Нов дистрибутор на Shimano за България

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов дистрибутор на Shimano за България

Мнениеот Admin » Вто Дек 24, 2013 5:59 pm

Изображение
От 1 януари 2014 г. новооснованата компания BG-EUROTRADE Ltd. ще поеме дистрибуцията на колоездачните продукти SHIMANO в България. BG-EUROTRADE Ltd. е най-новият член в семейството на EUROTRADE Ltd. и е базирана в София.
http://www.mtb-bg.com/index.php/other/s ... rotrade-bg
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Нов дистрибутор на Shimano за България

Мнениеот halfdone » Вто Дек 24, 2013 10:29 pm

Хмм интересно. Миналата седмица си писах с регионалният представител на Фокс относно ъпгрейд на една вилка от 2013 към 2014 година.Те ме насочиха към въпросната фирма, само че офиса в Румъния. Току виж пък и тук се появил някакъв официален сервиз или нещо подобно за сервизиране и ъпгрейдване на Фокс :)
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот araX » Сря Дек 25, 2013 3:06 pm

Дано новия дистрибутор е с по-адекватна политика...
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот xcrider » Сря Дек 25, 2013 3:24 pm

araX написа:Дано новия дистрибутор е с по-адекватна ценова политика...

:magnify:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот vvvaaal » Пет Дек 27, 2013 1:02 am

Йесс! Най-накрая! :bowdown:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот veskoz » Пет Дек 27, 2013 9:26 am

Абе да не викаме "ОП!" преди скока викам аз. :)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот penmark » Пет Дек 27, 2013 10:01 am

Ако не намалят цените и да ги изравнят с немските онлайн магазини, не виждам кое ще ни накара да пазарим от тях. :dontknow:
Аватар
penmark

Мнениеот Andy3 » Пет Дек 27, 2013 12:13 pm

Едва ли, все пак са гърци. :lol:
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот APD » Пет Дек 27, 2013 1:13 pm

araX написа:Дано новия дистрибутор е с по-адекватна политика...

Като каква например политика? Ценова? Все още сме в 21ви век, не съм чул компания/корпорация като Shimano да се превърне в 100% благотворително дружество.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот Jumpup » Пет Дек 27, 2013 5:16 pm

APD написа:

Като каква например политика? Ценова? Все още сме в 21ви век, не съм чул компания/корпорация като Shimano да се превърне в 100% благотворително дружество.

Мани благотворително дружество някой хора в България имат доста странна политика на продажби, така че ме загубиха като клиент отдавна. Поздрави и дано нещата вървят в положителна насока с официалната дистрибуция на шимано. :beer:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот windv » Съб Дек 28, 2013 10:00 am

penmark написа:Ако не намалят цените и да ги изравнят с немските онлайн магазини, не виждам кое ще ни накара да пазарим от тях. :dontknow:

!!! аха. Точно.
И все пак от немците си купуваш Shimano Japan, a тукашните малайзийски и сингапурски. Предполагам в това отношение ще си остане същото положението, дори цените да станат "нормални", което както Andy3 каза, едва ли ще стане поради...

Andy3 написа:Едва ли, все пак са гърци. :lol:

:agree:
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот rarekin » Съб Дек 28, 2013 11:33 am

windv написа:И все пак от немците си купуваш Shimano Japan, a тукашните малайзийски и сингапурски.

:crazy:

penmark написа:Ако не намалят цените и да ги изравнят с немските онлайн магазини, не виждам кое ще ни накара да пазарим от тях. :dontknow:

Мхм. А един мармот ......

Цените ще си останат близки до сегашните ако не и същите. Единствената надежда е, че ще оправят недостатъците, които имаше Веломания.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот windv » Съб Дек 28, 2013 1:24 pm

rarekin написа:
windv написа:И все пак от немците си купуваш Shimano Japan, a тукашните малайзийски и сингапурски.

Хвани една лупа :magnify: и виж, поне на всичките Шимански компоненти си пише къде са произведени.
~~~o)Ѣ(o~~~
Аватар
windv

Мнениеот outfaced » Съб Дек 28, 2013 1:54 pm

APD написа:

Не знам дали обърнахте внимание, но това е чисто търговско дружество. Продава какво ли не къде ли не. Шимано му е само част от портфолиото. Така че не слагайте знак за равенство.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Дек 28, 2013 7:09 pm

windv написа:...И все пак от немците си купуваш Shimano Japan, a тукашните малайзийски и сингапурски..

Да, така е, в случай че от Германия си купуваш XT, а от България Acera и Altus. Това да не ти е бензиностанция в прехода - зелена колонка за хората и обикновена за българите :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот xcrider » Съб Дек 28, 2013 7:23 pm

Където ще да е произведено, във Веломафия няма да стъпя. От повече от година не съм си купувал нищо от там(освен ако нямам някакъв ваучер за тях). Само от Германия. И все повече стават хората, които не пазаруват от БГ. Така че нека си продължават с тези цени, пък да видим след още няколко години колко ще са им клиентите.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот marsa » Съб Дек 28, 2013 8:38 pm

Абе то си е казано, че за всеки влак си има пътници. И аз по принцип не си пазарувам от Веломания заради цените, но това не значи че бих игнорирал добри оферти от там :) А и магазините им са винаги пълни, така че по един или друг начин си реализират маркетинга успешно. По принцип не ми пречи че съществуват :)
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот windv » Нед Дек 29, 2013 12:28 am

EccentricMOTION написа:
windv написа:...И все пак от немците си купуваш Shimano Japan, a тукашните малайзийски и сингапурски..

Да, така е, в случай че от Германия си купуваш XT, а от България Acera и Altus. Това да не ти е бензиностанция в прехода - зелена колонка за хората и обикновена за българите :beer:

Ми незнам коя колонка сме, ама гледах Shimano Zee дерайльор във веломания 130Лв. Ходете да видите какво пише на него. Преди това купувах Saint от веломания, също малайзия.
Купих си Zee от германия нов за 90лв. Японски.

Не говоря за колонки, преходи и какво мисля, че би трябвало да бъде ако еди какво си е еди как си, а само неща които съм преживял. Което важи и за всяко едно друго Шиманско изделие, което съм си купувал тук.
Ще се радвам, да не съм прави и много хора да са си намирали Японски шиманота из нашите земи :D

Инак често 3-то качество техника за България и околността, са не само велочастите, ами и всякакви други техники...
Не виждам нищо странно, че набутват ниското качество на полу-съществуващи пазари като нашия.
Някой ако иска, да пита гърчетата какво ще набутат в наша посока.
~~~o)Ѣ(o~~~
Аватар
windv

Мнениеот rarekin » Нед Дек 29, 2013 2:41 am

windv написа:
rarekin написа:

Хвани една лупа :magnify: и виж, поне на всичките Шимански компоненти си пише къде са произведени.

Не се напъвай.

Купувал съм компоненти на Шимано и в България и в Германия.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот jd » Нед Дек 29, 2013 10:21 am

Гледам ви сеира по повод тази новина - и какво като има промяна на дилъра? Голяма работа. Това дали ще има някакви промени тепърва ще се види. Но ако помислим съвсееем малко по темата, нещо ми се струва, че въпросната нова фирма като гледам тепърва има да изгражда магазинна и дистрибуторска мрежа, а това ще отнеме малко време. Както казват руснаците - поживьом, увидим.

Иначе за тези, които се меткат колко им е евтино онлайн пазаруването и колко било хубаво и само и единствено прекрасно изживяване - препоръчвам отново да се върнат към тази статия - http://www.pinkbike.com/news/Pinkbikes-Burning-Question-shop-local-or-online-2013.html. Има си положителните, има си и отрицателните моменти. Всеки обаче си решава сам за себе си ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот screamBoy » Пет Яну 03, 2014 1:21 am

Това нас не ни интересува

интересува ги хората, дето смятат да си купуват евтинджоси, щото те се правят със шимански части и сега масово ще има стресов период ... в смисъл сега още е времето на сключване на договори и поръчки и ако ти трябват 1500 главини Ацера и цената е била една, а новата компания ти вкара по още 2лв на бройка за 'добър ден, азсъм ваща лелиа' щото нали са византийци в смисъл българския им куца, е това ще има шанс да стане; разбирай всички ширпотребни производители на нокти
е Минев, мир на праха му, не успя да ни довърши но византийците са на път, да го посрещнем добре нагъзени подобаващо - ваши планински колоездачи, извинете че ви дишахме въздуха и ви плащахме по не повече от 1500лв годишно!
как точно ще ни засегне нас? като няма нови хора, така, като не си купуват хората колела за по 200лв те никога няма да стигнат до едно що-годе нормално колело, съответно никога няма да станат планински колоездачи ... като цяло тотална разруха на персонала за 10-15 години

гърци държат глобул, алфа холдинг, грък е шефа на Мтел, гърци вкарват шимано, бахти колко се тръбеше че била умрела държавата им а на, явно си е много жива но същите отрепки правят същите схеми и крадат хората и изкупуват неща в другите държави - гнусни преклатени елитни политически говненца, не се притеснявайте, дори да съм умрял и вие ще умрете, няма жив човек да се е спазарил с оная, закачулената ...

това е моето приветствие към Евротрейд!
Добре дошли в България, пожелавам ви всичко най-лошо, сигурен съм, че скоро ще си го получите, честни международнички бизнесменчета
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот KrK » Пет Яну 03, 2014 8:54 pm

Само от една касета и верига последно съм спестил 55 лв. Общо от всички чарколяците дето съм взимал от чужбина съм на 200 лв плюс спрямо ако ги бях купувал от Бг. Всеки сам си решава в края на краищата. ;)
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот tailor » Нед Яну 05, 2014 1:49 pm

KrK написа:Само от една касета и верига последно съм спестил 55 лв. Общо от всички чарколяците дето съм взимал от чужбина съм на 200 лв плюс спрямо ако ги бях купувал от Бг. Всеки сам си решава в края на краищата. ;)

Това важи за всяка стока, не само за Шиманото. Няма как да вземеш нещо по-евтино от България, защото пазара е твърде малък.

И не се радвате, че Евротрейд след 10 годишна борба успява да вземе представителството на Шимано от Веломания. Цените ще се качат - проверете в Гърция.
Аватар
tailor

Мнениеот KrK » Нед Яну 05, 2014 4:31 pm

tailor написа:
KrK написа:Само от една касета и верига последно съм спестил 55 лв. Общо от всички чарколяците дето съм взимал от чужбина съм на 200 лв плюс спрямо ако ги бях купувал от Бг. Всеки сам си решава в края на краищата. ;)

Цените ще се качат - проверете в Гърция.

Така не се печелят клиенти и не се изкарват кинти. Хората все повече ще залагат на чуждестранни сайтове, докато дистрибутора ще бърше прах от стоката си.
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот MAN6 » Пон Яну 13, 2014 12:08 am

Ако въпросната компания предлага адекватна гаранционна поддръжка и спазва прилична пазарна политика спрямо дилъри и крайни клиенти, не виждам какво лошо има. :) Защото до момента това липсва.
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 13, 2014 8:47 am

То цените на някои онлайн магазини, явно няма кой да ги бие. Аз от друго бях недоволен от Веломания - те си правеха някъв внос, колкото да асемблират собствените си велосипеди и съвсем недостатъчно асортимент имаше за магазинна продажба, а внос комай се правеше един до два пъти в годината. На практика ако ти потрябва нещо и го има в магзаина, почваш да се имаш за някъв страшен късметлия и щастливец.
То това ми е ясно, че сигурно е защото не им е достигал ресурс да подържат асортимент, но като цяло за да си вносител на нещо си, трябва да разполагаш с един добър капитал или поне да правиш чест внос, дори и по поръчка.
Интересно сега пък Веломания, как ще работи с новият доставчик и дали другите магазини вече ще предлагат повече Шимано продукти, защото преди имаше някакви оплаквания от тях в тая насока - че се стремяли да затворят пазара и да ограничат продажбите до техните магазини само, което накара някои търговци да си правят алтернативен внос, кой знае от къде...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот veskoz » Пон Яну 13, 2014 10:32 am

taurus13 написа:...и съвсем недостатъчно асортимент имаше за магазинна продажба...
И най-важното такъв който да се намира в средната ценова/качествена група. Щото XTR ша намериш колко щеш, нали!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот ebk » Пет Окт 17, 2014 3:12 pm

Здравейте,

може ли да ми препоръчате германски сайт, където има богат избор от продукти на Shimano, търся нещо, което досега само в един руски онлайн магазин намерих...
ebk

Рейтинг: 1200

Мнениеот marsa » Пет Окт 17, 2014 3:48 pm

Най-добре кажи какво конкретно търсиш. Всички големи западни онлайн магазини са добре заредени с масовите компоненти. На теб явно ти трябва нещо екзотично.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот ebk » Пет Окт 17, 2014 7:26 pm

SG-3D55 (по-точно A-SG3D55ALX черно с 36 дупки).

Сега обаче му видях размера и май няма да може да влезне на мястото на това което имам в момента (SG-3C41)...
ebk

Рейтинг: 1200

Следваща

Назад към Общ форум