Висок начинаещ

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Висок начинаещ

Мнениеот BrainLeak » Вто Юни 09, 2009 10:31 am

Здравейте карачи :peace: Ситуацията е такава - Висок съм 1.87 см, 70 кг :D Искам да почна да си сглобявам някво колелце и се колебая между рамка Climber и Ontario.Казаха ми че на онтариото ще му пасне един XCR. Ще карам градско, парка и тук-таме някое скокче. Ако има други добри твърдаци като за мене предлагайте (Около 150 лева). И какъв размер трябва да е за мене рамката ? :dontknow: Давайте съвети! :bowdown:
Аватар
BrainLeak

Рейтинг: 1200

Re: Висок начинаещ

Мнениеот Alpina » Вто Юни 09, 2009 10:35 am

Съвет - погледни няколко раздела по-долу.
В началото ще се объркаш, но като почетеш повече ще си отговориш сам.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот 25thframe » Вто Юни 09, 2009 5:46 pm

Alpina написа:Съвет - погледни няколко раздела по-долу.
В началото ще се объркаш, но като почетеш повече ще си отговориш сам.

:agree:
Или директно
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Antares » Сря Юни 10, 2009 9:57 am

С твоя ръст съм, 187см, и да ти кажа клаймъра го забрави. Просто го забрави. Ще си прецакаш трайно колената с толкова малка рамка, ако мислиш да въртиш с нея, а дори и за надолу - ще ти е къса.
Като си начинаещ - съветвам те да разгледаш тази секция. На мен ми беше адски полезна в началото и продължава да е, на моменти. За велисипед - Онтариото смятам е по-добър вариант, и лично те съветвам да вземеш 19"/20"/21" рамка. Аз карам с 19", но при мен е, защото не ми липсва желание да карам малко по-агресивно и надолу (да, вече почти напълно се възстанових от последиците от тези ми 'страсти'), при което по-маломерната рамка позволява малко по-добър контрол. И все пак е добре, да не е прекалено малка, за да може с вдигане на колчето да е удобна за въртене.
Най-добре е да видиш колелото, да се качиш на него, да направиш едно кръгче, преди да го закупиш. В една от статиите в посочената секция имае едно 'правило', според което трябва да можеш да прекрачиш рамката и горната тръба да ти е под слабините, но не много. За да няма неприятни изненади и фалцетни писъци, при някои инциденти :)

Желая ти успех!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум