Покупка на Oryx - ДВА месеца „Ходене по мъките“

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Покупка на Oryx - ДВА месеца „Ходене по мъките“

Мнениеот psixopat » Сря Фев 17, 2016 11:48 am

Добър ден на всички. Дълго мислих, дали да пусна въпросната тема и дали да пиша неща, от които някой биха се засегнали, но реших че е добра идея да споделя малко горчив опит, свързан с покупката на велосипед. Както се вижда в заглавието на темата, ще ви запозная с премеждията пред това, да си закупя велосипед „ родно производство" ( тайванска рамка, събрана с разни части, някъде в Пловдив) :D
Първо по ред, нека започнем с хубавото.Бях решил да си купя велосипед за am/endruro със 160/160 ход и цена около 5000лева. Спрях се на Oryx e-160 и по-конкретно на модела на който има ревю http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... -oryx-e160 Висок клас части, рамка с хубава геометрия и конкурентна цена.Та историята е следната.
Декември месец отивайки в магазин в Габрово, който продава Oryx и може да поръча велосипеда, се уточняваме за следното. Искам, велосипед размер M и син цвят , с оранжеви лепенки. Тъй като "дилъра" ( да се разбира продавача - момчето от магазина) се свързва с хората от Oryx/Leader 96 във фабриката в Пловдив, се оказва, че хората работещи там нямат ни най-малка представа какво сглобяват . :crazy: След няколко неуспешни опита да се направи поръчка за въпросния велосипед, се налага дилъра да се свърже г-н Николай Титев.(един от хората зад въпросната марка, но не знам дали е собсвеник, директор, мениджър. ) В крайна сметка от проведената кореспонденция между двамата, аз получавам следния отговор. Към текущия момент (около 15 - 16-ти декември ) няма налични рамки от модела, освен няколко, които са цвят графит. Но, тъй като аз не искам такъв, се налага да се направи индивидуална поръчка.(Както вече казах размер M и син цвят , с оранжеви лепенки. ) Поръчката са приема и лично г-н Титев гарантира на 99% че велосипеда ще е готов и ще бъде доставен в магазина в Габрово до края на месец януари. Няма да задълбавам и да обяснявам, но е хубаво да се знае, че кореспондецията е изключително бавна - за отговор на e-mail-ите трябва да мине поне седмица, което от моя гледна точка на потребител е подигравка :smash: , но важното е крайния резултат а и гаранцията от човек на „високо ниво“ все пак донякъде оправдава бавното отговаряне на e-mail -а. И ето да се върнем към близкото минало. На 15-ти януари, отивам до магазина, където съм поръчал велосипеда. Там се уточняваме следното "дилъра" да попита, как стоят нещата около поръчката.На 16-ти събота, той изпраща mail (не знам до кого точно), в който пита дали поръчката ще бъде изпълнена в срок.Отговор на mail-а нямаше до 28-ми .На 29-ти след мое настояване "дилъра" се свързва лично с г-н Титев. Отговора, който получава е нещо от типа
"Колелото е заложено за сглобяване, ама не се знае кога ще се случи " , тоест никакъв конкретен срок и крайна дата, до която ще се изпълни поръчката.
Тогава решавам, че ако искам нещата да се случат, или поне да имам информация, трябва да бъда по-настоятелен. Свързвам се с г-н Титев използвайки Facebook (единствения контакт, който имам с него) На 31,01 отправям запитване, какво се случва с велосипеда. На 01,02 получавам следния отговор „Здравей до 12.2 велосипедът ще е готов “ Обяснено ми е, че трябват и един-два дена, за да дойде до магазина в Габрово. На 12-ти изпращам запитване, дали е сглобен велосипеда и дали мога да го очаквам до няколко дни. Отговорно ми е, че рамките са боядисани преди един ден и остава само да се сглобят велосипедите. На 13-ти (събота) г-н Титев ми пише, че във понеделник (15.02 )велосипедът, ще е готов да бъде изпратен за Габрово. Днес е 17 и нито имам велосипед, нито отговор, какво се случва. Не знам колко време трябва, за да доставят велосипеда от фабриката в Пловдив до Габрово, но знам че за два дена щях да се прибера на ход. :evil:

Та така, уважаеми приятели - запознах ви с премеждията, пред това да си закупя велосипед родно производство.
Надявам, се до ден два велосипед да дойде.

В никакъв случай не искам темата да се тълкува, като лоша реклама за продукта. Единствееното от което се оплаквам е обслужването.Живот и здраве като дойде велосипеда, тогава ще има отзиви и за него.Надявам се че ще са само положителни.
Ако може да обобщим ситуацията с българските „производители“ на велосипеди. Преди 8-10 години, имахме ужасни продукти и два пъти по-ужасно обслужване. :D Помня как като си поръчвах първия истински велосипед (RAM AM) ми боядисаха рамката грешен цвят и трябваше да чакам да боядисат нова. :rofl: Сега имаме страхотни продукти с конкурентни параметри и цена, но обслужването е като преди . И в тоя ред на мисли – при поръчна на нов автомобил дилърите винаги дават срок на доставка между 60-90 дни, ако автомобила не е наличен.Така се застраховат да няма недоволни клиенти, когато автомобилът е доставен. Би било добре за в бъдеше да се дават или по големи срокове, при поръчка вместо да се стига до описаната по-горе ситуация.
Ако ми беше казано, че велосипедът ще е готов и доставен в края на месец февруари съм убеден, че нямаше да имам повод за оплакване. :beer:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Re: Покупка на Oryx - ДВА месеца „Ходене по мъките“

Мнениеот jinsou420 » Сря Фев 17, 2016 12:20 pm

Имат много хубава табела,тук до нашата река,мога да ги разпитам след работа... То май... като всяка фирма е така :) поне с такива индивидуални поръчки.
Пожелавам ти :) утре да ти се обадят с добра новина.
Kindzadza
Аватар
jinsou420

Рейтинг: 1397

Мнениеот halfdone » Сря Фев 17, 2016 12:34 pm

Представи си значи как ще си търсиш гаранцията, ако се наложи нещо :)
Продавам : .
Аватар
halfdone

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alexi » Сря Фев 17, 2016 12:40 pm

е нали има фейсбука на човека :evil:
Аватар
Alexi

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Фев 17, 2016 12:42 pm

@ psixopat - свършил си работата на дилъра. Може би щяха да се по заинтересовани, ако беше заплашил с отказване на поръчката.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот psixopat » Сря Фев 17, 2016 12:51 pm

Зависи за коя гаранция. Компонентите, дали ще са сложени на Oryx или на друга рамка, има еднаква вероятност да се прецакат. Ако има проблем с даден компонент, би трябвало да се свържат с официалния вносител и той с производителя. А гаранция за рамката - дано не се налага да се стига до там. Иначе си има гаранция 2 години, така че. Статистиката е на моя страна - всичките пъти, в които съм се обръщал към "Комисия за защита на потребителите" , съм излязъл прав. Даже с един акумулатор Bosh silver си получих парите и акумулатора остана при мен. :D
И все пак да не тръгваме с лошата нагласа и рогата на пред. Уважавам собствения си избор и си очаквам велосипеда с нетърпение, защото смятам, че нямам причина да се оплаквам от продукта.
Просто се надявам, че след като се намери фирма, която да е конкурентна на чуждите такива, след време и обслужването да е на ниво. :praying:

Pr3d4toR не мисля, че съм свършил нечия друга работа. Дилъра няма никаква връзка със фирмата, служителите и обслужването.Аз от дилъра съм повече от доволен.Това е 4-ти велосипед, който купувам от него. :beer:

ето малко комуникация
.......Очаквам отговор скоро , който да съдържа най-вече краен срок до който ще бъде сглобен и доставен велосипеда.В противен случай ще бъда принуден да се откажа от поръчката и да намеря друго решение на проблема (Canyon, Rose, Cube и др.) Благодаря предварително и се надявам скоро да намерим решение на проблема, удовлетворяващо и двете страни.

Отговора както следва е
Здравей, съжалявам за забавянето но за съжаление процесите в една голяма фабрика не са много гъвкави и това че искаш точно определен цвят забави нещата. Надявам че велосипеда ще бъде сглобен съвсем скоро.
Принципно не приемаме заявки за определени цветове а предлагаме това което е готово точно за да избегнем такива ситуации. Това с цветът беше жест към теб. Иначе имаме такъв готов велосипед, но в други цветове.

още в понеделник ще се опитам да ти дам точен срок в рамките на не повече от две седмици

От тук нататък нещата са описани по-горе.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Аватар
psixopat

Мнениеот Любо » Сря Фев 17, 2016 12:54 pm

Ако не си го платил , тегли им една майна и не се занимавай . Марки колкото щеш :dontknow:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот halfdone » Сря Фев 17, 2016 1:17 pm

psixopat написа:Зависи за коя гаранция. Компонентите, дали ще са сложени на Oryx или на друга рамка, има еднаква вероятност да се прецакат. Ако има проблем с даден компонент, би трябвало да се свържат с официалния вносител и той с производителя. А гаранция за рамката - дано не се налага да се стига до там. Иначе си има гаранция 2 години, така че. Статистиката е на моя страна - всичките пъти, в които съм се обръщал към "Комисия за защита на потребителите" , съм излязъл прав. Даже с един акумулатор Bosh silver си получих парите и акумулатора остана при мен. :D
И все пак да не тръгваме с лошата нагласа и рогата на пред. Уважавам собствения си избор и си очаквам велосипеда с нетърпение, защото смятам, че нямам причина да се оплаквам от продукта.
Просто се надявам, че след като се намери фирма, която да е конкурентна на чуждите такива, след време и обслужването да е на ниво. :praying:

Чакай, че ще излезна ебати хейтъра сега, ако кажа някои неща :D
Важното е, че си доволен с избора и ще те радва колелцето.

:beer:
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот heavymann » Сря Фев 17, 2016 1:25 pm

Любо написа:Ако не си го платил , тегли им една майна и не се занимавай . Марки колкото щеш :dontknow:

Аз ако съм , точно това да съм направил.. При такъв голям избор просто няма да се занимавам с тия ....
Аватар
heavymann

Рейтинг: 1376

Мнениеот Alexi » Сря Фев 17, 2016 1:34 pm

в интерес на истината немски велосипед с тия монтажи излиза доста повече пари ,отделно имаш доставка ..
Аватар
Alexi

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Фев 17, 2016 2:27 pm

@ psixopat - аз проблем с Орикс не виждам. След като ще платиш колелото на дилъра би трябвало той да поеме комуникацията и ръчкането, за да се случат нещата - поне такива са моите разбирания :beer:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот heavymann » Сря Фев 17, 2016 2:35 pm

Alexi написа:в интерес на истината немски велосипед с тия монтажи излиза доста повече пари ,отделно имаш доставка ..

А загубеното време и месеците ядове и некаране на байк ? А липсата на читаво обслужване? Това не е към цената май?
Аватар
heavymann

Мнениеот kulkata » Сря Фев 17, 2016 2:52 pm

Alexi написа:в интерес на истината немски велосипед с тия монтажи излиза доста повече пари ,отделно имаш доставка ..

За тия пари спокойно взима един Canyon Strive 6.0 с почти същият монтаж. :)
Аватар
kulkata

Рейтинг: 1354

Мнениеот Gvt333 » Сря Фев 17, 2016 3:47 pm

Родна картинка - ТЪЖНО. Всички родни фирми , все "пищят" ,че никой не ги подкрепя, а когато ги избереш, получаваш на*рано обслужване.

Off topic: Жалко , че Cross все още нямат мекици. По коректна фирма в БГ изобщо във всичко , надали има!
Gvt333

Рейтинг: 1402

Мнениеот Exorcist » Сря Фев 17, 2016 4:24 pm

Отговора както следва е
Здравей, съжалявам за забавянето но за съжаление процесите в една голяма фабрика не са много гъвкави и това че искаш точно определен цвят забави нещата. Надявам че велосипеда ще бъде сглобен съвсем скоро.
Принципно не приемаме заявки за определени цветове а предлагаме това което е готово точно за да избегнем такива ситуации. Това с цветът беше жест към теб. Иначе имаме такъв готов велосипед, но в други цветове.

Ако не бяха рекламните постове и тестове на admin, изобщо нямаше да съм чул за тази българска марка. Не го казвам с лошо, напротив, отбелязвам го като личен факт, стискам им палци и с голям интерес четох ревютата, байковете им определено хващат окото и има протекла мисъл. Зачетох се в темата и виждам как байкър прави поръчка за 5к велосипед на прохождащ български производител. Това е много сериозна покупка и цена - ние тук във форума сме се събрали хора, често каращи скъпарски байкове/чаркове и малко подценяваме, че сме всъщност едно много малко ядро от любители/потребители, измежду които са още по-малко потребителите, на национално ниво изобщо дори, които могат да вадят 5к за байк. Човекът ги вади и дава за къстъм оцветен байк на прохождащия производител, който по всеизвестните мениджърски представи трябва да подскочи до небето от кеф, че на всичкото отгоре ще продаде уникална на визия машина, която ще хваща окото на всички заинтересовани и ще прави безплатна нонстоп реклама по всевъзможни карания/състезания из страната на марката. Но не би.
Въпросите напиращи в мен са: практически колко е голяма тази фабрика и колко натоварен капацитет има, къде е позиционирана и колко и какви хора работят там, че да забави толкова процесите едно искане за пръсване на рамка в индивидуален цвят? Защото от отговора излиза, че сглобяват десетки хиляди байкове и един къстъм им спира страшно процеса. И не е ли редно, след като и ако марката се цели в горния клас маунтин байкове, и не е ширпотреба за метро и лидъл, да е готова на много искания за къстъм изпълнения, обикновено колкото по-скъпа е дадена вещ, толкова повече възможности се дават на клиента за индивидуални доработки и окомплектовки по нея.
И не, не е редно описаното в първия пост да се случва, разбирам, че на oryx няма да им е приятно да четат темата, но и на рам не им беше приятно да четат онази тема, но точно такива теми са шанс за българските производители да си оправят и усъвършенстват системите на работа, особено с крайния индивидуален клиент, ехо, вие съществувате само благодарение на нас, тук на такива места сме вашите най-сериозни потребители и приятели, така че ако искат да са на ниво, oryx да влязат във форума и да се извинят и да кажат "повече няма да правя така" и да компенсират психопата с нещо за причинените му неудобства. Дори той да не е съвсем прав някъде в някой детайл. За да си позволи да пусне темата и да изпише една кофа мастило, значи няма дим без огън. Така се прави и това е единственият начин тази фирма да излезе от подобна ситуация с чест и респект, и да заслужи личното ми уважение и напр. като видя следващо ревю за техен модел да не го затворя веднага. А не като рам, които влязоха и почнаха дълга словесно-обвинителна война с клиента - по-голяма глупост и безкрайна наглост от фирма с претенции не бях чел, честно. Това е бизнес и клиента винаги е прав, особено когато изсипва една бала пари на този точно бизнес, а не на десетките конкурентни други. Отношението към крайния клиент е всичко в бизнеса, който го е разбрал, той е успял. Марки бол. Ще следя с интерес как се развива ситуацията и кога и по какъв начин пича ще си получи байка и дали от oryx ще реагират.
Аватар
Exorcist

Мнениеот boriss13 » Сря Фев 17, 2016 4:51 pm

Exorcist написа:.

Аз, до колкото схванах, цветът не е къстъм, просто в момента не са имали този цвят готов сглобен велосипед, което по никакъв начин не променя нещата. :popcorn:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот marto_bikeara » Сря Фев 17, 2016 5:10 pm

За съжаление и на мен ми се случи.Септември реших да купя Oryx T140 и на 4 септември говорих с Цуцо от Allmountain.И понеже се оказа,че няма налични боядисани рамки,от oryx казаха,че около 20-ти септември ще има боядисани рамки и че колелото около 20-ти Септември ще е готово и аз се съгласих.На 17-ти се свързах с цуцо и се оказа,че ще има някакво забавяне около 1 седмица,защото правили ревизия.Отново се съгласих и след като на 25 Септември от орикс не си вдигаха телефоните го отказах.След това трябваше да взема едни шини от Цуцо около 10-ти Октомври все още нямаше колело в магазина му,а явно не беше отменял поръчката,защото иначе нямаше да ми каже,че все още няма колело.
Колелата им изглеждат супер,но за мен не е нормално да се дават толкова пари и в замяна да се получава такова обслужване...
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот heavymann » Сря Фев 17, 2016 6:01 pm

marto_bikeara написа:За съжаление и на мен ми се случи.Септември реших да купя Oryx T140 и на 4 септември говорих с Цуцо от Allmountain.И понеже се оказа,че няма налични боядисани рамки,от oryx казаха,че около 20-ти септември ще има боядисани рамки и че колелото около 20-ти Септември ще е готово и аз се съгласих.На 17-ти се свързах с цуцо и се оказа,че ще има някакво забавяне около 1 седмица,защото правили ревизия.Отново се съгласих и след като на 25 Септември от орикс не си вдигаха телефоните го отказах.След това трябваше да взема едни шини от Цуцо около 10-ти Октомври все още нямаше колело в магазина му,а явно не беше отменял поръчката,защото иначе нямаше да ми каже,че все още няма колело.
Колелата им изглеждат супер,но за мен не е нормално да се дават толкова пари и в замяна да се получава такова обслужване...

Нещата ми миришат на тенденция в даването на измамни крайни срокове...
Аватар
heavymann

Мнениеот psixopat » Сря Фев 17, 2016 7:10 pm

Има развитие по темата. След днешната ми комуникация с г-н Титев. Оказа, че по незнайни причини рамката е боядисана и готова, но велосипедът не е сглобен.
В крайна сметка получих следния отговор.
преди малко ми дадоха уверение че утре ще бъде сглобен велосипеда

Значи ли че в петък ще е в Габрово, или в петък да идваме да го вземаме

ние трябва да го доставим в магазина защото реално сделката е с тях

Утре вечер ще пиша отново, като получа отговор дали е сглобен велосипеда и дали в петък ще бъде изпратен за Габрово. :agree:
Аватар
psixopat

Мнениеот taurus13 » Сря Фев 17, 2016 11:21 pm

Ейй...сега като ти пратят оранжев със зелени лепенки ще видиш ти.... :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот hitar_potar » Чет Фев 18, 2016 12:58 am

Чак не ми е ясно как имаш нервичките да се занимаваш с тези хора... :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот thepowerofone » Чет Фев 18, 2016 9:23 pm

5К за БГ "недодялка" (за момента)...
http://www.radon-bikes.de/en/bikes-2016 ... perenduro/
http://www.radon-bikes.de/en/bikes-2016 ... -mountain/ (най-отдолу на страницата)
Аватар
thepowerofone

Мнениеот kosiani » Съб Фев 20, 2016 10:02 am

Еми и ние от 2 месеца му набиваме акъл в главата, ама не слуша малкият. Орикс та Орикс. Да се надяваме, че днес ще дойде. :beer:
Аватар
kosiani

Рейтинг: 1347

Мнениеот nikoi » Съб Фев 20, 2016 1:09 pm

Христоооооооо.....
Къде си????
Колелото дойде, нагаласено и в очакване на сбственика си.
Нагласих менче за да полеем с вода, почти се сбих с една баба за да откъсна здравец.
Нагласихме се за голямото връчване, а Ти толкова ни разочарова....
Толкова рева за това колело а никакъв те няма, срамота!!!!
Хайде поне да го видиш на снимка и ако това не те накара да се появиш просто не знам .....
Изображение
Последна промяна nikoi на Съб Фев 20, 2016 1:34 pm, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот Boyan1984 » Съб Фев 20, 2016 1:25 pm

Хубаво е колелото. Сега вие ще чакате да си го вземе :rofl:
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот kosiani » Съб Фев 20, 2016 1:47 pm

Ама както хубаво вали трябваше да му направим един як тест драйв, че да му върви по вода и кал. :rofl:
Аватар
kosiani

Рейтинг: 1347

Мнениеот GF » Съб Фев 20, 2016 3:08 pm

Красота! :agree: Надявам се след време да си кажеш, че си е заслужавало чакането :beer:
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот TheGeek » Съб Фев 20, 2016 9:10 pm

За парите, които е дал, и времето което е загубил човека е трябвало от завода до вратата да му го занесат. Аз ако бях още на второто забавяне щях да откажа поръчката, просто не е нормално.
TheGeek

Рейтинг: 1227

Мнениеот hitar_potar » Съб Фев 20, 2016 9:15 pm

Най-якото ще е, ако сега откаже поръчката! :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот taurus13 » Съб Фев 20, 2016 11:37 pm

Той сигурно е предлатил....:)
Изображение
Аватар
taurus13

Следваща

Назад към Общ форум