19.30 на ПОПА ЗА СТРАНДЖА! 29 Юни

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

19.30 на ПОПА ЗА СТРАНДЖА! 29 Юни

Мнениеот Redhat » Пет Юни 29, 2007 1:08 pm

Моля за малко внимание тук. Важно е!

Отмениха статута на Странджа като защитена територия

http://news.ibox.bg/news/id_743835336

http://savestrandja.hit.bg
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 29, 2007 1:11 pm

Хъмм. Много неприятно, но като четох информацията за мотивите е възможно и съдиите да са формално прави....За съжаление законите не е задължително да са справедливи...
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Redhat » Пет Юни 29, 2007 1:19 pm

NovemberCharlie написа:Хъмм. Много неприятно, но като четох информацията за мотивите е възможно и съдиите да са формално прави....За съжаление законите не е задължително да са справедливи...

Формално да. И аз прочетох решението на съда. Но морално?
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот klmn » Пет Юни 29, 2007 1:53 pm

Мир на прахта на Българската природа..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Пет Юни 29, 2007 2:07 pm

@Redhat: Какво ви е виновен ВАС??? Кви са тия глупости за морал на съда??????? Насочете си вниманието към тоя дето не е изпипал заповедта за статута на защитена територия.

А тия протести... след дъжд качулка.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Юни 29, 2007 2:14 pm

@bikerider: :agree:

ВАС e АДМИНИСТРАТИВЕН съд. Решенията се вземат изключително по критерии, отнасящи се до спазването или нарушаването на някои административни процедури. ВАС дори не коментира общата законосъобразност на някои решения, камоли МОРАЛНАТА им страна. Този съд не се занимава с това.

Според мен протестите са повече от наложителни, но не срещу решението на ВАС, а срещу нарушенията, които са предизвикали това решение. Според мен те са умишлено допуснати.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот X3MIST » Пет Юни 29, 2007 2:20 pm

В тая държава нищо случайно няма. А явно протестите са един от малкото начини да се покаже, че абсурдите не са добре приети от обществото. Лошото е, че рядко се намират хора, които да съдят държавата за подобни идиотски изпълнения ако не са засегнати личните им интереси.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот bikerider » Пет Юни 29, 2007 2:26 pm

A къде бяха тия дето все протестират, когато обявиха решението? Защо не протестираха тогава? Още от началото беше коментирано, че решението не е докрай изпипано. Та къде бяха тогава, дамите и господата протестиращи?????

Пфффффффффф....

@X3MIST: ти лично ще участваш ли в тези протести?
Аватар
bikerider

Мнениеот Redhat » Пет Юни 29, 2007 2:33 pm

@Bikerider & did

Съгласен съм с вас относно съда. Предполагам се сещате за разликата между предпоставка, причина и повод. В случая решението на съда е повод. Не сме порастнали толкова, за да излизаме на протести заради другите работи, както става във Франция например. Протеста в случая ще постигне по-скоро медиен ефект, отколкото какъвто и да е друг.

Смятам да изразя мнението си, като направя протеста с един човек по-масов. И с това да помогна на информацията да достигне до повече хора.

това е

P.S.
Ха, сега видях, че има още мнения. Bikerider, пак сме на едно мнение относно причината, но аз ще участвам.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот bikerider » Пет Юни 29, 2007 2:36 pm

Добре де, аз не мога да разбера. Като обявиха заповедта за статута и се коментираше надлъж и нашир, че е съмнителна и няма да издържи в съда, това МАЛЪК ПОВОД ли беше?

Или протестираме само когато някой ни "организира" в стадо...?
Бахти слепците са тия дето протестират СЛЕД бедата. Ма нищо, нека викат, тамън ще огладнеят и ще напълнят джобовете на кебапчиите. Да не говорим за политиците. Слепци!

Искам да видя протестиращи пред оня шибан хотел до Варвара. Там ще си проличи кой е смел и кой не е смел. Аз лично във Варвара повече няма да стъпя.

А Странджа и Сакар, уважаеми протестиращи със или без статут си отиват. През месец май видях с очите си КОЛОНИ от огромни камиони смъкващи трупи от Сакар. И това при все статута на защитена територия, при все протестите за Натура 2000.

Приятно викане...

@Redhat: Информацията за кое?????? Прощавай, но съм бесен на всички тъпи копелета, които се наричат природозащитници!!!
Аватар
bikerider

Мнениеот Redhat » Пет Юни 29, 2007 3:01 pm

http://darik.net/view_article.php?article_id=138397

http://darik.net/view_article.php?article_id=122585

http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=306138

Не казвам, че протестите са били масови. Резултата е налице. Явно наистина е нужно стадо.

Аз лично бях точно преди година пред общината в Несебър. Обикаляха едри момчета с тъмни очила и с по една слушалка в ухото. Не съм го направил от смелост. Не съм го направил и защото съм си мислил че мога да променя нещо. Направих го защото ми пука.

Природозаитниците в България са шайка пушачи на марихуана. То затова и дотам стигат нещата. Аз също съм бесен. И какво от това. Можем цял живот а си чешем езиците. Е, и?

Информацията за flash mob довечера. Не мога на никой да отворя очите за другите неща. Простено да ти е.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот bikezilla » Съб Юни 30, 2007 10:14 am

Аватар
bikezilla

Мнениеот X3MIST » Съб Юни 30, 2007 10:25 am

bikerider написа:@X3MIST: ти лично ще участваш ли в тези протести?

Бях там (във Варна). Около 19:40. Жалка картинка общо взето. Не се задържах повече от няколко минути. Отидох с още двама приятели с велосипедите. Видях там един човек с шалче на българско знаме, който викаше тихо (това е най-точното определение според мен) за това, че иска да се спаси Странджа. Около него имаше още 4-5 човека, които явно бяха за морална подкрепа. И това беше. След 5 минути си тръгнах. Не знам какво е станало после, но предполагам не е било нищо забележително. Не стоях повече, защото имах и други ангажименти, но май не е и било нужно имайки предвид масовостта.
Наистина трябва да бъдат по-масови подобни протести, но най-вече навременни.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот Gunsmoke » Съб Юни 30, 2007 6:45 pm

@bikerider

По това което пишеш излиза че ти подкрепяш масовото унищожаване на българската природа. Ако греша то излиза че единственото което правиш е да обиждаш хората които се интересуват и имат гражданско, политическо и социално ангажирано съзнание.

Без да искам да те обиждам тъй като не те познавам лично а съм чел мненията ти в тази тема, но ми изглежда че имаш мислене като на "обикновена овца от стадото" казвайки че така или иначе ще заминат тези планини. Те ще заминат защото това е логиката на масите. Седи си човека пред телевизора и "пцува и дава акъл".
Пак извиниявай ако звуча грубо. Aз мисля че съм природозащитник и то доста активен. Не пуша трева. Или това автоматично ме прави fake?

P.S. Наздраве на всички които днес бяха на обиколката на Витоша. Всичко беше вълшебно!
Gunsmoke

Рейтинг: 1200

Мнениеот klmn » Съб Юни 30, 2007 9:05 pm

"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Пища Хуфнагел » Съб Юни 30, 2007 9:30 pm

Кавали...

Изображение
Nemo me impune lacessit
Аватар
Пища Хуфнагел

Мнениеот bikerider » Нед Юли 01, 2007 1:02 pm

@Gunsmoke: сърби ме езика/ръцете да ти кажа две-три прости думички, но ще подходя по друг начин

Gunsmoke написа:@bikerider
По това което пишеш излиза че ти подкрепяш масовото унищожаване на българската природа.

Би ли обяснил защо излиза така?

Gunsmoke написа:Ако греша то излиза че единственото което правиш е да обиждаш хората които се интересуват и имат гражданско, политическо и социално ангажирано съзнание.

Ами ако грешиш?

Gunsmoke написа:Без да искам да те обиждам тъй като не те познавам лично а съм чел мненията ти в тази тема, но ми изглежда че имаш мислене като на "обикновена овца от стадото" казвайки че така или иначе ще заминат тези планини. Те ще заминат защото това е логиката на масите. Седи си човека пред телевизора и "пцува и дава акъл".

Без да искам да те обиждам, но не мислиш последователно. Планините може и да заминат, може и да не заминат. Нека ти кажа две думи едно към едно.
Планините заминават, защото богати инвеститори искат да правят още пари от природата. Което само по себе си не е зло, зло е, че посягат на Странджа.
Планините заминават, защото някои хора в министерствата на земеделието и горите, околната среда и прочие навремето са "забравили" да уредят точния статут на границите на парка и на земеделските земи около него, тоест са "забравили" за правата на община Царево. Ако не греша, този проблем е уреден постфактум, след обявяването на статута. Поправи ме ако греша.
Бидейки уреден постфактум, той не е част от акта за статута на Странжда и автоматично става атакуем в съда, което и стана.
Тоест някакси, някой някъде било поради нехайство или немарливост, било поради далновидност за собствения му гъз поставя юридическа бомба с часовников механизъм в границите на защитената територия. И бомбата разбира се гръмва, защото съда не може да гласува против закона и гласува както е редно да гласува.

Така, това са причините. Нека сега да поговорим за ответната реакция. По време на приемането на статута и скалъпеното "решение" с границите протести от природозащитни организации няма. Няма и как да има, защото според червените им кратуни ще излезе, че са против статута на защитена територия.
Нищо, че реално този статут е с неясни граници още през 90-те. Така, нека за момент да приемем, че аз съм овца. А къде бяха не-овцете, т.е. природозащитните организации през цялото това време от края на 90-те до 2007 година да не обърнат внимание на опасността?? Нали милеят за природата? Нали Странджа е част от сърцата им??

Ако си осмилил горното помисли и над следното: всяка година ходя в Странджа, спя максимум две нощи, събирам си всяка трошичка, ако мога нещо да свърша за гората го правя и си отивам по живо и по здраво. Ако аз отида (както съм правил няколкократно преди да се отвратя) на митинг и викам, това е хубаво, нали? А ако видя, че свикват митинг за да протестират срещу нещо нереално (щото статута на защитена територия все още стои, ако не се лъжа, поправи ме моля) и за пореден път се обвинява съда за това, че си е свършил перфектно работата, как да реагирам? А? Да се радвам може би?

Или да ръкопляскам на "хората които се интересуват и имат гражданско, политическо и социално ангажирано съзнание", които хора не само викат за щяло и нещяло и водят до обратния резултат, ами и обвиняват наляво и надясно хората, които сочат истинския проблем. Истинския проблем са тия дето се бият в гърдите, че защитават природата - неправителствените природозащитни организации, които по идея би трябвало да са коректив на правителството и бизнеса, а всъщност само хвърлят прах в очите на хората и им отклоняват вниманието към измислени проблеми - все пак трябва да си скърпят бюджетеца. Да бяхте спряли дотук, как да е. Ама непременно по стар комунистически обичай трябва да обвинявате нормалните хора в обратните неща - че искат да унищожат природата и прочие лайна. Да ме прощаваш, ако съм груб, но от такива еко-комсомолци като теб ми се повръща. Вие сте бетонни глави и ще си останете бетонни глави.

Нека да ти върна жеста с махалото - по изказа и стила ти предполагам, че си някъде нависоко в някоя природозащитна организация (не бе, шегувам се, ти си ок :rofl:). Нека да те питам - ти къде беше от 96-97 до 2007 и защо не протестира срещу очевадно минираните граници на защитената територия? Нали "имаш гражданско, политическо и социално ангажирано съзнание"?????? :dunno:
Това ли ти е "гражданското, политическо и социално ангажирано съзнание" - да обвиняваш всички, които не те следват сляпо?

Gunsmoke написа:Aз мисля че съм природозащитник и то доста активен. Не пуша трева. Или това автоматично ме прави fake?

Този въпрос го задай на Redhat, не на мен.

Общо взето, разбирам емоциите ти, но изказването ти е смешна и жалка история, а всъщност типично наследство от комунизма - фанатизъм, мистика и омраза към всичко различно от Правата вяра.
Моля да ме извиниш ако съм груб, но едва ли си очаквал друг отговор след тия глупости, нали? За мен природата е по-важна от Правата вяра и промитите мозъци на разни активисти като теб.

А сега с неуважение ти пожелавам приятен ден.
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 1:44 pm

Pwned!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Евала, bikerider!!! :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Gunsmoke » Нед Юли 01, 2007 2:45 pm

@байкрайдър

Две неща правят впечатление от отговора ти. А именно, че си от типа хора, които само дават акъл, но не обичат да са част от каквато и да е акция срещу ежедневните български абсурди. Това е нормално, все пак е лесния начин да си изживееш живота. И второ, изглежда имаш твърде много свободно време, от което си отделил да отговориш на някой, който дори не познаваш и не уважаваш.

Peace!
Gunsmoke

Мнениеот bluskanie » Нед Юли 01, 2007 2:47 pm

:popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Нед Юли 01, 2007 3:42 pm

Gunsmoke написа:@байкрайдър

Две неща правят впечатление от отговора ти. А именно, че си от типа хора, които само дават акъл, но не обичат да са част от каквато и да е акция срещу ежедневните български абсурди. Това е нормално, все пак е лесния начин да си изживееш живота. И второ, изглежда имаш твърде много свободно време, от което си отделил да отговориш на някой, който дори не познаваш и не уважаваш.

Peace!

@Gunsmoke: Явно държиш да ми затвърдиш мнението.
Забележи, аз не давам акъл, аз просто питам къде бяха прехвалените природозащитници, когато група хора се опитаха да привлекат внимание върху акта през 90-те. Аз помня. Ти помниш ли?
На никого не давам акъл, просто казвам, че сте промити мозъци, защото обслужвате точно тия, срещу които протестирате. Позната картинка.

А последния ти пост окончателно потвърди, че си червен комсомолец, който освен да мята лайна друго не знае. Е, твоя си работа, но в случая си избрал да мяташ срещу вентилатор.

За свободното време - не си ти човека, който ще ми казва какво да правя в неделя. Именно щото не те познавам, ще те пусна по пързалката и няма да се занимавам повече с глупостите ти. Достатъчно съм протестирал, достатъчно съм си изпълнил "гражданския дълг" да скачам под нечии знамена, така че тия укори и намеци си ги пъхни там дето слънце не огрява и бягай да викаш по площадите. Да видим до какво ще доведе гражданската ви позиция да викате след като злото е сторено. Да, знам какво ще кажеш, ще се скриеш зад стария лаф "само единни сме силни". Ако наистина това си помислиш като прочетеш поста ми, значи си хабя времето с теб.

Още един път и с още по-дълбоко неуважение ти пожелавам приятен ден.
Аватар
bikerider

Мнениеот Rancid » Нед Юли 01, 2007 4:09 pm

@bikerider :beer:
Да не говорим,че това което правят еколозите,го правят главно за себе си.Вместо да пищите по площадите,отидете сами горе,почистете или засадете нещо.Ама щом пищенето по площадите ви помага да заспите по-лесно,правете го...
Последна промяна Rancid на Нед Юли 01, 2007 4:31 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 4:24 pm

Работата на еколозите според мен с всичките тия протести е точно това с вентилатора, дето каза Байкрайдър, макар и не точно за случая, визиран от него. Капка идея нямат тия момчета (момичета), оправете си първо собственият дом, после идете да се цепите че тоя или оня парк не бил както трябва. Койте е идвал в Кремиковци до железопътните линий и е видял какво имам предвид, той знае. Никога няма да може да изместите чичковците с мерцедесите. Никога. :nono:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Нед Юли 01, 2007 4:41 pm

Sp3c7r3 написа:оправете си първо собственият дом

:agree::agree::agree:

@Rancid: Лошото е, че произволното пищене по площадите има обратния ефект - хората се отвръщат от проблема - все пак начело на природозащитните организации стоят ловки манипулатори. Само погледни призивите - паднал бил статута на защитена територия. Не знам дали някой от тия госпожи(ци) и господа писали призивите е чел мотивите на съда, дали е вникнал в нюансите. Аз не съм юрист, но дори само да ги прочета ми стигна да видя как елементарно се манипулират маси хора да протестират срещу нещо, което го няма.

Да не говорим, че както сам се убедих през месец май, статута на защитена територия и природен парк никого не са спирали да сече. Така че отново удряме на камък с тия протести. А те милите си вярват, че вършат добро като протестират по площадите и с очевидната си глупост отвръщат нормалните хора от проблема. Пища Хуфнагел го каза - пълни кавали и дудуци. Черно и бяло. Добро и лошо. Ние сме добрите, а тия са лошите. Тотална лумпениада...

Само не ме разбирай погрешно - бих ти върнал бирата, ама е прекалено сериозна темата :)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Нед Юли 01, 2007 6:00 pm

bikerider написа:... ама е прекалено сериозна темата.

Сериозна е, защото всъщност става дума ПАК за политика.

Срещу проблеми, засягащи много хора в една държава, има само един смислен начин на борба - политическия. Има и още един, който не е политически, но изисква много пари. Останалото е подскачане и вдигане на шум.

Наш'те еколози навсякъде откровено си декларират, че са бедни (т.е. с пари не могат да се борят) и аполитични (т.е. и политиката не ги вълнува в общ план).

Е, докато са бедни и аполитични, мен да не ме търсят за съмишленик. Нямам желание да си губя времето в борба с вятърни мелници. В момента, в който ги чуя да коментират ПОЛИТИКАТА, довела до проблемите с екологията, при това да го правят ПОЛИТИЧЕСКИ грамотно (явявайки се на избори с подходящата ясна платформа, проекторешения, работещи вътрешнопартийни механизми за контрол...), аз ще ги подкрепя. Подкрепата за една подобна ПОЛИТИЧЕСКА идея става много простичко - чрез гласуване за тази идея по време на избори.

Това, дали някой еколог пушел или не пушел трева, слабо ме интересува. Ако иска да пуши, ако иска - трева да пасе. Това не ме засяга. Обаче ме засяга пряко факта, че никоя екологична организация не издига свои кандидат-кметове в критични райони, като Царево. Чудно ми е също и защо нито една екологична българска организация не е направила и защитила успешно някой ГОЛЯМ проект пред ЕС, в резултат на който да е решен някой СЪЩЕСТВЕН екологичен проблем! Свършиха ли проблемите, та единствената им официално финансирана ЕКО-активност е да правят някакви екопътеки, които освен да засилят притока на туристи в девствени кътчета в природата, друго не постигат?

След като еколозите не щат да правят нищо смислено тогава, когато трябва да се прави и по начина, по който трябва да се прави, и аз ще отказвам да ходя да подскачам по площадите под съпровода на кавали.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 6:32 pm

@bikerider: N1
@did:ffs :agree: :agree:

Само едно искам аз да попитам: средностатистическият българин се занимава с бачкане, пиене на ракия, гледане не шампионската лига, бой на децата и изобщо предимно с първото и по малко от всички останали, но той се опитва да живее и определено не му остава време за друго, а с какво се занимават господата природозащитници? Да пишат по този или онзи форум, да правят такъв или онакъв протест? Питам, защото ми е интересно как ще убедиш човека, чийто проблем е това че заплатата му е 300лв или още повече: че не са му я давали от 3 месеца, как ще убедиш този човек че трябва да иде да вика някъде си в подкрепа на статута на НезнамкойсипарктамдетогоказахапоновинитенаБТВ? Е ОМГ?! Дайте готово решение, което да не може да бъде оспорено по нито една точка, план за действие който изисква само малко помощ... тогава идете да пишете по форумите и да се събирате по кръстовищата. Дотогава не ме занимавайте с глупости. Защото неслучайно след работа седя по 3 дни вкъщи. И нямам време за глупости. Още по малко за глупости без ясно начертана схема за изпълнение. И на всичкото отгоре ме боли и гърлото, та трудничко простестирам. :(
Последна промяна Sp3c7r3 на Нед Юли 01, 2007 6:34 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Юли 01, 2007 6:34 pm

did написа:
bikerider написа:... ама е прекалено сериозна темата.

Сериозна е, защото всъщност става дума ПАК за политика.

Срещу проблеми, засягащи много хора в една държава, има само един смислен начин на борба - политическия. Има и още един, който не е политически, но изисква много пари. Останалото е подскачане и вдигане на шум.

Наш'те еколози навсякъде откровено си декларират, че са бедни (т.е. с пари не могат да се борят) и аполитични (т.е. и политиката не ги вълнува в общ план).

Е, докато са бедни и аполитични, мен да не ме търсят за съмишленик. Нямам желание да си губя времето в борба с вятърни мелници. В момента, в който ги чуя да коментират ПОЛИТИКАТА, довела до проблемите с екологията, при това да го правят ПОЛИТИЧЕСКИ грамотно (явявайки се на избори с подходящата ясна платформа, проекторешения, работещи вътрешнопартийни механизми за контрол...), аз ще ги подкрепя. Подкрепата за една подобна ПОЛИТИЧЕСКА идея става много простичко - чрез гласуване за тази идея по време на избори.

Това, дали някой еколог пушел или не пушел трева, слабо ме интересува. Ако иска да пуши, ако иска - трева да пасе. Това не ме засяга. Обаче ме засяга пряко факта, че никоя екологична организация не издига свои кандидат-кметове в критични райони, като Царево. Чудно ми е също и защо нито една екологична българска организация не е направила и защитила успешно някой ГОЛЯМ проект пред ЕС, в резултат на който да е решен някой СЪЩЕСТВЕН екологичен проблем! Свършиха ли проблемите, та единствената им официално финансирана ЕКО-активност е да правят някакви екопътеки, които освен да засилят притока на туристи в девствени кътчета в природата, друго не постигат?

След като еколозите не щат да правят нищо смислено тогава, когато трябва да се прави и по начина, по който трябва да се прави, и аз ще отказвам да ходя да подскачам по площадите под съпровода на кавали.
Did, прав както витнаги! :agree: :beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bluskanie » Нед Юли 01, 2007 6:41 pm

did, сам го каза - нямат пари. От тук нататък няма какво да се каже. Та ти все едно не знаеш колко струват едни успешни избори за даден кандидат? Или прокарването на проект, бил той и природозащитен?

Безсилни са, това е проблема. Трябва държавна намеса. Министерство на околната среда или там който има отношение. Това може да стане чрез обществен натиск, какъвто се опитват да организират тези природозащитници. Абе обречена работа...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Нед Юли 01, 2007 6:54 pm

bluskanie написа:Трябва държавна намеса. Министерство на околната среда или там който има отношение.

Точно оттам е тръгнала цялата работа. На държавата повече не може да се разчита в лицето на респективните министри, защото те слагат собствените си и на приятелските им кръгове интереси пред тези на гражданите.

Така че си прав - докато чакаме държавна намеса работата е обречена. did го каза много ясно - става дума за политика и пари. Както навсякъде.

А еколозите ако нямат пари - да намерят. Аз лично ще дам пари, но само срещу строга програма и ясно дефиниран механизъм за отчетност на парите. Иначе ще си остане както сега.

Да не подхващаме темата за европейските пари, че ще стане дълбока. Викаш няма пари? Не драги, пари има да ги ринеш с лопата, но някой трябва да си седне на гъза и да спретне грамотен проект. Къде са тия проекти? Повтарям did, но явно има нужда.

А GunSmoke нека си ходи и да вика, като има свободно време. Аз нямам.
Последна промяна bikerider на Нед Юли 01, 2007 7:01 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 6:58 pm

Докато на коня не се качи някой, който крадне малко, ама съвсем малко по-малко от останалите и тоя някой не си каже "абе що не взема да направя нещо за държавата щото ще ми излязат хемороиди от возене в самолета и мерцедеса", дотогава подобни теми във каквито и да е форуми са безсмислени.
@Байкрайдър: няма смисъл да даваш пари, те тия пари дето се дават за такива цели не са от случайни хора. А тези случайни хора имат интереси... абе май много съвпадения станаха... :bawling: :bawling:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Следваща

Назад към Общ форум