nahi написа:Всички пишат - никой не чете!!!![]()
Първо си сравни инфото па тогава задавай въпроси.
Примерно влез на - www.dragbicycles.com - разгледай дилърите
TOYAGA написа:Питекантропа... като ше вкарваме Drag в Протура, що не земеме да избацаме и един космодрум на гара Подуяне? Примерно.
Admin написа:@parapiteka
Абе човеко, никой не е казал подобно нещо!
Обаче така, както си задал въпроса, си получил съвсем резонни отговори. Даваш за пример някои от най-известните и големи производители и питаш защо наще не са пробили като тях?
Ами помисли малко. За да пробиеш не е достатъчно само велосипедите ти да са хубави. Компании като българските има стотици, ако не и хиляди - по-големи, по-малки, всякакви. И те си имат своите по-големи или по-малки пазарни дялове. Който може, се развива и се разширява. Всъщност това дори не е и цел за всяка компания - важно е да си знаеш възможностите, иначе рискуваш развитието да се обърне срещу теб.
За да се наложиш на даден пазар са необходими ресурси от най-различно естество, с каквито нашите производители все още не могат да се похвалят по отношение на цитираните от теб пазарни сегменти.
Ама то всичко това си се вижда и с просто око...
parapiteka написа:Спред мен трябва да се промени начина на налагане на българското...
Изваждаш "продукт" който става ...
Admin написа:parapiteka написа:Спред мен трябва да се промени начина на налагане на българското...
Живеем в свободна държава. Щом смяташ, че можеш да го промениш, действай!
outfaced написа:Изваждаш "продукт" който става ...
a кой от нашите производители има техническа база, ноухау и традиции да разработва и тества свои уникални решения за рамки ...
С говотви сглобени решения трудно ще спечелиш голямо име.
А тия дет са започнали от един гараж, седга имат хх години опит зад гърба си и една торба патенти и си разработват собствени уникални решения за окачвания и рамки (не че всички си струват парите и работят толкова уникално, но това е друга тема).
parapiteka написа:А и за нещо друго се сещам
Опитай се да патентоваш нещо оригинално свое; и след това да го наложиш ;като марка.
И колко са го направили до сега в България и колко в Европата?
parapiteka написа:Лично аз ;просто се издразних ;че в никой онлайн американски или западен магазин не видях български велосипед; а имаше доста по зле от нашите.
kpax написа:Хубавото на пазара на велосипеди е че се намира място и за малките производители. За разлика от автомобилите...
bikerider написа:@Parapiteka: Аз лично купувам продукта с по-добро съотношение цена/качество. Географския му произход му слабо ме вълнува.
bikerider в тази тема написа:@Isidor: да - само заради това, че пише RAM. Щото знам какво се крие зад простите буквички - крие се труд на едни пичове, които преди време критикувах силно заради някои неща. След меко казано много силния прогрес, който показаха в последните години като продуктова линия, цени и прочие аз лично не пестя суперлативи за тях, не бих и могъл, ако искам да съм искрен.
bikerider написа:@Parapiteka: Аз лично купувам продукта с по-добро съотношение цена/качество. Географския му произход му слабо ме вълнува.
TOYAGA написа:Питекантропа... като ше вкарваме Drag в Протура, що не земеме да избацаме и един космодрум на гара Подуяне? Примерно.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 344 госта