Търся мнение относно 3D Bike Guard алармите

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Търся мнение относно 3D Bike Guard алармите

Мнениеот natchobg » Съб Яну 10, 2015 10:54 am

Здравейте,

Ще се радвам ако някой сподели реални впечатления от ефикасността на този тип устройства. Става дума за неща от този род:

http://www.bicycle-alarm.com/en/index.php

Интересува ме степен на чувствителност, възможност за регулирането й, време на работа на алармата, доколко е надеждна и дали вече крадците не са й намерили цаката. Също така и предпочитани модели. Гледам, че може да се поръчат от китайските сайтове на много по-ниски цени от тукашните.

В какви случаи ще го използвам: в гаража ми, завързано с катинар, да речем при отсъствие от къщи. Също така и когато колелото ми е закачено отзад на кемпъра, завързано с катинар и с допълнително активирана аларма за през ноща. В този случай, тък като кемпъра се поклаща, когато се ходи отвътре, това би ли могло да активира алармата?

Благодаря предварително.
Cube Reaction GTC Pro 27.5
Never Stop Exploring
natchobg

Рейтинг: 1240

Re: Търся мнение относно 3D Bike Guard алармите

Мнениеот taurus13 » Съб Яну 10, 2015 11:13 am

Значи от тая аларма има смисъл, само ако колелото е заключено в близост до теб, та ако някой рече да реже катинари да чуеш. Иначе една дебела хавлия му е макята и немя да чуеш нищо от тая пищялка, но предвид това че не са познати много у нас, няма да очакват наличието и.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот natchobg » Съб Яну 10, 2015 11:18 am

Да, това е идеята ми - допълнителна защита. Далеч съм от мисълта да си оставям колелото на улицата. До каква степен е чувствителността на 3Д сензора?
Never Stop Exploring
natchobg

Мнениеот outfaced » Съб Яну 10, 2015 11:49 am

Има смисъл за градско колело, което не струва повече от кола де и не привлича "тежка артилерия" крадци. Именно най вече заради изненадата от неочакваната патардия, която ще вдигне.
От друга страна ако наоколо няма хора или и да има не реагират (колко хора биха предположили, че има аларма на колело?) кел файда ... ако е по хладнокръвен (или тъп) апаша ша си го кара пищящо.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот taurus13 » Съб Яну 10, 2015 12:03 pm

Мисля че е далеч по-удачно един повишаващ траф до към 15 киловолта и две лентички в ръкохватките - като го гепи и подкара, като му тресна една серия импулси ще го захвърли бърже бърже. :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот araX » Съб Яну 10, 2015 12:32 pm

Автора да не пише после в първата тема на раздела ;)
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот Vorac » Пон Яну 12, 2015 11:50 am

Аз имах една такава, ама китайска - за 25лв горе-долу.

Доста е чувствителна и доста пищи. Разделих се с нея след като оставих колелот на един дъжд, и тя се напълни с вода.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот natchobg » Пон Яну 12, 2015 7:01 pm

Vorac,

благодаря за коментара.

дотук едно смислено мнение относно функционалността (проблемите) на конкретен модел. Явно не са много разпространени в страната.
Never Stop Exploring
natchobg

Мнениеот Vorac » Пон Яну 12, 2015 8:08 pm

Виждал съм реклами на най-различни модели. Примерно има такива с дистанционно, при които започва да пищи дистанционното. Тази, която ти си загледал, не съм я разглеждал. Може и да има такива, които пращат смс - де да знаеш.

Моята беше с 4-символен код, който сам си програмираш. Малко занимавка си е, но по-малко от заключвалката.

Като пристигна (от dx.com) капачето на батерията само си падаше и аз си викам "хаха, те нали ще извадят батерията и до там". Обаче си я монтирах на кормилото ли, на седалковата тръба ли - не помня - но капачето се притисна срещу лапата/горната тръба и изглеждаше доста здраво. Пробвах с ръка да я усуча и не се усуква - може би ще трябва бая млатене с чук, за да се отчупи :P
Vorac

Рейтинг: 1513

Назад към Общ форум