Колело за тежък човек

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело за тежък човек

Мнениеот dvamataludi » Пет Май 09, 2014 8:38 am

Здравейте,

Мой познат, в следсдтиве на боледуване, доста се застяо и качи много кг. В момента е към 160-170кг и иска да си намери колело, с което да почне да се движи повечко.
Нито той, нито аз разбираме от колела.
Във форума намерих няколко теми по темата, но като колело само Vivelo Space 05 видях като предложение за тези кг /ако изобщо може да се намери нещо/.
Може ли да помогнете с предложетния за цялостна конфигурация на велосипед - рамка, спици, джанти и тн.
Ще се кара само из града. Бюджета е 700-800лв

Благодаря предварително!
dvamataludi

Рейтинг: 1200

Re: Колело за тежък човек

Мнениеот Use.Less » Пет Май 09, 2014 8:51 am

За човек с това тегло ходене по-добре. И кардиолозите го препоръчват пред колелото.
Освен това ако има съпътсващи заболявания като диабет и тн (което според мен е неминуемо за човек с това тегло) всичко трябва много добре да се помисли, за да не се случи нещо нередно...

Иначе Vivelo според мен по-скоро не. Крос или Спринт (Максбайкс).
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот Admin » Пет Май 09, 2014 7:50 pm

За човек с такова тегло какъвто и стандартен велосипед да се вземе, добре ще е да се направят някои модификации: по-здрави колела (с 36 спици, по-яки капли и по-качествени главини евентуално), по-мощни спирачки (с по-голям диск отпред, което обаче ще натоварва и вилката, т.е. хубаво е тя да не е най-кьопавата). Малко е трудна задачата при бюджет 800 лв., но моят съвет е да потърсите някой читав магазин и сервиз, където направо да се посъветвате какво колело да вземете и какви модификации да му направят. Все пак, щом ще се движи само из града, може и да се занижат донякъде изискванията, поне на първо време, но някои части по-бързо ще се износват/развалят.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 09, 2014 9:52 pm

Admin написа:За човек с такова тегло какъвто и стандартен велосипед да се вземе, добре ще е да се направят някои модификации: по-здрави колела (с 36 спици, по-яки капли и по-качествени главини евентуално), по-мощни спирачки (с по-голям диск отпред, което обаче ще натоварва и вилката, т.е. хубаво е тя да не е най-кьопавата). Малко е трудна задачата при бюджет 800 лв., но моят съвет е да потърсите някой читав магазин и сервиз, където направо да се посъветвате какво колело да вземете и какви модификации да му направят. Все пак, щом ще се движи само из града, може и да се занижат донякъде изискванията, поне на първо време, но някои части по-бързо ще се износват/развалят.

Аз го виждам по-скоро като нещо като Драг Хакер с по-здрави колела и вибрейкове? Да, вибрейковете няма да осигуряват необходимата спирачна сила, но пък няма да го има проблемът с вилката. Също така, не знам дали има подходящи амортисьорни вилки (може би с въздушна пружина чак?)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум