WHIP

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

WHIP

Мнениеот Mitk0_97 » Пон Юли 22, 2013 9:42 pm

Здравейте пичаги ! Имам голям мерак да се науча да правя WHIP с DH колело , но немога :bawling: :bawling: :bawling: Нека някой да ми обясни понеже всички клипове в YouTube са на Английски и немога да схвана много много ... Благодаря за вниманието ! :beer: :beer: :beer:
Аватар
Mitk0_97

Рейтинг: 1138

Re: WHIP

Мнениеот BIKERPRO » Вто Юли 23, 2013 1:01 am

Аз го завъртам с кормилото , но не мога да го върна ( може ли някой да ми каже , дори и на ЛС как се връща ) . На този клип е показано в забавен кадър как се прави , но той изобщо не използва кормилото,вероятно избутва с крака . http://vbox7.com/play:37ccfbd428
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Рейтинг: 1216

Мнениеот msniki » Вто Юли 23, 2013 9:58 am

BIKERPRO написа:Аз го завъртам с кормилото , но не мога да го върна ( може ли някой да ми каже , дори и на ЛС как се връща ) . На този клип е показано в забавен кадър как се прави , но той изобщо не използва кормилото,вероятно избутва с крака . http://vbox7.com/play:37ccfbd428

- На клипа е само с крака и това е макс Whip-a които става. Като цяло лесно се научава.
- Друг начин : Примерно въртиш Whip-a на дясно, при излитане от скока завърташ кормилото на ляво за да може задницата да тръгне на дясната страна. За да го върнеш завърташ кормилото на дясната страна и се приземява леко на предната гума. Така съм правил 90-ки и съм ги прибирал.
-можеш и 2-те да ги комбинираш но става много бързо 90-ка whip и незнам дали ще можеш да го прибереш.
- Със ляв водещ крак и въртиш Whip-a на дясно така по лесно се прибира. Но тук е вече до опит, не става от 1-ят път.

Нарочно обяснявам така за да ме разберете. По просто няма да мога да го обясня.

П.С. моля без минуси и без това никой не обяснява на автора нищо по темата.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Mitk0_97 » Вто Юли 23, 2013 1:40 pm

Аз ще се пробвам но да видим какво ще стане :dontknow: !!! дано да се науча :praying: :beer: Мерси ! :beer:
Аватар
Mitk0_97

Мнениеот Mitk0_97 » Вто Юли 23, 2013 1:44 pm

А ще може ли при излитане от скока да врътна кормилото на дясно за да може задицата да ми дойде на ляво и след това да врътна кормилото наляво за да може да прибера задницата :dontknow: В смисъл да направя това което си написал ти самоче аз да го направя на дясно ?
Аватар
Mitk0_97

Мнениеот vvvaaal » Вто Юли 23, 2013 6:00 pm

Няма значение. Всеки го прави на страната, на която му е удобно(ако ти е удобно повече на едната страна, но не се получава особено добре, съвета ми е да пробваш на другата за да си сигурен накъде ще го въртиш повече). Добре е първо да пробваш на дъртове или скокове, които са по заострени нагоре и постепенно да минаваш към по-прави такива. Пробвай първо само с краката да го "бутваш" настрани за да може по-лесно да се научиш да го връщаш бързо. От кормило ако тръгнеш стават много по-големи, но ако нямаш време във въздуха и опит с връщането стават инциденти с колелото и най-вероятно с теб.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Mitk0_97 » Вто Юли 23, 2013 7:18 pm

Добре ще пробвам така както казваш :beer:
Аватар
Mitk0_97

Мнениеот BIKERPRO » Вто Юли 23, 2013 11:08 pm

днес го пробвахме с приятел и какво осъзнах ... въртя го на ляво , а водещият ми крак също е левия и в един момент го въртя само с кормилото и се завърта доста задницата , но там е проблема ... как да го върна :dontknow: П.С. най-странното е че съм десничар , а тръгвам с ляв крак , завъртам кормилото на дясно да завърти задницата и от там изправям или завивам на ляво уж да върна , но не връща :crazy:
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Рейтинг: 1216

Мнениеот msniki » Сря Юли 24, 2013 11:41 am

BIKERPRO написа:днес го пробвахме с приятел и какво осъзнах ... въртя го на ляво , а водещият ми крак също е левия и в един момент го въртя само с кормилото и се завърта доста задницата , но там е проблема ... как да го върна :dontknow: П.С. най-странното е че съм десничар , а тръгвам с ляв крак , завъртам кормилото на дясно да завърти задницата и от там изправям или завивам на ляво уж да върна , но не връща :crazy:

Опитай да се приземиш леко на предна гума.
Също скока може и да е малък, където го правиш Whip-a и затова така да става. също може би ти трябва някой скок който "хвърля" нагоре, а не толкова напред .
Спокойно ще стане Whip-a но няма да е от 1-те опити.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Назад към Общ форум