Не съм тръгнал да сменям все още, но обмислям варианти. Става дума за стоковия шок на байка ми, който е Fox Float CTD 2014 190x50(51) мм или 7,5х2 инча. Какво знаем за него- доста базов , IFP-то работи на 35 бара със всичките минуси от това. Преди 2 години му правих основен ребилд със смяна и на ос и втулка и т.н., сега пак малко е глътнал въздух, та ще го изчистя и заредя наново, но малко почна да ме ядосва.
Не съм мега карач и едва ли ще усетя и най-върховия модел да сложа, та затова се допитвам. Лошото е, че моя размер май-малко екзотичен си пада и затова и питам за замяна.
Примерно за 400лв може да се вземе Fox Racing Shox Float DPS Factory LV EVOL 190x45 https://www.bike-discount.de/en/fox-rac ... 0x45-shock, което предполагам е по-добро от моя и най-вече се надявам вече да не са на такива нечовешки налягания в IFP (някой беше писал тук че е така). Лошото е, че хода е с 5мм по-малък, което би дало приблизително 12мм по-малко ход на задницата (120мм е стоково) и бих ги прежалил срещу по-добра работа в началото на хода.
Аз ботъм аути не помня да съм правил, та едва ли нещо ще усетя, освен по-добра работа в нормални условия (скокове не практикувам). Правилно ли разсъждавам?