Беласица планина - маршрут?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Беласица планина - маршрут?

Мнениеот taurus13 » Вто Май 09, 2017 9:44 pm

Привет! Тъй като тази планина е едно своеобразно бяло петно в моят вело архив( каквото бяло петно е и в очите на Петричани зиме де), та решил съм малко да го озеленя, в точно подходящия за това сезон.
Само че, досегът ми с тази планина се свежда само до пътеките от Конгур, които не че са лоши, но сега целата ми е друга - решил съм да се кача откъм Петрич до хижа Конгур, да спя там и на другия ден по билото на планината, с цел опознаване на гледките към две държави. Въпросът ми е свързан със слизането - искам да сляза по пътека все пак, но тази планина поради граничния си характер е набраздена с черни граничарски пътища. Все пак установих че има две места с пътеки за слизане - към село Скрът, където по-скоро пътеката сече серпантините за пътя и преди нея към село Ключ, която по карта (Bgmountains) е изцяло пътека с жълта маркировка. Та бих помолил ако има запознати да ме насочат към по-правилната пътека. И още едно питане - как стои въпросът с гранична полиция - необходимо ли е предварително уведомяване?
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Re: Беласица планина - маршрут?

Мнениеот Любо » Сря Май 10, 2017 7:16 am

Аз бих те посъветвал да попиташ тук: https://www.facebook.com/groups/2183329 ... 2/?fref=nf :agree:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот Admin » Сря Май 10, 2017 1:27 pm

Милко, преди време пътеката към с. Ключ съвсем я нямаше... търсихме я, намерихме началото, но после пак стигнахме до шубраци и нямаше смисъл, та се пуснахме по пътя. После Гената от Петрич, а и други хора, ми казаха, че тази пътека просто не става за каране, че и за ходене дори.
Пътеката към Скрът я имаше и сме я карали, точно при такъв двудневен преход с каране по билото. Но тази пътека е само в долната част, а и тя беше пообрасла, но все пак караема. Това обаче е било преди няколко години... сега как е, не зная.
Като цяло пътеките са се поизгубили на запад от Петрич - няма кой да ги ползва редовно. :( Над Самуилово има малко по-дълги пътеки (но пак по-къси в сравнение с над Петрич), но то пък се пада в средата и не ти върши работа за такъв преход.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот taurus13 » Сря Май 10, 2017 2:36 pm

Четох че петричани са маркирали наскоро пътеки и някакво ново излизане към билото от село Габрене имало маркирано, обаче не мога да открия снимкова информация. Туристите имат гадния навик да се снимат чак като излязат на билото, тях пътеките не ги вълнуват, за тях те са само съоръжение за добиране върховете.
Изображение
Аватар
taurus13

Назад към Общ форум