Кашони за превоз на велосипеди със самолет

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Кашони за превоз на велосипеди със самолет

Мнениеот Silvex » Вто Юни 23, 2009 7:41 pm

Моля да ме упътите, къде във Варна или в Бургас мога да намеря кашони, с които да се транспортират велосипеди със самолет. Мои приятели ще правят велопътешествие от Братислава до Варна и ще се връщат със самолет от Бургас в началото на Август. Засега получих отрицателни отговори от Веломания - София и техният дилър в Бургас и Нико-Байкс. От Веломания ми написаха че имат, но не се продават, тъй като са нуждите на производството, а всички останали получават велосипедите с найлони....Затова съм и малко учудена, защото приятелите ми твърдят че в техните веломагазини продават, но в случая те няма как да си вземат оттам.....
Silvex

Рейтинг: 1200

Re: Кашони за превоз на велосипеди със самолет

Мнениеот Daniel Panev » Вто Юни 23, 2009 8:37 pm

А защо не помолиш в някой от магазините за 2 кашона, в които са получили и съответно продали велосипеди? Не вярвам някой да си ги носи у тях след като си купи велосипед от магазина. А пък в магазина най-вероятно ги изхвърлят...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 23, 2009 9:35 pm

Silvex написа:Затова съм и малко учудена, защото приятелите ми твърдят че в техните веломагазини продават...

Най- вероятно става дума за специализираните куфари за превоз на велосипеди, а не за обикновени кашони.
За специализираните куфари поне веднъж е писано във форума, но в 22:35 BG време упражненията по търсене не ми вървят... Ама никак. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bend » Вто Юни 23, 2009 9:39 pm

Погледни тук http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... goryID=551 не са кашони, но мисля че е подходящо :agree:

Успех :beer:
Аватар
bend

Рейтинг: 1135

Мнениеот mulltex » Вто Юни 23, 2009 10:14 pm

Аз взех и си уших един калъф за велосипеда с който го разнасям по самолетите - калъфа го направих от рекламирана дамаска за мебели - много здрав плат. Цялата процедура ми отне около 1 ден и се разминах само с около 40 лв разходи :)
Препоръчвам ти да използваш здрави конци ;)
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот vlassadar » Сря Юни 24, 2009 8:57 am

А добре, а аз да попитам, като сме на тема колела и самолети - плащат ли се допълнителни такси за багаж заради колелото - все пак е обемисто дори в поразглобен вид, а и само то тежи (мойто поне) 17 кила. Ако му взема и малко инструменти гуми, и малко дрехи за мен все пак, ще надхвърли и 20-е кила. Да, ако пътувам с още някой, на мое име ще е само колелото, ама ако съм сам? Още не съм се залетял конкретно, но мисля по въпроса
Аватар
vlassadar

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юни 24, 2009 9:03 am

Зависи си от авиокомпанията.
Ето това са условията на Luftwaffe :eyebrow:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Юни 24, 2009 9:03 am

vlassadar написа:А добре, а аз да попитам, като сме на тема колела и самолети - плащат ли се допълнителни такси за багаж заради колелото - все пак е обемисто дори в поразглобен вид, а и само то тежи (мойто поне) 17 кила. Ако му взема и малко инструменти гуми, и малко дрехи за мен все пак, ще надхвърли и 20-е кила. Да, ако пътувам с още някой, на мое име ще е само колелото, ама ако съм сам? Още не съм се залетял конкретно, но мисля по въпроса

Няма какво да мислиш. Вдигаш телефона, звъниш в офиса на авиокомпанията, с която ще летиш и ги питаш. Всяка компания има различна политика за пренос на спортна екипировка и нестандартни товари. Зависи и от билета, който закупуваш.
За справка: Air France ми взеха 150$ за полет над океана.

ПП: и по едната и по другата тема е дискутирано :peace:

<edit> изпревариха ме :look:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Admin » Сря Юни 24, 2009 9:24 am

Daniel Panev написа:А защо не помолиш в някой от магазините за 2 кашона, в които са получили и съответно продали велосипеди? Не вярвам някой да си ги носи у тях след като си купи велосипед от магазина. А пък в магазина най-вероятно ги изхвърлят...

Там е работата, че в повечето случаи магазините май не ги получават в кашони, а опаковани в найлонови пликове.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юни 24, 2009 9:32 am

Admin написа:
Daniel Panev написа:А защо не помолиш в някой от магазините за 2 кашона, в които са получили и съответно продали велосипеди? Не вярвам някой да си ги носи у тях след като си купи велосипед от магазина. А пък в магазина най-вероятно ги изхвърлят...

Там е работата, че в повечето случаи магазините май не ги получават в кашони, а опаковани в найлонови пликове.

Е това не знам... Иван съм го виждал заринат в кашони, та за това...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот sherpite » Сря Юни 24, 2009 9:51 am

Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот eMcKu » Сря Юни 24, 2009 10:16 am

sherpite написа:При нас идват в кашони :beer: Това е практиката при транспорт

Това е по добро - Elite
Вече три пъти са били качвани на самолет от мен, и всичко е на 6, с изключение на малумните работници по багажа, които счупиха едната ключалка. Вътре колелото е защитено, никакъв шанс при мятане да се счупи нещо. Има място за багаж и то доста, от порядъка на каска, шпайкове, маратонки, един куп дрехи, помпа, инструменти и др. Цената не е малка, но пък получаваш най - доброто.
Това с кашоните не си е работа, на летищата мятат багажа, така че да не остане нищо здраво :eyebrow:
Относно таксите, мисля че за такъв куфар с колело до 40кг не се заплаща нищо освен летищната такса.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Admin » Сря Юни 24, 2009 10:21 am

Доколкото знам, в случая не се търсят толкова скъпи решения, а само нещо за еднократно извозване на велосипедите.

@sherpite
Ако тези кашони остават за боклука, може би ще се съгласите да дадете няколко на дамата, която пусна темата? :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот sherpite » Сря Юни 24, 2009 10:32 am

@Admin няма проблеми, но пишеше за Варна и Бургас, за това не предлагам :agree: :beer:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот STAFF » Сря Юни 24, 2009 10:45 am

Admin написа:... в случая не се търсят толкова скъпи решения, а само нещо за еднократно извозване на велосипедите.

Еднократното извозване на велосипедите може да бъде много скъпо решение... :rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот rarekin » Сря Юни 24, 2009 11:52 am

Ако се търси еднократно решение и не може да се осигури кашон за велосипед защо не минете през някой от големите магазини за домашна електроника от рода на Технополис/Техномаркет? Възможно е там да има кашони от телевизори с 40+ инчови екрани. Един такъв е достатъчен, за да събере твърдак, на който са свалени каплите, а каплите също ще се съберат вътре. Но, както беше казано, винаги има риск за колелото, когато не се ползва специализирана транспортна опаковка.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Silvex » Сря Юни 24, 2009 8:18 pm

здравейте отново,
направо съм учудена че съм получила толкова много мнения по темата. надявам се да видите прикачения файл, където има снимка за въпросния кашон. днес говорих с един местен продавач, който каза, че получавали колелата в термосвиваемо фолио или найлон и да забравя че мога да намеря такова нещо.....моите приятели не за първи път пътуват, но досега само из европа...това ще им е първата среща с нашата мила родина България.....казаха ми че си купуват кашоните и после ги хвърлят и така до другата дестинация. Обърнах се и към сайт за хамали, защото там предлагат кашони за 1 или 2 лв., но с размери 138x80x23 (length-height-width) няма по ценовите листи.
Те ще летят в началото на август от бургас, така че дотогава нещо трябва да измисля.

Освен да се разходя до София да закупя нужните кашони, да ги складирам вкъщи и като се появят Август месец, да ги посрещна....това също е възможност.....аз ще идвам в софия утре или в петък...и още веднъж - в средата на Юли, така че могада процедирам и по този начин.
Последна промяна Silvex на Сря Юни 24, 2009 9:16 pm, променена общо 3 пъти
Silvex

Мнениеот did » Сря Юни 24, 2009 8:23 pm

Със сигурност с такива кашони е пълно при ГОЛЕМИТЕ вносители на части и велосипеди. Има в Спринт, вероятно има и при другите.

По малките магазини едва ли нещата пристигат с цялата тая книжнина, но това е само защото на тях кашони не им трябват. Ако ги помолиш, няма проблем да си "доставят" подобен кашон. Все пак, в България всекидневно се изхвърлят хилади такива.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Krismars » Сря Юни 24, 2009 8:53 pm

Специално във Варна, всяка вечер пред магазин Велос, може да намериш поне един такъв кашон. Ако нямат, може да говориш да запазят едно кашонче, хората там са коректни, мисял че ще ти направят услугата ;) :beer:
Аватар
Krismars

Мнениеот Silvex » Сря Юни 24, 2009 8:57 pm

благодаря, намерих контактите на магазина...освен да им пратя e-mail или ще говоря с тях по телефона.....
Последна промяна Silvex на Сря Юни 24, 2009 9:02 pm, променена общо 1 път
Silvex

Мнениеот 25thframe » Сря Юни 24, 2009 8:59 pm

Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Silvex » Сря Юни 24, 2009 9:10 pm

да се надяваме че ще запазят три...все пак Варна ми е по-близо от бургас за складиране на кашони.....
Silvex

Мнениеот рс » Сря Юни 24, 2009 10:47 pm

Аз пък ползвам найлона и яки лепящи ленти. Свалям седалка, капли, обтегач, по желание вилка и/или десен курбел. веднага след това се отрязва едно дърво за запъване между ушите на рамката - иначе се криви. Укрепва се дръвото с дебелото тиксо. После се постила дебелия найлон и се подреждат отделените части. Където нещо се опира, подлагам меки работи - накъсан кашон (велпапе) е най-добре. Накрая всичко се завива с найлона - един или два пъти според здравината му. Ако нещо съм забравил - режа цепка и тикам навътре. Отвън по критичните посоки се увива с лепящата лента, а напоследък се научих и да си прекарвам въженце през горната тръба на рамките за дръжка.
Всичко това влиза в позволените размери и килограми, зависи дали е едно или две колела и дали има капли. За далечни пътувания понякога изхвърлям капли, гуми, седалки или шини, или ги нарязвам (само спиците).
Често след претегляне си донатъпквам и другия багаж из пакета на колелото.
Понякога някой се запъва, че това е колело - обикновено леко втвърдяване на позицията (че НЕ е колело, а пакет) оправя нещата. Показвам, че е пакет с велочасти, книги, дрехи... и т.н.
Някой летища и компании са безгрижни и махват с ръка - тогава отпада разглобяването. Българите често са стриктни, с изключение на чартърите понякога. Всъщност, всички западняци никога не са стриктни, когато е чартиран български самолет - и товарят всичко, само да няма бомби и бензин.
Велокуфарите не ползвам, защото заемат много място, понякога излизат от позволеното и при наистина силен удар все се опира до запънатите уши и до здравината на рамката. А и не може да се сложат в раницата или на багажника, или да се изхвърлят като кацнеш. Трябва да си и имам и тях в къщи :( . Найлон (полиетиленово фолио) се намира лесно е евтино. 2 метра ширина е достатъчно, и дължина 5-10, за да има да се реже и да остане, за да е спокойно увиването.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот chrome » Чет Юни 25, 2009 10:51 pm

Silvex написа:да се надяваме че ще запазят три...все пак Варна ми е по-близо от бургас за складиране на кашони.....

принципно имаме кашони, в момента има, няма проблем да ти дадем щом ти се занимава да си организираш цялата тази схема, дано имаш на какво да ги товариш защото не са за всякаква кола, за велос във варна става дума
Just Be!
chrome

Мнениеот Silvex » Съб Юни 27, 2009 4:28 pm

Вие сте от Велос? Ако е така, това е супер защото поне няма да Ви пиша е мейл. Освен да дам вашия адрес и е-mail на моите приятели и те да се свържат с Вас. Така те ще доидат да си приберат кашоните, както се договорите.....
Silvex

Мнениеот Silvex » Пон Юни 29, 2009 9:18 am

Кашоните са намерени и запазени. Моите приятели също поеха инициатива, което улесни нещата.
Затова благодаря на всички за идеите и съдействието.
Silvex

Мнениеот рс » Чет Юли 30, 2009 10:39 pm

А с кашон за нормален багаж ли го вземат колелото или специален и доят парички? да кажете после как е. Аз с найлоните пробутвам колелото като обичаен багаж.
Правилник:
рс

Мнениеот PtD » Чет Юли 30, 2009 10:55 pm

По мои наблюдения - според зависи от авиокомпанията.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Silvex » Чет Авг 20, 2009 12:22 pm

здравейте отново,
моите приятели осъществиха голямото пътешествие. на връщане са пътували с Skyeurope, които имат опция за превоз на велосипеди. тук ще си позволя и аз да благодаря на Велос- Варна за съдействието им за уреждането на кашоните и за транспортирането им до жп гарата.
ще прикрепя и сайта, който моите приятели направиха за своето пътуване и благодарственото им писмо към Велос- Варна.

http://www.a-trip.com/tracks/view/28917 ... 5bQfMeQuzu
Silvex

Мнениеот рс » Чет Авг 20, 2009 1:16 pm

Който предлага "превоз на велосипеди", взема и цели колела - казвам го за онези, които биха летяли нанякъде и се чудят по този въпрос и нямат кашон или възможност да го аакарат до летището. Примерно, ако отиват до там караики колелото.
Правилник:
рс

Следваща

Назад към Общ форум