Как се качва на лифта?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как се качва на лифта?

Мнениеот DHrider95 » Пон Май 25, 2009 7:10 pm

Здравейте,наското се качих за първи на лифта,и ми беше доста трудно,не можах да закача колелето,то падна и аз скочих след,после го взех и се върнах,но се качих странно.Взех го и го гушнах и така го държах до горе.Моля някой да ми обясни как точно трябва да се кача,на какво да го закача и как.Мерси за отделеното време.
DHrider95

Рейтинг: 1178

Re: Как се качва на лифта?

Мнениеот Ozzie » Пон Май 25, 2009 8:14 pm

Отиваш някой ден на лифта и гледаш как го правят батковците. Или пък опитваш с търсачката на форума. Обяснявано е. :)
Отделно ти трябва достатъчно физическа сила. Това "95" в ника ти ако е годината ти на раждане, не знам на 14 как си в това отношение.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikerider » Вто Май 26, 2009 8:19 am

Има два известни ми начина: на педал или на седалка
1. на педал - държиш колелото встрани от седалката за лапата (за да можеш да го направляваш). Сядаш на седалката и все още държейки го затъркалваш с теб и нея. Когато се вдигне леко го хващах за рамката и го вдигаш. Не е зле предварително да си нагласил вътрешния педал да е нагоре. Накрая просто го вдигаш още малко и го закачаш за педала върху седалката.

2. на седалка - предварително завърташ седалката навътре, след като се качиш го закачаш за нея

и в двата варианта трябва да придържаш предницата с ръка докато се возиш на лифта.

Слизането - с колелото на ръце (едната за рамката, другата за кормилото) изчакваш седалката да се приближи до земята, задвижваш го заедно с нея по земята и когато дойде време да слизаш се оттласваш напред с ръце на кормилото като опора и си мърдаш д-то настрани за да те подмине седалката. Ако не си сигурен какво правиш просто го подай на лифтаджията, като си го предупредил още преди да влезеш в станцията.

Но най-добре е както каза Ozzie да гледаш от някой друг, така е сто пъти по-лесно да се усвои, отколкото чрез обяснения.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот DHrider95 » Вто Май 26, 2009 11:51 am

@bikerider Аз ги гледах другите,но ми беше трудно да видя какво правят,защото става бързо,иначе доста добре ми обясни и ти благодаря много.
DHrider95

Мнениеот Harka » Вто Май 26, 2009 1:15 pm

@DHrider95:

Начини много, но истината е, че един най-добър и универсален способ няма. Всеки си е намерил за него си как му е най-удобно и си качва колелото така. Аз лично моето го закачам за средното. Вдигам предварително велосипеда и после го качвам върху страничната облегалка. Не е възможно най-удобния начин, но пък досега никога не съм имал проблеми. Никога не ми се е случвало да го изтърва или пък аз да сляза. Друго предимство е и лесното сваляне после, защото колелото е на по-високо ниво от площадката за слизане и просто го пускаш. Недостатък е, че по този начин можеш да го качваш само отдясно. Отляво башгардът/венецът пречат.
Нормално е първите няколко пъти да ти е гадно. Моето първо качване също беше ужасно и аз също си го носих на ръце догоре. Решението е просто да пробваш различните способи и сам ще си намериш най-удобния за теб. Успех.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот DHrider95 » Вто Май 26, 2009 5:13 pm

Благодяря на Harka.Админ,може вече да се заключи темата. :)
DHrider95

Назад към Общ форум