Въпрос за състезание

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за състезание

Мнениеот ChekinInside » Нед Май 26, 2013 7:10 pm

Искам да ви попитам, Как се засича времето на състезание ? смисъл : с какво засичат времето,защото в нашия град мислим да си направим едно състезание което да е на високо ниво ! Или някой да ми обясни как да направиме цялата организация :agree: :agree: :agree: :agree: ..
ChekinInside

Рейтинг: 978

Re: Въпрос за състезание

Мнениеот Admin » Нед Май 26, 2013 9:10 pm

Е то ако ставаше така с обяснения във форума... Състезание на високо ниво не се прави от хора, които очакват някой да им обясни всичко във форум. :crazy:
Иначе съм виждал поне няколко различни системи за времеизмерване по състезанията, но не мога да ти дам никакви технически детайли, не съм се интересувал.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот po_taka » Пон Май 27, 2013 6:37 am

доколкото знам на Марибойково са ползвали http://infosport.bg/
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот zImage » Пон Май 27, 2013 9:46 am

На състезанията по бягана хората от Бегач (http://begach.com) ползват chip timing, но не знам кой точно осигурява системата. В самите състезателни номера има rfid чипче, което се регистрира при всяко преминаване под арката на старт/финал (http://en.wikipedia.org/wiki/Chip_timing).
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот ChekinInside » Пон Май 27, 2013 1:35 pm

а нещо като цена на ''такова нещо'' може ли да ми кажете или от къде може да се закупи ?
ChekinInside

Мнениеот po_taka » Пон Май 27, 2013 1:52 pm

в линка който дадох има контакти. Сигурно има и други фирми - потърси. Ключовата дума ти е "времеизмерване"
Едва ли ще можеш да си позволиш да закупиш техниката (ако можеш - евала), по-скоро питай за наем
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот ChekinInside » Пон Май 27, 2013 2:10 pm

а то самото ''нещо'' какво представлява ?
ChekinInside

Мнениеот X_NRG » Пон Май 27, 2013 2:53 pm

ChekinInside написа:а то самото ''нещо'' какво представлява ?

Ако е от 2 части - източник на инфрачервена светлина и приемник от другата страна. Като се прекъсне лъчът от велосипедиста, започва времеотчитането. Мисля, че има и такива, които са източник и приемник в едно тяло и разчитат на отразена светлина.
На финала има същата работа, но не съм сигурен как точно комуникират помежду си.

Скъпа работа са, защото сигурно имат по 100 сертификата. С нужните познания може да се направи и home-made версия, но не очаквай някой да те вземе насериозно в този случай.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Daniel Panev » Пон Май 27, 2013 3:42 pm

TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот ChekinInside » Пон Май 27, 2013 6:37 pm

X_NRG написа:
ChekinInside написа:а то самото ''нещо'' какво представлява ?

Ако е от 2 части - източник на инфрачервена светлина и приемник от другата страна. Като се прекъсне лъчът от велосипедиста, започва времеотчитането. Мисля, че има и такива, които са източник и приемник в едно тяло и разчитат на отразена светлина.
На финала има същата работа, но не съм сигурен как точно комуникират помежду си.

Скъпа работа са, защото сигурно имат по 100 сертификата. С нужните познания може да се направи и home-made версия, но не очаквай някой да те вземе насериозно в този случай.

А в България може ли да се наеме или.. ?
а home-made версия как може да се направи ?

П.П. Извинявайте за ХИЛЯДИТЕ въпроси,но ми е интересно и искам да видя как ще го направиме това с състезанието..
ChekinInside

Мнениеот Yavkata » Пон Май 27, 2013 7:21 pm

Най-добре да се свържете с някои от организаторите на Успешно проведени Малки състезания, и да се надявате на търпението и благоразположението им, за да отговорят на многобройните въпроси.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот ChekinInside » Пон Май 27, 2013 7:35 pm

Yavkata написа:Най-добре да се свържете с някои от организаторите на Успешно проведени Малки състезания, и да се надявате на търпението и благоразположението им, за да отговорят на многобройните въпроси.

Еми.. сигурно така и ще направя,но тази техника не знам дали някой или някъде и колко ще струва за около 1 седмица под наем.

П.П. Някой постояно ми бие минуси,спрете се,просто искам да знам как стоят нещата. Ейй.. човек да не попита нещо и веднага минуси
ChekinInside

Мнениеот mariko » Пон Май 27, 2013 8:22 pm

ChekinInside написа:Еми.. сигурно така и ще направя,но тази техника не знам дали някой или някъде и колко ще струва за около 1 седмица под наем.П.П. Някой постояно ми бие минуси,спрете се,просто искам да знам как стоят нещата. Ейй.. човек да не попита нещо и веднага минуси

Дали не е, защото пишеш неграмотно, питаш на неподходящо място за неща, за които хабер нямаш, че и не се научаваш на нищо на всичко отгоре.
Да не споменавам, че както Daniel Panev е отворил Гугъл и е намерил n-броя средства за регистриране на време на състезатели, така можеше и ти.
P.S. "И на мен ми е любопитно как Ше го напраите това СЪС състезанието"
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Daniel Panev » Пон Май 27, 2013 8:54 pm

mariko написа:
ChekinInside написа:Еми.. сигурно така и ще направя,но тази техника не знам дали някой или някъде и колко ще струва за около 1 седмица под наем.П.П. Някой постояно ми бие минуси,спрете се,просто искам да знам как стоят нещата. Ейй.. човек да не попита нещо и веднага минуси

Дали не е, защото пишеш неграмотно, питаш на неподходящо място за неща, за които хабер нямаш, че и не се научаваш на нищо на всичко отгоре.
Да не споменавам, че както Daniel Panev е отворил Гугъл и е намерил n-броя средства за регистриране на време на състезатели, така можеше и ти.
P.S. "И на мен ми е любопитно как Ше го напраите това СЪС състезанието"

Абе не точно - аз Google го отварях когато имах идеята да си купя една такава система и да я давам под наем. Отказах се - инвестицията е прекалено голяма, а тук пазарът е, меко казано, смешен.
Иначе за събитието на Бегач, за което спомена zImage - те ползваха bibchip, нает от http://www.bibchip.ro. Не знам параметрите за конкретната оферта на Бегач, ама по някакви бегли спомени стандартно румънците искаха по около 1000 евро на ден.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Назад към Общ форум