Krismars написа:Според мен дори и най-добрата каска не предлага 100% проветрение, както когато липсата на такава. Попринцип е добре да се избягва карането в големи жеги.
pe60t0 написа:......
naka76 написа:Навън е адска жега! Карането на колело дори и в планина си свързани с температурното влияние. Напоследък засичам доста колоездачи които карат нагоре без каска с обяснението "Жега е". Според вас с каска не е ли по-прохладно на главата дотакто караме? Първо спира прекия достъп на слънцето до главата и второ, хубавите каски така са проектирани така да отвеждат въздуха, че главата да е добре проветрена.
z1gZag написа:pe60t0 написа:......
Слънцето изгрява в 5:50 AM до 10 (в толкова става жегаво)
това са 4часа и 30 минути , малко ли са ? На мен ми стигат
Любо, моля те, ама много те моля, изтрий го това.Admin написа: при изкачване в гориста местност например с удоволствие махам каската в жегите, .
jivkonik написа:Добре предвидената за проветрение каска за ХС (не фулфейс) ми действа добре в жегата и нагоре и надолу. Не ме боли глава от слънцето, този стиропор особено със светли цветове отгоре.....
Чак пък 5 см.codename47 написа:jivkonik написа:Добре предвидената за проветрение каска за ХС (не фулфейс) ми действа добре в жегата и нагоре и надолу. Не ме боли глава от слънцето, този стиропор особено със светли цветове отгоре.....
не мисля че цветът има някакво значение, все пак отдолу има цели 5см стиропор който си изолира доста..
naka76 написа:Навън е адска жега! Карането на колело дори и в планина си свързани с температурното влияние. Напоследък засичам доста колоездачи които карат нагоре без каска с обяснението "Жега е". Според вас с каска не е ли по-прохладно на главата дотакто караме? Първо спира прекия достъп на слънцето до главата и второ, хубавите каски така са проектирани така да отвеждат въздуха, че главата да е добре проветрена.
Мда. Но най-важен е показаталят цена/минимално приемливо качество.Admin написа:Не си прав, не са никак идентични продуктите
Аз лично винаги съм поддържал, че по-добре и най-евтината каска, отколкото никаква, даже напоследък забелязвам, че насам-натам са се пръкнали учудващо евтини, които в същото време изглеждат прилично (не само външно, но и като функционалност).
И все пак, има разлика в материалите и функционалността на една каска за 100лв. и такава за 20. И за удобствата на по-скъпата някой ги е измислил, после друг ги е направил, трети ги е рекламирал, а всички те трябва да ядат нещо и да ходят на почивка![]()
За теб остава да си прецениш дали си струват предимствата на по-скъпата или не. Ако не, взимаш евтиното и готово, няма смисъл да се оплакваме, че марковите продукти са по-скъпи, това си е в реда на нещата.
NovemberCharlie написа:...минимално приемливо качество.
Не съм казал, че не е субективно.Admin написа:NovemberCharlie написа:...минимално приемливо качество.
Което си се определя субективно от всеки, защото ако говорим само за стандартите за безопасност, мисля че дори и евтините каски ги покриват. Но качеството все пак включва и материали, удобство, реглажи, проветривост и т.н.
codename47 написа:така ли сте ходили на учения-голи по шорти??? Не си спомням да е имало такава форма:dunno:
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 342 госта