И още нещо made in BG...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

И още нещо made in BG...

Мнениеот hlencho » Сря Юни 11, 2008 10:11 pm

Става въпрос за Cross и по-точно неговата сглобка (относно долната чашка на крос апекс).

Изображение http://i.data.bg/08/06/11/999436_orig.jpg

Чашката очевидно е обработвана по някакъв начин и имаше луфт в челото.
Долната й част е с малко над една десета по тясна от горната и цялата се вади на ръка. Мога да твърдя, че не е от износване. На рамката й няма нищо (все още). Принципно колелото е още в гаранция, но защо ли не ми се занимава...
Интересна ми е причината за допълнителна обработка на чашката, при положение, че новата влезна перфекно. :dunno:

Това е "шапката" в колелото или просто поредния BG майстор???

ПП След всичко което съм сменил, съм си доволен от колелото и си го карам с удоволствие.
hlencho

Рейтинг: 1200

Мнениеот bobiracing059 » Сря Юни 11, 2008 10:32 pm

При зглабянето може да се е получило или пък да е била дефектна чашката :dunno:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Re: И още нещо made in BG...

Мнениеот bikerider » Сря Юни 11, 2008 10:32 pm

@bobiracing059: обърни внимание на обратния конус ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот ZyclonB » Сря Юни 11, 2008 10:40 pm

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ пич това е нищо бре.Отивам аз да си сменя вилката и в процеса на работа се оказва че трябва да си сменя и чашката.Започват пичовета да избиват чашката и що да видят-по долната част от чашката няколко десетки СУПЕР дълбоки следи-очевидно от чук.Когато някрая гореспоменатата чашка бе свалена се оказа че от вътрешната страна на челото е имало неравности,които вместо да се остранят финно с шкурка,шабър или нещо подобно са били размазани при набиванетона headseta-a с чук.Значи моите извинения обаче подобно сглобяване при колело дето е 4500, някак си не върви.Ами ако се беше спукало челото-не ми се мисли-имаше да обикалям половин българия да се разправям.Незнам дали колелото е дошло с набити чашки от завода на Iron Horse или са го сглобили в МАКСКОМ но краиният ефект е ясен :V: :V: :V: :V: :V: Очите на четири ALL THE FUCKIN" TIME, че незнаеш от коя туфа тревица ще изкочи дебелио :D
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Назад към Общ форум