сериозна тема за колоездачи от мъжки пол

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

сериозна тема за колоездачи от мъжки пол

Мнениеот cvb » Съб Яну 26, 2008 8:57 pm

така - аз съм на 37 и карам колело от 18 години - преди 3-4 г. започнах да имам парене при пишкане и не обърнах внимание на това , миналата година взе все повече да се усилва болка при простатата и пак нямах идея защо така става - след това при възбуда полова се усилваше болката и ходих на уролог - но нищо не откри - днес сутрин ние имаме по принцип сутрешна ерекция мъжете и последицине са неописуеми болки в простата и тестиси но е събота и няма доктори уви - лошото е че е по наследство това и дядо почина от простата сега тати пие хапове и е с забрана да кара колело та така - помислете дали сте генетично обременени което рязко да влоши положението..........с годините :bawling: :crap:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Re: сериозна тема за колоездачи от мъжки пол

Мнениеот Reactor » Съб Яну 26, 2008 9:19 pm

cvb написа:така - аз съм на 37 и карам колело от 18 години - преди 3-4 г. започнах да имам парене при пишкане и не обърнах внимание на това , миналата година взе все повече да се усилва болка при простатата и пак нямах идея защо така става - след това при възбуда полова се усилваше болката и ходих на уролог - но нищо не откри - днес сутрин ние имаме по принцип сутрешна ерекция мъжете и последицине са неописуеми болки в простата и тестиси но е събота и няма доктори уви - лошото е че е по наследство това и дядо почина от простата сега тати пие хапове и е с забрана да кара колело та така - помислете дали сте генетично обременени което рязко да влоши положението..........с годините :bawling: :crap:

По добре се консултирай и с хирург.
Болката и тежеста в тестисите,понякога е признак за херния.
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Яну 26, 2008 9:46 pm

Нещо подобно като симптоми може да се получи и от истинка на някой деликатни части. Ако не се лъжа ЦИПРОФЛОКСАЦИН е нещото , но ми го исписа кожен. Въпреки това уролога е верния човек според мен. Опитай при друг , щом този не ти е помогнал .
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Alpina » Съб Яну 26, 2008 10:18 pm

Проблемите с простата не са свързани тесно с колоезденето, нито пък са наследствена обремененост, поне така мисля.
Да може да си докараш проблеми с нея, при некачествени седалки, но все пак производителите са помислили за това :)

Ходи на лекар и смени седлото.

Най-лошото е, че не мога да разбера на сериозно ли да ти приемам темата :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот HellBurn » Съб Яну 26, 2008 10:27 pm

Кажи кои седалки са подходящи. ГОВОРА СЕРИОЗНО!!!
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот Reactor » Съб Яну 26, 2008 10:39 pm

HellBurn написа:Кажи кои седалки са подходящи. ГОВОРА СЕРИОЗНО!!!

Препоръчвали са ми за мъжка седалка,моделите,които са с отвор по средата.Този отвор е съобразен с мястото където се намира простата за да не я притиска.
Аватар
Reactor

Мнениеот HellBurn » Съб Яну 26, 2008 11:20 pm

Ще си купя такава!!!

http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=322
Тази става ли?!?
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Мнениеот Nymphetamine » Нед Яну 27, 2008 12:24 am

Reactor написа:По добре се консултирай и с хирург.

Не винаги...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот cvb » Нед Яну 27, 2008 6:35 am

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Reactor » Нед Яну 27, 2008 10:12 am

HellBurn написа:Ще си купя такава!!!

http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=322
Тази става ли?!?

Да ,такъв модел.Вече сам трябва да избереш коя ще ти е удобна за теб.
Аватар
Reactor

Мнениеот Reactor » Нед Яну 27, 2008 10:22 am

Nymphetamine написа:
Reactor написа:По добре се консултирай и с хирург.

Не винаги...

Разбира се,че не винаги.За това съм написал ''ПОНЯКОГА"
:) :peace:
Аватар
Reactor

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 27, 2008 10:47 am

Не забравяйте за правилния избор на рамка, за правилната постановка на седалката и кормилото, както и за факта, че не всяка седалка с дупка е достатъчно качествена и подходяща за вашия задник/простата.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Alpina » Нед Яну 27, 2008 11:11 am

Абсолютно и наистина при доста случаи, седалката няма да помогне много :agree: :agree: :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот HellBurn » Нед Яну 27, 2008 11:22 am

TOYAGA написа:Не забравяйте за правилния избор на рамка, за правилната постановка на седалката и кормилото, както и за факта, че не всяка седалка с дупка е достатъчно качествена и подходяща за вашия задник/простата.

Ами дай подходящ модел седалка
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Мнениеот Alpina » Нед Яну 27, 2008 11:30 am

HellBurn написа:
TOYAGA написа:Не забравяйте за правилния избор на рамка, за правилната постановка на седалката и кормилото, както и за факта, че не всяка седалка с дупка е достатъчно качествена и подходяща за вашия задник/простата.

Ключовата дума е цитата е избор, ааа има и още една - задник, така се получава:

Избор, задник!!!

:D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Нед Яну 27, 2008 11:45 am

HellBurn написа:

Ти не разбра ли, че избора на седалка е строго индивидуален. Няма два еднакви гъза. Можем да ти препоръчваме седалки до утре и пак да не са ти удобни. Може пък още от раз да нацелим като за твоя задник. Просто така по форума е много трудно, особено за седалка. Съветвам те просто да пробваш. И пет седалки да пробваш, пак е за добро, щото е за теб.

Аз лично карам със Selle Italia Flite Gel Flow.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Нед Яну 27, 2008 11:47 am

HellBurn написа:

Няма как да ти даде, щото неговият задник не е твоя. За твоя ще трябва ти да си намериш седалка, а това става с опити, които понякога са многобройни, но седалката и възможните здравословни проблеми, произтичащи от неподходяща такава, би трябвало да оправдаят за всеки нормален човек достатъчен брой експерименти и похарчени пари.
Иначе е писано доста за принципните положения, които могат да се ползват за отправна точка - в повечето случаи е по-добре седалката е твърда и тясна, отколкото мека и широка. Наличието на канал или дупка е плюс, но само по себе си не гарантира нищо.
Харесваш си нещо, купуваш, пробваш и преценяваш. Имай предвид, че е необходимо време, за да разбереш дали седалката ти пасва добре, но това не значи да свикнеш с нея, а тъкмо обратното, да анализираш кое ти харесва, кое не, с кое се свиква безопасно и с кое би било вредно. Затова преди да вземеш окончателно решение, трябва да я покараш на всякакви обичайни (и не толкова обичайни) за теб терени и карания - и на асфалт, и на различни пресечени терени, и на кратки, и на дълги карания, на кратки и на дълги изкачвания, с по-тежка и с по-лека раница и т.н.
Аз например навремето бях намерил идеалната за мен седалка, обаче вече не я правят, а пък моята отдавна е на умиргане. Затова от две години експериментирам, пробвах за това време 3 или 4 различни модела и все още си търся такъв, който да остане за постоянно. Надявам се, че тази година ще го намеря - една в момента чака да бъде монтирана, възлагам й големи надежди, ама ще видим...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Nymphetamine » Нед Яну 27, 2008 11:49 am

А няма ли да е добре също, да наклони "носа" на седалката надолу спрямо колчето, така че да има по-малко съприкосновение с мускулите под простатата и всъщност докато върти да седи наседалищната си кост, а не на... "мъдете" си. :D
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 27, 2008 12:07 pm

Не. Това е палиативно, респ. вредно решение.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Teodor40 » Нед Яну 27, 2008 2:02 pm

Да не звучи като супер очевидна реклама, но във Веломания има столче за тестване на седалки. Ако не се бъркам точно това му е предназначението.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Nymphetamine » Нед Яну 27, 2008 2:29 pm

TOYAGA написа:Не. Това е палиативно, респ. вредно решение.

Аха.... в какво се изразява вредата?
Аз много мразя когато карам "носа" на седалката да се опира там, където не трябва. Точно поради тази причина съм го наклонил надолу. В редките случаи, когато карам на седалката се чувствам по-комфортно, въпреки, че след извествно време започва да убива на глутеусите и изтръпват леко, след като слезнеш от седалката. Но наистиа ми е интерсно в какво се изразява вредата. З вреда при по-дълъг престой върху седалката ли се касае или изобщо? И т.н.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 27, 2008 3:05 pm

Вредата се изразява в последствията от неестествената позиция на тялото/гръбначния стълб и паразитните движения на тялото/крайниците, към която въпросната настройка на седалката го принуждава в комбинация със земното притегляне и инерционните сили, възникващи вследствие на преодоляването на неравности по терена.

Към тези последствия могат да се причислят прекомерното натоварване на ръцете в областта на дланите/китките/лакътните стави, преждевременната умора на мускулатурата в долната част на гърба, рискът от поява на проблеми в областта на глезените и колената и редица други от подобен род.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот M1010X » Нед Яну 27, 2008 3:29 pm

От няколкото поста по-горе да разбирам, че би следвало оптималният ъгъл на седалката спрямо замята да е 0 градуса (в някакви граници, естествено). Или и това има негативни последици?

На мен лично досега седалката ми винаги е била успоредна на земята или леко наклонена назад - в противен случай имам постоянното усещане, че се свличам към кормилото и се налага да се донамествам; при наклон назад се свличам към задната гума, но пък разширението на седалката в задната част ме спира и не се налага да прилагам усилие, за да постигна същия ефект (а именно, да остана върху колелото).
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 27, 2008 3:54 pm

M1010X написа:... би следвало оптималният ъгъл на седалката спрямо замята да е 0 градуса (в някакви граници, естествено).

Точно така.

... в противен случай имам постоянното усещане, че се свличам към кормилото...

Точно така. Точно това свличане товари ръцете, гърба и гореспоменатите други части на тялото, в които не би имало напрежение при стабилен контакт с хоризонтално разположена седалка.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Яну 27, 2008 5:22 pm

По принцип седалката би трябвало да е хоризонтална, а не наклонена на пред или назад.Но,има едно голямо но, както се писа по горе в темата, всеки з....к е различен и зависи на кой как му е удобно.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 27, 2008 5:26 pm

:nono: Различията в задника определят вида на седалката, а не позицията й спрямо хоризонтала
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Яну 27, 2008 5:34 pm

Добре де . Всеки си знае, къде и как му е най удобно.Гледай сега от къде тръгнахме и къде отидохме. Нека човека първо да разбере от къде му идва проблема, а после да умуваме.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Admin » Нед Яну 27, 2008 5:42 pm

Silvestroff Gabrovo написа:Добре де . Всеки си знае, къде и как му е най удобно.

Там е проблемът, че едно е да си мислиш, че нещо ти е най-удобно, а друго е това да е добре за теб. Индивидуалните особености биха могли да предопределят някакви леки корекции, но основните положения затова са основни ;)
А пък темата едва ли имаше накъде другаде да отиде, защото все пак не сме лекари, че да диагностицираме проблема на човека, и то без преглед :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот taurus13 » Вто Яну 29, 2008 10:03 am

Абе и аз преди имах една седалка дето като карам един ден с нея и на другия всичко ми беше изтръпнало, ама я смених с една такава с дупка в средата и съм много доволен. А носа на седалката не трябва да е много върнат, но пък ако я наклониш твърде много напред ще се изсулваш постоянно от нея. Друг е въпросът че болката за която говориш може да е някакво възпаление и да няма общо със седалката. Отиди на уролог да ти пусне изследвания на урина и семменна течност и ще разбереш от какво ти пари. Повечето възпаления при мъжете започват с накакъв уретрит, като инфекцията накрая достига простатата и не винаги има течения. Айде че го обърнах на медицински форум.
Аватар
taurus13

Мнениеот bokicha » Вто Яну 29, 2008 10:50 am

cvb написа:така - аз съм на 37 и карам колело от 18 години - преди 3-4 г. започнах да имам парене при пишкане и не обърнах внимание на това , миналата година взе все повече да се усилва болка при простатата и пак нямах идея защо така става - след това при възбуда полова се усилваше болката и ходих на уролог - но нищо не откри - днес сутрин ние имаме по принцип сутрешна ерекция мъжете и последицине са неописуеми болки в простата и тестиси но е събота и няма доктори уви - лошото е че е по наследство това и дядо почина от простата сега тати пие хапове и е с забрана да кара колело та така - помислете дали сте генетично обременени което рязко да влоши положението..........с годините :bawling: :crap:

Аз имам подобно парене, но си имам камъчета и песъчинки в бъбреците...и като излизат с урината отвреме навреме дразнят/по-често след спорт и възбуда/.
Аватар
bokicha

Следваща

Назад към Общ форум