пиновете са по 10ст, анодизатора е 8лв шишенцето, а има и перфектна полимерна боя (само черна) на подобна цена; проблемите на педалите са - ос, лагери, тежест.
Тук ми се струва има малко свръх захват в средата, тази изпъкналата част дето е само заради пина бих я махнал, тези 3 пина в средата са твърде близко за да са полезни и 4-те (3те в групата и този страничния).
предполагам е някакъв вид подсилка на крилата, но си пожелавам на авторите следващата ревизия на педалите да е без тях (без средния външен пин и тези елементи дето са за него).
Може в средата покрай остта да е с 2 зъбчета (2-3 мм) а крилата да са по-ниски и само на тях да има пинове. така няма да има дупки в крилата (12 ако не бъркам, в смисъл правят се с 12 пробива) и излишни пинове и формата ще е може би по-лесна за направа, защото тези напречните отвори няма да ги има. От друга страна може би отвори е по-лесно да се правят, отколкото да се фрезова крилото. Вие знаете по-добре за производството, моята позиция е на обикновен карач и тези неща с дупките са по-гадни. Освен това обичайното ми меню е по-скоро технично, това значи в абсолютно никой случай нещо подобно на автомати - да не мога да си махна крака от него, а нещо универсално.
Също така крилата са прекалено близо до курбела, трябва да са по-отдалечени. Може би с около 6-10мм.
Представям си че сегашната архитектура ще е леко неудобна - твърде голяма платформа, твърде много пинове, твърде близо до курбелите и вероятно не най-перфектни за повече стоене на педали само. А и с тази височина пинове лично аз сигурно на първия ден ще унищожа поне 1 легло. В областта на средата на ходилото е супер гнусно да има 1 забоден пин. Отзад се правят или 2 странични или много (4-5). А, да, или се кара с много дебели подметки. Изглежда пиновете следват отпечатъка на ходилото, но платформите се карат различно на различен наклон и терен, не са автомати да си умреш с тях а се мести стъпалото както е кеф, затова и много модели се правят с по-симетрично разположени пинове.
Имам предвид не сегашния модел да изчезне, понеже той е по-ширпотребен, много хора карат точно нещо такова, а да се добави един всепланински модел, подобен на
http://www.bikeparts.com/productinfo/Az ... 53658.htmlОсвен това - има китайски титаниеви оси, които са гола вода, първо са по-тежки от качествени стоманени, второ са по-скъпи, трето покритието им е под въпрос. Така че поздравявам с удачния избор да не се ползва китайски титан!
http://www.sunsky-online.com/view/24977 ... ack%20.htmНе, не съм карал това, щото хем ми е мил живота хем сегашните ми (подобни на предния линк) са едва на 10-ина години и няма изгледи да ги сменям скоро.
Смисъла на целия ми пост е - пичове невероятни сте за 1ви продукт!
Дано сте попаднали на хубави оси лагери и монтаж и педалите ви ще са гордост за всяко колело у нас!
Всеки може да си махне излишни пинове и/или да ги смени с други, но оста лагерите и формата се променят доста по-трудно, а тези са бая читави.
Бдв това ми се струва много по-перфектно от разни Wellgo и подобни (шибано, труватив и т.н.) до 100лв. Първия им конкурент мисля е Nukeproof Proton, а той е над 130лв.
Keep fighting the good fight и успех!