Admin написа: Средата в България не е като тази в Западна Европа - нито шофирането ни е такова, нито инфраструктурата.
А нали знаеш защо е така, защото мисленето на хората е такова. Най-важно е да караш кола /немска гробница от преди 20 години/ и да си мислиш, че си много над останалите. Инфраструктурата се прави въз основа на това какво е мисленето на хората и тези които ги управляват. Хората в държавата я правят такава каквато е тя отвътре.
Подобни ремаркета за перфектно средство за радходка на деца, но не и в България. Моите уважения, нищо лично. Просто повечето хора мислят как да паркират колата си на тротоара пред блока, ако можеха сигурно щяха да си я паркират и в спалнята. Наложи ми се преди 3 седмици да посетя София точно за един ден и половина, и съжалявам, но там не става за живеене, камо ли да превозваш децата си с такива средства като това ремарке. Подобни ремаркета могат да се намерят из немските форуми втора употреба и цените им не са високи. В ebay също има.
На въпроса "Велоремаркетата - имат ли те почва у нас?" Към настоящия момент, а и за в бъдеще абсолютно нямат.
taurus13 написа:Ами защото са скъпи

Скъпи са защото хората не изкарват достатачно пари и/или приоритетите са им други /цигари, кафенца, напред назад с колата в задръстването, или с колата до магазина който се намира на 100 м от блока/.
@Sartor
Като ти дойде времето да мислиш за такова ремарке, свържи се с мен да видим дали може да намерим нещо изгодно от при нас. Каквото мога да помогна като информация и логистика ще гледам да помогна.
0g0 написа:...вътре има някой малоумник, който не стига, че няма един стоп, жилетка, или каквото и да било по него, ами и се навлякъл с най-тъмните дрехи, които е намери.
Същите екземпляри, и по нощите. Въоръжени с една рамка, с две колела и безгранична доза глупост.
Малко са хората в София които карат велосипед със светлини, както е по закон. А един стоп струва точно 5 лв /една кутия цигара, смешно а?/
0g0 написа:Идиота си е идиот, независимо, дали се е качил на МПС или на велосипед.
100 % е така.
0g0 написа:Аз лично съм убеден и съм се УБЕДИЛ, че въпреки всичко, нормалните хора са мнозинство в тази държава. Дай да не бъркаме нещата.
Нещо бъркаш ми се струва. Объркал си се. Малко са хората в България които имат мисленето на повечето хора които живеят на запад от Сърбия. Мнозинството си паркира автомобила в зелените площи или на тротора или не си плаща билетчето в градския транспорт.
Специално за Германия мога да кажа, че велоремаркета има почти всеки човек които има деца на такава възраст, че да се возят в тях. А има и такива хора които ходят пеша по велоалеята и не се съобразяват, пресичат на червено и прочее, но това става въпрос за пешеходците, малцинство са, но ги има. За шофьорите, мога да кажа, че са изключително внимателни и толерантни.
Ремаркетата са перфектен начин за разходка на децата, но не рискувай в София. Няма значение къде си карал дали си от вертрайдърс или си правил 10 пъти Трансалп. В София използването на такова ремарке може да бъде много опасно. Това си е мое мнение и не го натрапвам на никой.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer