Пазаруване от Evans Cycles

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Пазаруване от Evans Cycles

Мнениеот Vorac » Чет Май 22, 2014 11:18 am

Браточките от UK предлагат, макар и не на най-ниската цена в света, голямо разнообразие от части: https://www.evanscycles.com/

Само дето не ми приемат дебитната карта. Картата е MasterCard Electron към Postbank. Пробвах директно с картата, както и през PayPal. И в двата случая ми казват Payment Failed. Когаот е директно с картата, пише Wrong Card Number, но аз проверявам номера, че е точно това.

Даже си поръчах няккава реболия от dx.com и плащането през PayPal беше безпроблемно. А наличност със сигурност имам.

Да не би да има някаква драма на конвертирането на левове в паундове? Какъв може да е проблемът?
Vorac

Рейтинг: 1513

Re: Пазаруване от Evans Cycles

Мнениеот uBaH » Чет Май 22, 2014 11:20 am

Да нямаш някакъв лимит за еднократна транзакция, а да се опитваш да купиш нещо скъпо? Само за това се сещам. Щом е регистрирана в PayPal картата и сайта поддържа тази опция на плащане, няма причина да не стане.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vorac » Чет Май 22, 2014 11:40 am

Ами тя поръчката е 50 паунда. Пазарувал съм и за повече на веднъж.

Опитах и да сменя валутата - да ме чарджнат не в паундове а в долари. Нъцки.
Vorac

Мнениеот halfdone » Чет Май 22, 2014 1:16 pm

Преди време с директно плащане съм имал проблем заради това:

3D Secure - Also known as Verified by Visa and Mastercard Secure code - This is a check that allows a password to be used for additional security. If your card provider is operating this scheme you have the option to register a password or, if you already have a password, then you will need to enter this.

Ако сайта го изисква както е в случая за директно плащане и твоята банка го използва, няма как да платиш без него. Понеже на мен не ми се занимаваше и пропусках тази стъпка, получавах отказ за плащането.
Щом и през пейпал не става работата, вече не знам, но не пречи да пробваш, ако случайно си го пропуснал това.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот Vorac » Чет Май 22, 2014 1:59 pm

Да, това го получих (не съм сигурен как, при единия от опитите да платя с карта). Четох в гуглето като теб. Пише, че тази услуга се ползва само от Bank of Ireland. Не зная моята банка ползва ли го, не ме попитаха за парола, само ми дадоха опция "Продължи" и после "Неуспешно плащане".

Най ми е чудно защо през пейпал не става. Както писах по-горе, преди малко извърших "тестово" плащане през пейпал профила си към друг сайт.
Vorac

Мнениеот mentalhead » Чет Май 22, 2014 4:03 pm

Моят съвет е да им пратиш един имейл и да ги питаш дали има някакъв проблем от тяхна страна. Аз съм пазарувал от тях през PayPal. Проблем с конвертирането на валутите не може да има, но при плащане с PayPal винаги избирай да се разплащаш с оригиналната валута, защото конвертирането на PayPal става на ебати курса и ще ти излезе солено.
Ако от Еванс не успеят да ти помогнат може да отидеш до някой клон на банката ти и да ги накараш да проверят какъв е проблема. Може пък да е при тях, макар че не изглежда да е така.
Аватар
mentalhead

Мнениеот darki » Чет Май 22, 2014 4:36 pm

Vorac написа:Не зная моята банка ползва ли го,

Ако ползваш Международна дебитна карта VISA Classic на Пощенска банка - НЕ. Те нямат 3D Secure
За кредитни карти не съм гледал.

3D Secure е допълнителен профил и парола, чрез които преподписваш вече извършената транзакция. Транзакцията не "тръгва" ако не се преподпишеш, ако мога така да се изразя !!!

Има БГ банки, които имат опция 3D Secure. Лично на мен тази опция ми направи проблем при покупка от Rosebike и я деактивирах.

P.S. И кредитните нямат
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот Vorac » Чет Май 22, 2014 5:56 pm

А тази услуга автоматично ли се активира? Картата ми е MasterCard Electron към Пощенска банка, и никой не ми е давал име и парола.
Vorac

Мнениеот darki » Чет Май 22, 2014 9:48 pm

Vorac написа:А тази услуга автоматично ли се активира? Картата ми е MasterCard Electron към Пощенска банка, и никой не ми е давал име и парола.

Не, не това е допълнителна услуга (безплатна).
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот Boyan1984 » Пет Май 23, 2014 6:15 am

Аз си имам 3Д идентификация и няма нищо сложно в това. Просто трябва да си помниш паролата.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот Vorac » Пет Май 23, 2014 9:57 am

Бояне, а кой ти я дава тази парола. В банката ли я регистрираш?

За Еванс наистина ли е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се ползва тази "услуга"? Освен това т ене ме попитаха за парола. Изглеждаше сякаш хем я искат тази идентификация, хем банката ми не я поддържа (на страницата имаше само Submit, без други полета.)
Vorac

Мнениеот uBaH » Пет Май 23, 2014 10:12 am

Регистрацията за 3D Secure, както се казва тази допълнителна защита при Visa, е много тегава. Толкова, че на сайта на банката ми имаше 2-3 страници указания как точно става. Имаше два начина - през банкомат или онлайн. Онлайн регистрацията става в специален портал, който не е част от сайта на банката (поне в моя случай не беше).
Заради тази "екстра" навремето си регистрирах картата в PayPal и плащам с него. Сайт, който ми е искал 3D Secure за плащане с карта, без проблем е приемал плащане с PayPal (без никакви допълнителни пароли и т.н.)
Аватар
uBaH

Мнениеот Vorac » Пон Май 26, 2014 3:42 pm

Преборих се. В банката не ме разбрали че искам точно на тази сметка да се преведат пари и ги превели на другата ми разплащателна. Т.е. нямал съм наличност. Ех ако пейпалът беше ми го казал това, наместо "Failed payment".

Момчетата от Еванс ми отговориха на запитванията и опитаха да ми помогнат да реша проблема, в рамките на два дни.

Това г онамерих само на 4-5 места в нета, а Еванс ми го пратиха с безплатна доставка (заедно с едни педали, да стане $80)

Изображение
Vorac

Мнениеот PtD » Пон Май 26, 2014 10:29 pm

Vorac написа:Ех ако пейпалът беше ми го казал това, наместо "Failed payment".

Е да, ама той няма откъде да знае. Той казва на банката "искам еди колко си пари" и банката отговаря "не може". И край. PayPal няма как да види колко наличност имаш по сметката. :bigeyes:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Общ форум