от Alexi » Сря Мар 26, 2025 1:38 pm
може би пича е имал по големи очаквания ,това е групсет на същия принцип като тези преди него няма нищо революционно .. аз си превключвам прекрасно дори прав на педалите и го правя редовно ,нямам проблеми не го усещам бавен сменя си нормално и сменя константно не се колебае ,не пропуска не щрака веригата .. като казах веригата - за линията и не е прав .. да ,вече е 55 на курбела ,но и касетата е изнесена навън 3мм да не забравяме .. карал съм шимано 12 откакто излезе ,2018 ли беше - в БГ нямаше нито една част ,всичко съм пазарувал отвън - е ,повече не бих се върнал на механичното шимано ,това е със сигурност .. доста по нисък клас се усеща като начин на работа ,клъча е ужасен също и ако го ползваш превключва осезаемо по зле от колкото без него ,всичко под ХТ е с колелца на втулки с фабричен луфт ( т.е. няма как да е супер прецизно превключването ) ,всички вериги под ХТР са боклуци и ужасно меки ,докато на Трансмисията са много здрави ( логично ,пина е удебелен от едната страна ,колелцата на звената също са по големи ) .. накрая дава пример с огънати кейджове - тъп ли е ? няма как кейджа да се направи да е неубиваем ,тия части се карат доста екстремно ,за кейджа бих казал че е в пъти по здрав от алуминиевия кейдж на Шимано ХТ ,при мен вече е видял доста удари и клони даже бях счупил едното колелце с дебел клон ,кейджа издържа .. Шиманото при мен изкара около 2 седмици и бях за нов кейдж .