Най-доброто до 2000лв

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Най-доброто до 2000лв

Мнениеот Neonskull » Сря Дек 25, 2013 8:41 pm

Здравейте, понеже много се запалих по планинско колоездене и DH реших, че е време да си взема някакво качествено колело с което с кеф да мога да си карам по планините :D Напоследък си наблъсках главата с простотии, уж "качествени марки" пък после отрицателни ревюта и т.н и т.н в задънена улица съм. Моля предложете някакъв добър Bike (до 2000лв) което да става за МТВ. Единствено разбрах че Specialized били добри ама никаква идея за цена. Благодаря предварително :beer:
Аватар
Neonskull

Рейтинг: 1200

Re: Най-доброто до 2000лв

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Дек 25, 2013 10:45 pm

Започни с отговорите на следните въпроси:

Карал ли си до момента велосипед?
Какъв велосипед си карал до момента?
Къде смяташ да караш колелото си?
Как си представяш карането на велосипеда си - конкретни пътеки, примери?
Имаш ли необходимата екипировка?

Не робувай на марки велосипеди, търси най-добрата окомплектовка на велосипеда.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Neonskull » Сря Дек 25, 2013 11:14 pm

Карам откакто се помня ( г/д 12 години) имам вила в село Реброво ( Стара Планина) и редовно си правех Downhill състезания с приятелчета, карах някакъв Scott доста стар, за съжаление точно какъв не помня)
Смятам да си карам колелото по някакви планински Trail-чета , Рила, Витоша, Стара планина, в Локорско също имам вила и т.н
Как си представям карането хмммм да кажем като тук http://www.youtube.com/watch?v=7XWcvoPSYDs - Локорско , http://www.youtube.com/watch?v=Zu3mpGO4WyE - Реброво
Нямам екипировка
П.С спускал съм се многократно по същата пътека както във втория клип - Реброво.
Аватар
Neonskull

Мнениеот Yavkata » Чет Дек 26, 2013 7:41 am

Така като гледам по-скоро ориентацията ти е за към АМ/ Ендуро велосипед. Може да помислиш и за варианта за твърдак със вилка около 160 мм. Не всяко каране надолу е DН, та дори и с фуулфейс.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Чет Дек 26, 2013 9:12 am

И аз мисля, че ти трябва ендуро/АМ велосипед, поне ако смяташ на собствен ход да се качваш нагоре. А и с такъв велосипед лесно ще откриеш още много такива пътеки, близки и далечни. :D
Лошата новина е, че 2000 лв. до никъде няма да стигнат за такъв велосипед с двойно окачване, освен ако не улучиш някоя много добра промоция. В общи линии за двойно окачване вариантите ти са или някой от по-евитините модели на български производител (например Drag F6, Ram AM), или някакъв велосипед на старо от eBay или от пазара тук, ако изскочи нещо.
Другият вариант, за нов велосипед, е да си сглобиш един хубав, боен твърдак със стоманена или алуминиева рамка - Dartmoor, NS, On One са марки, за които веднага се сещам да имат подходящи модели и доста хора тук могат да ти дадат и отзиви. Та един такъв твърдак, със 150-160 мм вилка отпред, с доре подбрани компоненти, може да се вмести в бюджета ти и ще стане страхотно колело, като единствено няма да е с мека задница, ама пък много хора дори предпочитат така, а и доста ще ти развие техниката.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neonskull » Чет Дек 26, 2013 4:03 pm

Благодаря ви много за отговорите, разбрах какво да търся ;)
Аватар
Neonskull

Назад към Общ форум