намира прост начин за закрепяне на каската отстрани между ухото и каската. Аз така карам като трябва да говоря по телефона. Просто е. Е, по-добрия начин е с хендс фрии.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот uBaH » Вто Апр 02, 2013 1:47 pm

THEZOGGO, така е, но това закрепване предполага и наличието на каска ;) Хората, спестили по някой лев от хендсфри, едва ли са го дали за един толкова "безполезен" аксесоар, като каската :)
Аватар
uBaH

Мнениеот Vel0-Mania » Вто Апр 02, 2013 4:29 pm

Аз пък съм забелязал, дали си велосипед/пешеходец винаги ще се намери някои които ще застане някъде където пречи на хората да минават !

Никой не се съобразява !
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот hri100qnov » Вто Апр 02, 2013 7:49 pm

Днес отидохме няколко човека до Кремиковския манастир и ми се случи да спукам предна гума. Това което ме зарадва е, че след като питах всички хора там за помпа имаше такива който предложиха да ме закарат. Доста услужливо подходиха :) Накрая едни хора с кемпер ме качиха и ме свалиха до долу иначе имаше да бутам.... Малко коментара не се връзва с темата, но трябва и обратното да споменаваме от време на време.
hri100qnov

Рейтинг: 1180

Мнениеот subritual » Вто Апр 02, 2013 8:33 pm

hri100qnov написа:Малко коментара не се връзва с темата, но трябва и обратното да споменаваме от време на време.

Как да не се връзва, ти си от тия простаци, дето ходят без помпа и лепенки в природата.
Аватар
subritual

Мнениеот KUM4o » Вто Апр 02, 2013 8:42 pm

Slade написа:
moz написа:Тапет 95 имаш късмет че е била майка, а не примерно аз с детето, щото и глвата щете да ти е счупена след това произшествие. Първо - щом е алея значи е пешеходна зона и ти нямаш право да караш там. Второ ако евентуално се случи, че няма откъде другаде да минеш, караш съвсем леко и очите постоянно на четири за деца. Трето не караш след някой, без да гледаш какво има пред него като пълен бльон никога и никъде. Четвърто ако караш след някой, винаги си на дистанция при която можеш да спреш, ако той го направи рязко. Пето - да обвиняваш майка че не си била държала детето на алея в парка е пълна тъпотия, не стига че няма къде да си поиграят спокойно децата ами и в парка трябва да се съобразяват с малоумници като теб, извиняваш се културно и продължаваш с наведена глава, а не идваш тука да пишеш тъпотии.

:agree:
Миналата година се наложи да обяснявам голяма част от това и с не много приятен тон на двама "колоездачи" - мъж и жена в Южния парк. Лошото е, че определено не бяха набор 95, а къде 65... Въпросните бяха страшно недоволни, че по алеите в парка има хора, които просто си ходят където си искат (за децата да не говорим), вместо чинно да се редят в индийска нишка до банкета и да им осигуряват трасе. Нямаше никакво значение, че бяха на една от най-претъпканите централни алеи.
Та оказва се, че за простотията и невежеството няма възраст, категория превозно средство и т.н. Както се казва - простотията е заразна.

Аз пък най-обичам този тип дето си мислят, че парк-а, алеята и т.н. са само за тях. Много е дразнещо да се движиш между хора криволичещи, не знаещи къде се намират и пречещи на другите да се придвижват. Това, че си в парка с дете не значи, че всички трябва да се съобразяват с теб, а ти също трябва да се съобразяваш. Ами това дете така може да изкочи и на улицата, все пак трябва да има и наблюдение от родител и поне малко съобразителност от негова страна, че макар и дете понякога и то пречи. @Moz недей да надигаш глава толкова. По твоята логика всички пешеходци им е забранено да се движат по велоалеите, а те точно това правят, но ест колоездачите какво да кажат. На мен много пъти ми се случва деца съвсем изненадващо да изкачат пред мен докато карам, ест винаги се съобразявам с наличието на такива и съм в готовност да спра, но това не значи, че не са ме ядосали с поведението си и не точно децата, а безотговорността на родителя, който позволява на детето си да изкача по-този начин.

100000% съм сигурен, че критикарите за това, че някой си говорил по телефон и карал са го правили милион пъти, но във форума сме светата вода.
Аватар
KUM4o

Рейтинг: 1304

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 02, 2013 9:51 pm

Чакай малко, откога паркът е място за придвижване, че хората трябва да ти правят път? Като искаш да се придвижваш - ходи на улицата, паркът е за мотане.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот KUM4o » Вто Апр 02, 2013 10:01 pm

А не били могло да се моташ и с кололото...И докато си се моташ и някой ти скача пред краката/гумата. Изместихме темата.
Аватар
KUM4o

Мнениеот moz » Сря Апр 03, 2013 8:44 am

KUM4o написа:Аз пък най-обичам този тип дето си мислят, че парк-а, алеята и т.н. са само за тях. Много е дразнещо да се движиш между хора криволичещи, не знаещи къде се намират и пречещи на другите да се придвижват.

Алеята и парка са само за пешеходци, така че на никой не му пука какво те дразни, има си правила. Незнаещият къде се намира си ти.
KUM4o написа:Ами това дете така може да изкочи и на улицата, все пак трябва да има и наблюдение от родител и поне малко съобразителност от негова страна, че макар и дете понякога и то пречи.

Брей, ти вече можеш дори да караш колело пък съобразителност още нямаш например. Нали затова са го закарали в парка - да ходи където си иска, защото е забранено за всякаквки превозни средства.
KUM4o написа:@Moz недей да надигаш глава толкова. По твоята логика всички пешеходци им е забранено да се движат по велоалеите, а те точно това правят, но ест колоездачите какво да кажат.

А по твоята логика как е. Колоездачите да карат повече където трябва (не в парка) и да си отстояват правата, но след като са спазили правата на другите.
Последна промяна moz на Сря Апр 03, 2013 8:55 am, променена общо 1 път
moz

Мнениеот Insight » Сря Апр 03, 2013 8:46 am

KUM4o написа:...Изместихме темата.

Напротив - баш на темата сме си. Показахме, че простотията не е приоритет само на пешеходците.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот KUM4o » Сря Апр 03, 2013 8:55 am

moz написа:
KUM4o написа:Аз пък най-обичам този тип дето си мислят, че парк-а, алеята и т.н. са само за тях. Много е дразнещо да се движиш между хора криволичещи, не знаещи къде се намират и пречещи на другите да се придвижват.

Алеята и парка с асамо за пешеходци, така че на никой не му пука какво те дразни, има си правила, все едно да тръгнеш с кола по главната и да се дразниш от разните пешеходци там, че ти пречат да се изрежеш - също толкова забранено е.
KUM4o написа:Ами това дете така може да изкочи и на улицата, все пак трябва да има и наблюдение от родител и поне малко съобразителност от негова страна, че макар и дете понякога и то пречи.

Брей, ти вече можеш дори да караш колело пък съобразителност още нямаш например. Нали затова са го закарали в парка - да ходи където си иска, защото е забранено за всякаквки превозни средства.
KUM4o написа:@Moz недей да надигаш глава толкова. По твоята логика всички пешеходци им е забранено да се движат по велоалеите, а те точно това правят, но ест колоездачите какво да кажат.

А по твоята логика как е. Колоездачите да карат повече където трябва (не в парка) и да си отстояват правата, аз например редовно им вкарвам по един лакът на разминаване.

Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните. Много пъти ми се е случвало и пеш, пак да има мухи без глави, които по един или друг начин изкачат пред мен. Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки. Претендирам, че съм от спокойните и даващи път автомобилисти и в 99% от случаите давам предимство на двукракото същество наречено пешеходец. В 80% от случаите пешеходците са заблеяни и 15-20 секунди се опитвам да му кажа с любезни жестове, че ще го изчакам да премине. За майките с деца в парковете, дразня се на невниманието на повечето, а не на самите деца, те с нищо и на никого не са виновни, даже напротив когато видя малки калпазани да си играят ми се оправя деня. Колело мога да карам от мноого години и съобразителността си я имам, много хора които ме познават могат да го потвърдят. Колелото не е само начин за предвижване, а и начин за шматкане, в парка не карам с 20+, а с 2-3км/ч достатъчно бавно, че и на мравка път да направя, но някой да ми вкара лакът, че съм с колело в парка, по-добре да може да кара бързо.
Аватар
KUM4o

Мнениеот Stancho » Сря Апр 03, 2013 9:09 am

За мен най - голямата простотия е карането срещу движението... Вземете направете една тема с правилника за движение, защото всички забравят какво пише в него и какво са попълвали на листовките на шофьорските курсове... Когато съм с колата това ми е най - омразното нещо, което мога да видя.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот rarekin » Сря Апр 03, 2013 9:35 am

KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.

Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?

KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.

Ти и по пешеходните пътеки ли караш с велосипеда, пиле?

KUM4o написа:Претендирам .....

Мхм (Виж каква е етимологията на думата)
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Rayko » Сря Апр 03, 2013 9:57 am

Хора, я си помислете как щяха да изглеждат нещата, ако всеки спазва всички превила, трафика е перфектно организиран и на нарушителите се прилагат незабавни хитлеристки санкции. Всеки си знае мястото и следва траекторията, която му осигурява оптимално бързо и безконфликтно транспортиране до избраната дестинация. Няма изненади, няма емоции, всичко е предсказуемо.
Това човешко ли е?
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот KUM4o » Сря Апр 03, 2013 10:04 am

rarekin написа:
KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.

Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?

KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.

Ти и по пешеходните пътеки ли караш с велосипеда, пиле?

KUM4o написа:Претендирам .....

Мхм (Виж каква е етимологията на думата)

Абе хора, какво сте се хванали за всяка дума...? Прочетете ми поста внимателно, визирах пешеходни пътеки, защото и кола карам и с нея ги пресичам, пиле! Хубаво е забранено с колело в парка, но колко неща са забранени и се нарушават от всички? Човек изказва мнение и всички го разпъват на кръст за нещо, което и самите те са правили. Дали всички, които ме цитирате, карате велосипедите си само на разрешените за тях места? Никъде не съм казал, че някой трябва да се съобразява с мен. Винаги, когато съм участник в движението или се придвижвам някъде, било в парк, улица или тротоар внимавам да не преча на никого, следя какво има около мен и зад мен. Всеки ден съм сред хора, работя като телевизионен оператор и съм се нагледал на всякакви хора. Когато съм пеша в парка и мине велосипедист покрай мен изобщо не изпитвам нужда да му вкарам лакът, както някой по-горе каза, че прави, но това за вас май е нормално да шибате по-някой лакът на някого. Ами ако детето в парка иска да покара колело, майката трябва да го изкара от там, че било забранено? Изпадаме в едни лукумени приказки без край. Според мен в парка би трябвало да е забранено и пушенето, но я да излезем с една камера и да заснемем колко от майките там не пушат, май бройката ще клони към 0. В парка е пълно с боклуци, фасове и кучета и смятам, че един бавно движещ се колоездач е най-малкия проблем на сбърканото ни общество. Ами ако един родител иска да покара велосипед с детето си къде да го направи, ако не в парка? На улицата където озверелите шофьори ги е яд дори на себе си. Не искам никой да се съобразява с мен и не съм искал това да кажа, но когато се чете между редовете, така се получава.

П.П. Напишете в търсачката думата "ПАРК" и вижте какво ще излезе. Да не кажа, че половината форум използва парковете и като маршрут по пътя към работа и минават с велосипед от там.
Аватар
KUM4o

Следваща

Назад към Общ форум