Dakine Nomad

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Dakine Nomad

Мнениеот Admin » Чет Апр 10, 2008 8:39 pm

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Чет Апр 10, 2008 9:28 pm

Новата изглежда доста по-обемна, но старата ми се струва по-добре решена откъм гърбЪ, а и резервоара... да му стърчи напред... ако с моята (старата) можех да си нося лаптопа заедно с всичките му аксесоари и резервоара (би било глупаво някой да сложи вода до лаптоп, но аз проблем не съм имал... и все пак не го препоръчвам) та ако вкарам лаптопа в тази може да се окаже, че "пишката" на края на маркуча откъм резервоара е под напрежение, а на стария резервоар въпросната е отстрани, където нищо и никой не я бърка. Хубаво е поне, че е в отделен джЕб резервоара.

Това с липсата на елементи за прибиране на висящите ленти по колана/презрамките и всякакви други места мисля, че е дизайнерско решение и много му лежи на номад-а да има всякакви връзки висящи отвсякъде ;)

Иначе вече 2-ра година с моята и никакви косури съм нямал. Особенно удобно се оказа "отлепянето" на колана, а и доста измислено (явно не си го забелязал, би трябвало и твоята да го може - колана е от 2 части и е прихванат с велкро за гърба от едната страна и за тялото на раницата от другата).

Откъм товароносимост... и бронията* съм успявал да закача така, че да мога да карам и да не ми се пречка нищо.

ФрирайдЪ раницЪтЪ ей :D

*да се чете като: наколенки, шлем и бронията а вътре дрешки и други задължителни за едно/двудневно каране

EditЪ: при мен има светлоотразителни надписи отпред на колана и на презрамките.
Аватар
GECKO

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 10, 2008 9:40 pm

Dakine имат добре направени, здрави раници. :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот blizzard » Чет Апр 10, 2008 10:56 pm

За почти година носене като цяло раницата е качествена и добре измислена, но на фона на цялостните положителни впечатления, странно за мен беше, че материята на гърба на стария модел (нещо като ликра) се изтърка на две места още в началото на ползването.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот Alien » Чет Апр 10, 2008 11:34 pm

Карам с този модел, но от миналата година. Не е мръднал! Дори дву-дневни карания само с нея си ходя и няма грижи. На Мусала съм я качвал, на Полежан... на ХС -та карам с нея (предимно това карам)... бе всичко. :) Екстра е!
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот RAM-FR » Чет Апр 10, 2008 11:56 pm

А с нея ли ходиш или имаш някоя с място за снегоходки ?!
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Alien » Пет Апр 11, 2008 12:00 am

С нея ходя. Там, където отстрани се закачат некви работи, слагам снегоходките. Става екстра, бтв. Така че штфу.

Едит - виж си подписа.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот ZyclonB » Пет Апр 11, 2008 9:35 am

Тази раница направо е номер едно...Вчера си купих такава и да ви кажа много добро впечатление прави.Всеки детаил по нея е изпипан много добре.Само че като обем е малка и няма шанс да вкарате вътре нещо повече от калкулатор,лаптоп да не говорим :D,но раницата и без това не направена да се носят дрехи на село за пране с нея....Събота ще я пробвам на полеви условия,но от сега съм сигурен че разочарования няма да има...
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот Nightbringer » Пет Апр 11, 2008 11:40 pm

Влизат доста повече неща от калкулатор и лаптоп в нея. Това е едно от нещата, които ми хареса много в раницата - на външен вид изглежда малка но може да побере доста неща, т.е. 19те литра споменати в описанието. От няколко месеца я ползвам за каране, туризъм, ежедневно носене...раницата е просто перфектна. Единствения недостатък за мен е споменатата в статията липса на дъждобран.
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот dsmt » Съб Апр 12, 2008 12:42 am

Правилната алтернатива :D

Изображение
dsmt

Рейтинг: 1258

Мнениеот Alpina » Съб Апр 12, 2008 6:23 am

ZyclonB написа:Тази раница направо е номер едно...Вчера си купих такава и да ви кажа много добро впечатление прави...

Не се съмнявам, че ще си И остане нумеро уно за теб, но точно за един ден, не трябва нищо да ти прави "много добро впечатление" защото това именно е тактиката на боклуците. Та ако трябваше да разчитам на казаното от теб, щях да я изключа от каквато и да е класация ;)

Останалото няма да коментирам, защото е несериозно :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 12, 2008 9:21 am

Deuter като цяло са добра алтернатива на Dakine, да не кажа даже по-добра. Но ако разчиташ на Стената за покупка на такава раница може просто да се откажеш и да си вземеш нещо друго. Аз бях се спрял на Trans Alpine още миналата зима, нямаше в наличност, уж щяха да докарат Февруари месец. Обадих се тогава - естествено пак нямаше, изхарчих си парите за друго и покупката на раница остана за лятото - след като пак изчаках около месец да доставят Trans Alpine и пак нямаше се отказах и си взех Dakine. Т.е. ако някой държи на Deuter - поръчка по интернет от чужд сайт.
Аватар
Nightbringer

Мнениеот dsmt » Съб Апр 12, 2008 9:57 am

Nightbringer написа:Deuter като цяло са добра алтернатива на Dakine, да не кажа даже по-добра. Но ако разчиташ на Стената за покупка на такава раница може просто да се откажеш и да си вземеш нещо друго. Аз бях се спрял на Trans Alpine още миналата зима, нямаше в наличност, уж щяха да докарат Февруари месец. Обадих се тогава - естествено пак нямаше, изхарчих си парите за друго и покупката на раница остана за лятото - след като пак изчаках около месец да доставят Trans Alpine и пак нямаше се отказах и си взех Dakine. Т.е. ако някой държи на Deuter - поръчка по интернет от чужд сайт.

Моята я поръчах от Стената-нямаше никакъв проблем.
dsmt

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 12, 2008 10:03 am

Явно си бил късметлия :)
Аватар
Nightbringer

Мнениеот dsmt » Съб Апр 12, 2008 10:10 am

Nightbringer написа:Явно си бил късметлия :)

Макар и рядко-и на мен понякога ми върви ;)
dsmt

Мнениеот ZyclonB » Съб Апр 12, 2008 2:54 pm

Alpina да не те е нагряло пролетното слънце .....Точно за 5 минути се вижда как всички шевове по раницата са изпипани,как на всеки детаил е обърнато внимание и тн....Заеби ти тактиката на боклуците-тя е да изглеждата готини на повече от метър разстояние........А обема на най-големия и джоб е точно едно много тънко пролетно яке......
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот blizzard » Съб Апр 12, 2008 3:06 pm

ZyclonB написа:А обема на най-големия и джоб е точно едно много тънко пролетно яке......

Сигурен ли си, че моделът не е Drafter? Или просто тънкото ти пролетно яке е дебеличко. :)
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот Alpina » Съб Апр 12, 2008 3:36 pm

:offtopic:

ZyclonB написа:Alpina да не те е нагряло пролетното слънце .....Точно за 5 минути се вижда как всички шевове по раницата са изпипани,как на всеки детаил е обърнато внимание и тн....Заеби ти тактиката на боклуците-тя е да изглеждата готини на повече от метър разстояние........А обема на най-големия и джоб е точно едно много тънко пролетно яке......

Определено не ме е напекло, просто ти не си схванал намека, та ще ти го кажа.

Не може да даваш оценка на нещо, след като си го ползвал няма и ден.
Хората ползват даден продукт с месеци, преди да се изкажат за него, както виждаш на базата на опит с него.
ZyclonB написа:Вчера си купих такава и да ви кажа много добро впечатление прави.

Не съм казал, че раницата е боклук, защото не мога да я коментирам. Просто ти казах, че боклуците правят много добро впечатление в рамките на дни, което означава, че коментара ти не важи.
Естествено става въпрос за продукт, за който вече няма никакъв спор дали е качествен или не, но въпреки това, твоя коментар пак не важи ;)

Края на миналата година си купих Hanwag Cerro Plus XCR въпреки, че съм възхитен от тази обувка, бих и дал оценка чак тази есен ;)

P.S. няма да отговарям повече, че да не разводнявам темата
Последна промяна Alpina на Съб Апр 12, 2008 3:52 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ZyclonB » Съб Апр 12, 2008 3:50 pm

Когато написах мнението си започнах не случайно с ВЧЕРА СИ КУПИХ-значи давам начални впечатления(сиреч твоите изляния не важат).Но вече задължително първо ще пиша: мнението за този продукт е базирано на XXXXX часа употреба(да не би случайно някой да се подлъже).
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 12, 2008 6:24 pm

Тънко пролетно яке? А как аз побирам пълен мех с вода, кърпа, бански, чехли, папка с листа за писане, някой и друг учебник, шах и веригата за колелото без особени проблеми? Даже и якето си закачам на лентите за протекторите.
Аватар
Nightbringer

Мнениеот GECKO » Съб Апр 12, 2008 7:32 pm

Nightbringer написа:Тънко пролетно яке? А как аз побирам пълен мех с вода, кърпа, бански, чехли, папка с листа за писане, някой и друг учебник, шах и веригата за колелото без особени проблеми? Даже и якето си закачам на лентите за протекторите.

Ще го приема като предизвикателство и ще му отговоря:

Dakine Nomad 06

Мех с вода горе долу на половина, лаптоп (стандартен А4 дебел около 4см), захранвания и всякакви други аксесоари към него, резервна гума, инструменти, помпа, 2 телефона (и техните зарядни) лятно работно яке и 1 тениска.... и това беше вътре. Отвън имаше зимно яке, зимен гащеризон (с дебела подплата и двете), летен гащеризон и 50м S-FTP... Pirelly :)

Nomad-а може да носи стабилно количество прикачен инвентар, че дори и да компенсира за липсата на вътрешен обем, но когато ти трябва малка раница дето да не ти се пречка... е може и това. Аз не съм човек който ще иде в Родопите за 1 седмица, и нямам нужда от много обем, но дори и да реша мога да си прикача прилично количество. Няма дъждобран, защото има променлив обем спрямо това колко неща са прикачени. За мен това е универсалната раница. Някои хора предпочитат да имат 2 за всяка ситуация, разбира се това е по-добрият избор, но за непретенциозния ездач това е чудесна раница със среден обем и хубави функции.
Аватар
GECKO

Мнениеот spinsession » Пон Апр 14, 2008 9:50 am

Дъждобранче винаги може да се купи допълнително,20тина лева е...
А що се отнася до самата раница-пипната е,но е далеч под нивото на Дойтер от същия ценови клас...
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот Capoeira » Пон Апр 14, 2008 12:33 pm

Хайде пак да не започваме спора кое е по-добро, в защита на раницата мога да кажа, че карам Dakine Apex 07 и преди да я взема прегледах и ценовия клас на Deuter . Сам не можеш аа си представиш от какво се лишаваш, само абселютно дишащия гръб и дъждобрана са екстрите който найстина оценявам в конкуренцията всичко останало е просто по-нефункционално, по-грозно, по-неудобно,по-калпаво.
Аватар
Capoeira

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 14, 2008 6:41 pm

spinsession написа:А що се отнася до самата раница-пипната е,но е далеч под нивото на Дойтер от същия ценови клас...

Глупости...

Capoeira написа:...всичко е просто по-нефункционално, по-грозно, по-неудобно,по-калпаво.

Глупости...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот dsmt » Пон Апр 14, 2008 10:42 pm

....... всичко останало е просто по-нефункционално, по-грозно, по-неудобно,по-калпаво.[/quote]

Нали не го мислиш наистина :D
dsmt

Мнениеот spinsession » Пон Апр 14, 2008 11:09 pm

TOYAGA написа:
spinsession написа:А що се отнася до самата раница-пипната е,но е далеч под нивото на Дойтер от същия ценови клас...

Глупости...

Глупости...
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот Alien » Пет Апр 18, 2008 1:06 pm

TOYAGA написа:

Глупости...

Capoeira написа:...всичко е просто по-нефункционално, по-грозно, по-неудобно,по-калпаво.

Глупости...

:agree:
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот skiman » Сря Май 07, 2008 10:42 am

Да споделя впечатленията си от раницата, с която се сдобих преди 2 седмици.
Много добра и функционална раница. Има отделения за всичко и събира всичко, което е нужно за 1-2 дневни преходи с велосипед. Помислено е за всеки детайл и изработката е на много високо ниво. Много удобно седи на гърба, не товари кръста и когато е добре пристегната, не се усеща. Гърба "диша" сравнително добре. Единственото, което лично на мен не ми хареса е хидратора. Не ми хареса начина на пълнене. Този хидратор е невъзможно да бъде подсушен и почистен(Ако някой знае начин, моля да сподели). Другото, което не ми харесва, е че за да се напълни, трябва да се извади от раницата. Ползвам хидратор на Дойтер за ски и там системата за пълнене и почистване съответно е много по-кадърно измислена. Не е необходимо изваждане от раницата за да се напълни и се почиства и подсушава с лекота.
За мундщука на Дакайн хидратора, още не мога да дам мнение, защото съм го ползвал само 2 пъти. Другото, което много ми хареса при тази раница е факта, че е промазана и не се мокри. След дъжда, който ме пра в събота, раницата отвърте беше суха. Отвън седеше на капки.
И тука идва един въпрос. Как се потдържа това покритие? Помагат ли на Никвакс продуктите за импрегнация? Ако някой е ползвал нека сподели.
Иначе на раницата и давам оценка отличен. Събра толкова джунджурии, че вече не мога да ги намеря :rofl:
Аватар
skiman

Мнениеот Nightbringer » Сря Май 07, 2008 3:21 pm

Наистина резервоара се чисти и суши трудно. За сега освен плакнене с вода друг начин не съм измислил, а после го оставям да съхне нагънат надлъжно, така че да не се допират 2те му стени(и пак съхне бавно). Моята раница е стария модел, при който резервоара е вътре в основното отделение, а като гледам при тази от статията е преместен в отделение с отделен цип и мисля, че така би могъл да се пълни без вадене от раницата(и сегашния ми може, просто е по-трудно).
Аватар
Nightbringer

Мнениеот walkman » Сря Май 07, 2008 3:49 pm

Някой знае ли на каква цена е раницата и от къде мога да сия поръчам?
walkman

Рейтинг: 1203

Следваща

Назад към Общ форум