NovemberCharlie написа:Хъмм. Много неприятно, но като четох информацията за мотивите е възможно и съдиите да са формално прави....За съжаление законите не е задължително да са справедливи...
bikerider написа:@X3MIST: ти лично ще участваш ли в тези протести?
Gunsmoke написа:@bikerider
По това което пишеш излиза че ти подкрепяш масовото унищожаване на българската природа.
Gunsmoke написа:Ако греша то излиза че единственото което правиш е да обиждаш хората които се интересуват и имат гражданско, политическо и социално ангажирано съзнание.
Gunsmoke написа:Без да искам да те обиждам тъй като не те познавам лично а съм чел мненията ти в тази тема, но ми изглежда че имаш мислене като на "обикновена овца от стадото" казвайки че така или иначе ще заминат тези планини. Те ще заминат защото това е логиката на масите. Седи си човека пред телевизора и "пцува и дава акъл".
Gunsmoke написа:Aз мисля че съм природозащитник и то доста активен. Не пуша трева. Или това автоматично ме прави fake?
Gunsmoke написа:@байкрайдър
Две неща правят впечатление от отговора ти. А именно, че си от типа хора, които само дават акъл, но не обичат да са част от каквато и да е акция срещу ежедневните български абсурди. Това е нормално, все пак е лесния начин да си изживееш живота. И второ, изглежда имаш твърде много свободно време, от което си отделил да отговориш на някой, който дори не познаваш и не уважаваш.
Peace!
Sp3c7r3 написа:оправете си първо собственият дом
bikerider написа:... ама е прекалено сериозна темата.
Did, прав както витнаги!did написа:bikerider написа:... ама е прекалено сериозна темата.
Сериозна е, защото всъщност става дума ПАК за политика.
Срещу проблеми, засягащи много хора в една държава, има само един смислен начин на борба - политическия. Има и още един, който не е политически, но изисква много пари. Останалото е подскачане и вдигане на шум.
Наш'те еколози навсякъде откровено си декларират, че са бедни (т.е. с пари не могат да се борят) и аполитични (т.е. и политиката не ги вълнува в общ план).
Е, докато са бедни и аполитични, мен да не ме търсят за съмишленик. Нямам желание да си губя времето в борба с вятърни мелници. В момента, в който ги чуя да коментират ПОЛИТИКАТА, довела до проблемите с екологията, при това да го правят ПОЛИТИЧЕСКИ грамотно (явявайки се на избори с подходящата ясна платформа, проекторешения, работещи вътрешнопартийни механизми за контрол...), аз ще ги подкрепя. Подкрепата за една подобна ПОЛИТИЧЕСКА идея става много простичко - чрез гласуване за тази идея по време на избори.
Това, дали някой еколог пушел или не пушел трева, слабо ме интересува. Ако иска да пуши, ако иска - трева да пасе. Това не ме засяга. Обаче ме засяга пряко факта, че никоя екологична организация не издига свои кандидат-кметове в критични райони, като Царево. Чудно ми е също и защо нито една екологична българска организация не е направила и защитила успешно някой ГОЛЯМ проект пред ЕС, в резултат на който да е решен някой СЪЩЕСТВЕН екологичен проблем! Свършиха ли проблемите, та единствената им официално финансирана ЕКО-активност е да правят някакви екопътеки, които освен да засилят притока на туристи в девствени кътчета в природата, друго не постигат?
След като еколозите не щат да правят нищо смислено тогава, когато трябва да се прави и по начина, по който трябва да се прави, и аз ще отказвам да ходя да подскачам по площадите под съпровода на кавали.
bluskanie написа:Трябва държавна намеса. Министерство на околната среда или там който има отношение.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 343 госта