Понор планина

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Понор планина

Мнениеот Admin » Сря Мар 30, 2016 3:33 pm

Изображение
Това е едно от най-приятните ХС карания, които си спомням да съм правил през годините, но по стечение на обстоятелствата то бе застигнато от нерадостната съдба да стои "складирано" из папките на компютъра ми, тъй като всяка пролет, докато се наканя да го опиша и публикувам, сезонът започваше с пълна сила и ме поглъщаше. За да не стане пак така, сега го публикувам като GPS следа с минимално описание, защото не знам за тези пет години, които минаха от момента на записване на следата, какво се е променило в района. Добрата новина е, че тогава карахме предимно или само по основни, главни черни пътища, така че те и сега би трябвало да са си там, а ако има промени в някой второстепенен разклон, те не засягат съществено маршрута. Това само по себе си предполага и доста лесна навигация по него, но все пак, доколкото липсва подробно описание, добре е да разполагате с GPS уред.
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 2016-ponor
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Понор планина

Мнениеот hatamoto » Сря Мар 30, 2016 6:03 pm

Да попитам има ли вариант, при който не се кара по асфалт?
hatamoto

Рейтинг: 1230

Мнениеот Admin » Пет Апр 01, 2016 7:49 am

Според картите и Гугъл Земя има вариант с по-малко, но ще ти трябва навигация за него. На 3.1 км от началото на маршрута, когато караш вече по пътя за Губислав, надясно има черен път, който със серпентини се качва до Христова махала (вероятно е доста стръмен). От тази махала има път, подсичащ склона, който отива до Губислав. Според сметките по този начин асфалтът може да бъде намален до около 6-7 км общо.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bobeto » Сря Апр 06, 2016 7:21 am

Наистина страхотен маршрут!
Сърдечно благодаря за описанието и напътствието.

Клипче от нашето каране по трасето :)

https://www.youtube.com/watch?v=lhzMKHXfCM8
Bobeto

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум