Търси се: Информация за места и маршрути

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Търси се: Информация за места и маршрути

Мнениеот jorji » Сря Апр 08, 2009 10:15 am

Здравейте,
предлагам помощна тема за непознати нам места. Идеята е, преди да тръгнем към непознат за нас регион да споделим тук и да поискаме информация и предложения за възможни тракове - отделно от картите и стандартните туристически маркировки. В даден регион може да има повече от една възможности за преминаване, пък и не всички маршрути са отбелязани в туристическите карти.

След като обсъждания регион бъде посетен е желателно да споделим - кой маршрут сме избрали, време за минаване, трудност и тн. всичкото стандартно инфо.

Пак казвам, темата е насочена главно към питане и предложения за маршрути по региони, в общ план, а не за конкретни трасета. В обесненияата може да включваме и странично инфо - като интересни обекти, забележителности и тн. Предложения за развитието концепцията на темата са добре дошли.

------------------------------------------
Нека поставя първото питане за конкретен регион. Става въпрос за петното м/у яз. Кърджали - яз. Боровица - Баните и коритото на река Арда. Търся маршрут, който по възможност да е в близост до реката, живописен :P Ще правим еднодневно каране в едната посока и още един ден в другата.
Изображение

евентуално ако никой няма предложения, приемам идеи и за района м/у яз. Кърджали и яз. Студен кладенц
Аватар
jorji

Рейтинг: 1300

Re: Търси се: Информация за места и маршрути

Мнениеот 4getcredo » Сря Апр 08, 2009 12:43 pm

Мисля, че пълен кръг по посочените точки е доста амбициозно за 2 дни... Някои могат да ти кажат и повече. :)

Разгледай сайта на БайКария, които имат маркирани маршрути в този район... скоро ще има и такива на Крива спица.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот jorji » Сря Апр 08, 2009 2:03 pm

Байкария имат повече инфо за велинградския и беглишникия район(за гореспоменатия отрких само някакви гпх файлове които не могат ми помогнат),
криви спици като пуснат маршрутите -хубаво! за сега обаче няма.

Нека ако някой има инфо за маршрут включен в ОГРАДЕНИЯ С ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ район да пише. Иначе изместваме темата.
Това е тема за предварително разучаване и обсъждане на възможните маршрути в даден район. Спас предлага един, Петко предлага друг и ти предлагаш трети,
така който не е ходил ще си извади общо впечатление от това, което му предстои и ще може да избере оптималния за него вариант. А пък в темата ще се натрупат по-голям избор на маршрути.
Или е прекалено сложна и трудоемка темата?
Аватар
jorji

Мнениеот outfaced » Сря Апр 08, 2009 2:35 pm

jorji написа:Или е прекалено сложна и трудоемка темата?

всъшност да ... оказа се сложна
ако погледнеш назад темите за споделяне на GPS тракове и правене на GPSкарти на BG ще разбреш защо

ако е само за споделяне на тракове има и по подходящи платформи от форума (виж ми подписа ;) )
но явно идеята не допада на всеки
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот jorji » Пон Юли 27, 2009 10:21 pm

Идния уикенд е гайдарския събор в с. Гела,
ходил съм друг път и въпреки, каба гайдата адски ме кефи, не смятам да съм в центъра на събитието този път. Но все пак ще присъстваме(поне останалите от групата) и затова подпитвам за варианти да си запълня времето.

Питането ми е,
запознат ли е някой с тамушните възможности за каране?
Търся интересно и макс. еднодневно маршрутче.

За сега мисля да мръдна към х. Ледницата, но ако някой има предложение съм готов да го чуя.
Аватар
jorji

Назад към Общ форум