Кой от кого е най - доволен...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Кой от кого е най - доволен...

Мнениеот An1MaL » Вто Май 12, 2009 8:24 pm

Здравейте, идеята на темата ми е да разберем кой от кои услуги на: веломеханици, стругари, фрезисти, заварчици, бояджий и други сте най - доволни, и защо?
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Re: Кой от кого е най - доволен...

Мнениеот madsnake » Вто Май 12, 2009 8:43 pm

Спиро и Марио от веломания :)
На въпроса защо - ами досега каквото са пипнали винаги е било кадърно.
:beer: :beer:
Аватар
madsnake

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Вто Май 12, 2009 10:33 pm

Пацо - ВЕЛО 2009 :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: защото има много опит освен в сервиза и на педалите и не е отказал помощ дори на най-безпомощният :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот brabarr » Вто Май 12, 2009 11:37 pm

Бил съм на много места из София , но вече само при Дани :^:
Пълен велосервиз на соц цени, всякви части
Аватар
brabarr

Рейтинг: 1195

Мнениеот 25thframe » Сря Май 13, 2009 11:28 am

Маншона! В магазина на Иван.

Не е само мое мнение, че разбира много, освен това е много точен.

:agree: :agree: :agree:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Bolverk » Сря Май 13, 2009 1:04 pm

Райко от Колелото - собственикът. Просто момчето каквото хване го прави и затова е и затрупан с работа само :) :beer:
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот тучо чучо » Сря Май 13, 2009 1:07 pm

Имам пълно доверие на Пламен (ВЕЛО 2009).
Какато каза Веско, има невероятен опит, познания и умения. Който го познава знае. :D :agree:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Skull » Сря Май 13, 2009 1:36 pm

Аз съм доволен от веломеханика в магазина на Иван, Маншона. Доволен съм от него, защото работи чисто, с качествени инстроменти и има опит в занаята си , както и от момчетата от магазин "Jester"

За заварчици, съм много доволен от услигите на Юлиян, прави хуваби и здрави заварки. На доста разумни цени.

А за стругар и фрезист - услугите на An1MaL , бърз и точен.
Изображение
Контакти :ЛС & Skype : swejest
Аватар
Skull

Рейтинг: 1320

Мнениеот Bero » Сря Май 13, 2009 2:06 pm

Райко от Колелото - изключително отзивчив професионалист, подхожда с необходимото внимание и желание към всеки въпрос. Единственият проблем е, че напоследък май е много натоварен с работа.
"You are not stuck in traffic. You are traffic."
Аватар
Bero

Рейтинг: 1390

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Май 13, 2009 3:19 pm

Доволен съм от "екипажа" на Drag Zone, всеки път когато отидя там, никога не се връщам разочарован. :clap:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот kojota » Сря Май 13, 2009 3:57 pm

Bero написа:Райко от Колелото - изключително отзивчив професионалист, подхожда с необходимото внимание и желание към всеки въпрос. Единственият проблем е, че напоследък май е много натоварен с работа.

+1 :agree:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Май 13, 2009 4:05 pm

Нахи - Байк Зона!
Марто - Джестър
Любо - Веломания
Основни ремонти;

Юлиа(я?)н - Заварки;
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Май 13, 2009 4:28 pm

BurNiNg_IcE написа:Доволен съм от "екипажа" на Drag Zone, всеки път когато отидя там, никога не се връщам разочарован. :clap:

П.П. И аз съм много доволен от Марто, много готин и печен и нещата си ги разбира. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот taurus13 » Сря Май 13, 2009 6:16 pm

Никак не съм доволен от всички тия магазини....всеки път като отида ме изкушават коварно и си купувам някой чаркалък...!? :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Asen6o » Сря Май 13, 2009 8:49 pm

Байк зона!
Дамата (Краси ???), Димо и Влади от "Байк център"!
:bowdown:
Едит: Дженко също. (+/-)
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот Antares » Сря Май 13, 2009 10:01 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Нахи - Байк Зона!
+1
Стига да не ме хранеше толкова, щото се заяждам за AC'WC, просто щеше да е идеален. Не, сериозно, от отношението на Нахи съм страшно доволен. Само за пример ще спомена, че ще се дигна до София, за да го видя и да ми даде малко материал за темата за фукните :)

Иначе ми е любопитно за пловдивските сервизи кой какво ще каже... че другия месец ще преплитам една капла...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот marsa » Чет Май 14, 2009 12:28 am

veskoz написа:Пацо - ВЕЛО 2009 :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: защото има много опит освен в сервиза и на педалите и не е отказал помощ дори на най-безпомощният :agree:
За този човек искам специално да кажа 2-3 думи! Попаднах в магазина съвсем случайно - прочетох тук на сайта за откриването и понеже е близо и напът веднъж реших да търся нещо там. Наистина е вярно, че на всеки би помогнал, независимо с колко пари влиза в магазина му - действа на принципа на зъболекарката ми - "да видим с какво може да се помогне, пък парите са пари, те се изкарват". Просто изключително печен и вещ човек, наистина не е някакво алчно човече, което чака да с извадиш портфейла, или ако дойдеш само да питаш не ти обръща особено внимание.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Май 14, 2009 11:02 am

Тони Центровката - Веломания :bowdown:

ПП: още ли бачка там?
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот azoic » Чет Май 14, 2009 3:12 pm

Още един глас за Райко - "Колелото". Не съм обикалял по другите сервизи, защото не съм намерил повод за това...момчето си върши перфектно работата :beer:
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Мнениеот THEZOGGO » Чет Май 14, 2009 11:11 pm

За сервиз и части ходя основно при Дани. Изключително съм доволен от него. За мен специално той е най - добрия механик. От към наплитане и центровка на капли е № 1. Виждал съм го да прави неща които друг човек изобщо не би си и помислил че може да станат. Изключително коректен и точен човек.
От Бисер (nahi) също съм доволен.
Марто - Джестър, също е много точен и си върши перфектно работата.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот 25thframe » Пет Май 15, 2009 6:42 am

Asen6o написа:Влади от "Байк център"!

Него като мениджър го знам :D
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот ramam » Съб Май 16, 2009 10:48 am

Най доволен съм от Дани.
Първо защотото е винаги точен, каже ли ти кога ще е готово винаги е тогава готово и не се налага да се връщаш - най вече защото си записва. Части и да ги няма може да се поръчат и винаги казва какво може и не да се поръча - т.е. е свършило докато другите явно не поръчват/зареждат често и съответно само са ме размотавали. Особено за трудни за намиране неща, които неща обикновенно при Дани винаги ги има - примерно уши за какви ли не колела.
При него за съжаление още няма инструменти за сложни и скъпи части като вилки и амортисиори от по скъпите(Фокс и Марцоки).
Но той има интрументи достъчно добри за да може да реши всеки проблем. А и не рядко е споменавал, че ако може да си купи инструменти цената не е особен проблем. И затова работи най добре.
Но ако искам примерно смяна на втулки на Марцоки или Фокс ще ида при Иван на Хр. Смирненски, но не бих го дал на Маншона там, а на Иван. Не съм много доволен от Маншона.
Рой от Байкцентъра на ул. Райко Алексиев е супер пич и няма друг по достоен да е на трето място освен Райко разбира се.
И двамата са еднакво добри, но инструментите при Рой са по качествени и маркови като например Парк Тул докато Райко работи с някакви за обща употреба - примерно китайски или подобни.
Аз лично държа болтовете да са ми като нови и затова не ми харесват инструментите на Райко и останалите.
Парк Тул за мен е най доброто за един професионален механик - затова ползвам услугите на Дани.
Останалите не бих казал, че са много добри. А за някои от по новите като Джестър и Пацо нямам идея не са ми на удобно място а и съм сложил мораториум само Дани да ми ремонтира. Неговата работа от години е най добрата.
Нахи не бих казал, че е професионалист работи с кофти инструменти не е бърз не е лесно да го намери човек.
Незнам изобщо дали му работи магазина в работен ден, само в Събота може да го намери човек.
Иначе е готин и кара ама май по-скоро е велосипедист отколкото механик. А и май може да оправя само елементарни неща като настройка на скоростите и спирачките. Нямам идея дали сглобява от части цяло колело.
А за главини и капли изобщо не бих помислил да ида при него.
За Краси от Байкцентъра пък въопще не бих отишъл и то съдейки от качествата на работата и по колела на приятели и многократно карах моите приятели да идат за дооправяне и пак не беше както трябва какво ли не.
Май жена механик и морско свинче...

БАС бих ги сложил на Второ място, но умишлено пиша отделно.
Сервиза и качеството са едни от най добрите, но магазина е меко казано празен а то ремонт без части е като баничка без нито сирене нито лук или спанак :( . А иначе са много готини и ако имаш проблен и никой друг неможе да помогне е тогава отиваш в БАС. Проблема за техните цени е дискутиран много и да и аз мисля че са високи.
Мисля че магазина и сервиза им щеше да е по добре с повече стоки и повече клиенти - т.е. и части от Веломания да продават - не не съм фен на Шимано но много хора са.

Това дето е споменал THEZOGGO е абсолютната истина.
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот MAN6 » Нед Май 17, 2009 12:45 am

ramam написа:уу йеее :)

а кай са :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот vpravov » Нед Май 17, 2009 12:58 am

MAN6 написа:
ramam написа:уу йеее :)

а кай са :)

Това е то... бръсни брадата по-често и се усмихвай по-мило. :D :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот ramam » Вто Май 19, 2009 5:09 pm

@MAN6

Не се обиждай но след като искаш случая да бъде оповестен ОК.
Един приятел дава си главината за ремонт преди това тя си имаше супер инерция и въопще доволно.
Но я дава за профилактика ти му я връщаш едвам се движи кара той и какво тя блокира.
Айде при Дани и от тогава нема проблеми ама каква мизерия беше щеше да умре от преумора без грам инерция.
Не мисля, че беше с няобходимото качество направена профилактиката, недей се засяга ама аз не си давам моя главина.
ramam

Мнениеот MAN6 » Вто Май 19, 2009 9:26 pm

за какво да се обиждам? :)

и защо главината е била дадена за ремонт, щом не е имала проблем? :)
нямам проблем да го обсъдим и тук, но да не занимаваме другите с това- пиши ми едно лично, защото ми стана интересно!

благодаря :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот GECKO » Сря Май 20, 2009 12:29 am

ramam написа:...
За Краси от Байкцентъра пък въопще не бих отишъл и то съдейки от качествата на работата и по колела на приятели и многократно карах моите приятели да идат за дооправяне и пак не беше както трябва какво ли не.
Май жена механик и морско свинче......

Интересно... предполагам знаеш, че там има не само един механик, нали?

Направи ми впечатление, защото към момента карам едни капли направени от въпросната, дето дори след нанизване директно в скалите на Сопот със 110кг товар не мръднаха (да се разбира, капли на почти 3 години). Друг пример са едни чашки, които магически се върнаха към живота и смея да твърдя, че няма лагер, който да докара такова качество на "услугата" колкото онези чашки. Всичките ми велосипеди са минали през нея в един или друг момент и ако важи приказката, че здравето ти зависи от велосипеда... е аз и имам вяра за моето здраве.

Последния ред няма да го коментирам, просто го включвам с надеждата да се замислиш какво говори той за теб а не за човека отстреща ;)

Сега по темата... аз не мога да ги класирам по места, но си имам някакви критерии.

За работа по окачването и всякакви други хидравлични системи на велосипеда Марто и Боби (Джестър) нямат равени. Повечето сервизи могат да предложат профилактика/сервизирането на окачването, но има някои... други неща, които при другите просто ги няма. Няма какво да задълбавам - клиентите си правят изводите.

За общата механика по велосипеда (движения, капли дъра/бъра) Краси (Байкцентър), Любо (Веломания) и Теко (Бас) :bowdown:
Тези хора в купом са способни да оправят всичко поправимо по един велосипед, дори и някои неща, които нормален човек ще сметне за непоправими... всъщност предвид това, което съм видял от тях като извършена работа по велосипед за да бъде обявено нещо за "непоправима щета" трябва да е минало и през тримата, ако не е значи все още има шанс да може да се оправи. Има неща, дето ги научаваш като ти минат хиляда колела през ръцете, има други, дето ги научаваш когато минат 10-тина хиляди, а въпросните 3-мца имат и малко повече.

Пацо (Вело 2009) и Нахи (Байк Зона) са други 2-ма механици, на които бих доверил велосипеда си. За съжаление са ми малко неудобни като разположение и ако трябва да отида и да се прави ремонт (минимум 2 бири време) става доста :)

Има и други механици, но тези са хората на които имам вяра аз. Иначе лошо не съм видял от механик - може да ви е от подхода :)

Колкото до стругари/фрезисти/заварчици и т.н. всеки от изброените по-горе могат да насочат или да помогнат със изпълението на въпросните услуги. Аз лично бих предпочел някой посочен от тях, защото това са хора, които наистина могат да оценят работата, за разлика от някой малко по-неграмотен технически съфорумец. С това не искам да отрека информацията във форума - полезна е и е много стига да знаеш на кое да обръщаш внимание и на кое не ;)

Оу да и...

Аз лично държа болтовете да са ми като нови и затова не ми харесват инструментите на Райко и останалите.
Парк Тул за мен е най доброто за един професионален механик - затова ползвам услугите на Дани.
....

кх кх след употреба на ParkTool се наложи батко ти Теко да използува 4 инструмента едновременно за да извади само 1 от болтовете - бормашина, менгеме, преса и още един инструмент, на който не му знам името, но със сигурност не беше Park Tool (Въпреки това се радвам, че го имаше) - гледката наистина беше внушителна. Това не е описателно за работата - един добър механик ако няма някакви усложнения ще ти запази болтовете като нови независимо от инструментите. Споменавам го защото ми е доста... забавно да го гледам като един основен фактор при избора ти на сервиз. Не е важно каква марка са ти инструментите, важно е свършат работата ;)

А да се занимаваш с планинско колоездене и да държиш нещо да ти е като ново... просто не се връзват
Аватар
GECKO

Мнениеот Newone » Сря Май 20, 2009 7:47 am

Определено Теко е един от механиците, на които може да се разчита за решения на по-нестандартни проблеми...Това, според мене се дължи на богатия му опит и доброто оборудване част, от което е "custom made". В никакъв случай не искам да пренебрегна и всички останали, които са ми помагали, когато имам нужда - Марто, Каймата/ и Манши ;) /, Чачо/от Пловдив/, Нахи... :bowdown: :beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот ramam » Сря Май 20, 2009 9:29 am

MAN6 написа:за какво да се обиждам? :)

и защо главината е била дадена за ремонт, щом не е имала проблем? :)
Профилактика чети до край, и оправяй от край до край.

нямам проблем да го обсъдим и тук, но да не занимаваме другите с това- пиши ми едно лично, защото ми стана интересно!

благодаря :)

Е не исках да го обсъдим ама ти поиска. Главината изобщо не е била от ефтините. С капсуловани лагери и просто е трябвало да се оправи "тресчотката" т.е. фриуила. Е да оправил си едното но си повредил другото. Гайките на лагерите са се самозатягали. Дани ги оправи за секунди.

Gecko - не количеството определя качеството а отношението на механика към работата му.
Също не си рабрал какво съм писал. Болтовете трябва да са като нови защото като имаш проблем и си на "другия край на света" където никой няма да ти помогне е тогава ако неможеш сам да си оправиш проблема?
Райко и в Байкцентера работеше много добре, но както е ясно сега е по добре, просто инструментите му е хубаво да са по добри.
И не си прав че Парк Тул ти е направил проблема. Проблема най вероятно е бил в нискокачествен болт, или използването на други инструменти преди това с съмнително качество (примерно китайски джобни шестограни).
Веднъж да повредиш малко болта после и Парк Тул няма да ти помогне.
Но липсата на качествени инструменти ми казва че механика не си гледа сериозно на работата или няма пари - което следствие на първото.

Много механици са минали и заминали в Байкцентера ама докато работеха там винаги претупваха нещата (с можеби изключение на Райко и включвайки Дани).
Основно защото работят за малко пари и са натоварени с много кофти колела за оправяне.
А и ако беше прав през ръцете на Краси са минали най много колела и то по повече от един път ама това не я прави най великия механик (Съмнявам се че дори и Теко е оправял колела на ден повече от Краси).
А специално какви изводи си правиш за мен си е твоя работа. Аз съм разочарован от описаните персони и няма да им дам да работят по моето колело. А и ходи да си купиш метчик с обратна резба за да си вадиш повредените болтове - по ефтино ще ти излезне щом разчиташ на онези механици.
Само да отбележа Маншона е добър механик просто аз разчитам на друг. И вярвам че Маншона ще си вземе поука и няма да има подобни дребни но съществени проблеми.
ramam

Мнениеот GECKO » Сря Май 20, 2009 11:28 am

И не си прав че Парк Тул ти е направил проблема. Проблема най вероятно е бил в нискокачествен болт, или използването на други инструменти преди това с съмнително качество (примерно китайски джобни шестограни).
Веднъж да повредиш малко болта после и Парк Тул няма да ти помогне.
Но липсата на качествени инструменти ми казва че механика не си гледа сериозно на работата или няма пари - което следствие на първото.
...

Конкретния болт беше най-качествения, който може да се намери на нашия пазар и вярвай ми не го е докосвало нищо друго освен Park Tool комплекта ми. Точно за това го казах, защото очевидно вярваш сляпо в инструмента, когато работата на майстора е основното - има неща, дето не се правят с инструмент а с усет ;)

Също така мога да ти гарантирам, че може би 75% ако не и повече от най-добрите/най-добре поддържаните велосипеди наоколо не са помирисвали Park Tool, или какъв да е друг супер преоскъпен инстромент, но изпълняват прекрасно функцията си - да бъдат карани. Ако на теб ти доставя удоволствие велосипеда да бъде сервизиран с "Най-добрите инструменти" мога да те поздравя - всеки харесва различни неща свързани с колелото ;)

За бройките ще ти кажа това - като бивсш служител на Веломания съм виждал много характерни неща свързани с новите велосипеди, които ти никога не би сметнал за нормално и когато вземеш велосипеда той се чувстваше ужастно, но след първите 10-тина часа каране велосипеда влиза в най-доброто си състояние в което ще е някога и го държи дълго. Това е и една от причините да ти отговоря, защото така направен велосипед след един месец не се връща за дозатягане, дори и след година и на такъв човек ТИ да му oцениш работата и да му върнеш клиент за "дозатягане" просто предизвика смях в мен.

...А и ходи да си купиш метчик с обратна резба за да си вадиш повредените болтове - по ефтино ще ти излезне щом разчиташ на онези механици.
Само да отбележа Маншона е добър механик просто аз разчитам на друг....

Обмислях го, но после видях, че Park Tool не го предлагат като инструмент и реших, че по-добре да не си взимам, защото може някой некачествен инструмент да ми унищожи колелото. :D

Колкото до изводите - за това е тази тема. Ти не си доволен и го казваш аз просто не съм съгласен - хората си правят изводите.

Ти си намерил своя майстор - ползувай само него и се радвай на резултатити от мен - Здраве!
Аватар
GECKO

Следваща

Назад към Общ форум