Ancillotti

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ancillotti

Мнениеот Alpina » Сря Юли 22, 2009 1:31 pm

Видях, че тук са обсъждани само в тази тема:
viewtopic.php?f=2&t=21366&hilit=ancillotti
но е заключена...

Официалния им сайт е http://www.ancillotti.com/

Та последните два дена, бях така подпален по тях, че няма на къде.
На гости в офиса ни е един италианец, които е притежавал 2 от тези рамки
http://www.ancillotti.com/freeride.htm - TOMASO FRP с обяснението, че с тази рамка можеш да караш както поискаш- точно free , но естествено - не в състезателен режим т.е. по-бавно. Включително че му се налагало да катери карайки по 15-20км, за да стигне дадена пътека за каране, без да има каквито и да е затруднения с това.

Обаче поради факта, че се е насочил към DH, е взел http://www.ancillotti.com/downhill.htm - Tomaso DHP
Тази рамка се прави по анатомията на човека, който ще я кара. Отивайки да си я поръчаш, ти взимат всевъзможни мерки и след месец, месец и малко ставаш собственик на това колело.
Това ме навежда на мисълта, че покупка на употребявана такава рамка, не е особено добро решение, но пък мисля, че бих рискувал с някоя..

Историята на марката е започнала с производство на мотори в стил Harley Davidson... след време опитали с окачване при което има издърпване на шока - "Pull Shock" и започнали да правят кросови мотори. С развитието обаче на DH и FR стиловете, се пренасочили към производство на MTB и в последствие започнали да се занимават само с това, като използвали "Pull Shock" окачване в колелата си.

Вероятно скоро ще посети България, с коелото си, защото като гледа Витоша има голямо желание да я сгази, а след няколко клипа от Сопот - и там би искал да отиде :)
Обаче като му обясних как стои въпроса с лифта, той остана така :bigeyes:
При тях също нямало кой знае колко специялизирани лифтове, но за колелата си имало "куки" на които се закачали..., но това е друга история.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Re: Ancillotti

Мнениеот Schizophrenia » Сря Юли 22, 2009 4:20 pm

Интересно .... :beer: :)
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот WestIce » Пет Юли 24, 2009 10:46 am

Егаси! Да ти взимат мерки за рамката която ти правят... :bigeyes: Не се знае какъв е крайният ефект - сигурно имаш баси поврътливоста и триковете можеш да ги правиш с лекота. Тази марка ми хвана окото. Ако не се лъжа DH и FR модела им не е ли с мотокросово окачване? Ако да, тва става машина. Чудно ми е ако тези, които карат по световната купа със Santa Cruz, Iron Horse, Yeti, Intense, им се направи рамка от Ancillotti със собствени размери, дали ще постигнат по-добри времена, заради Ancillotti?
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот Krismars » Пет Юли 24, 2009 2:25 pm

Рамките на тези, които се сътезават във Световната купа са доста различни. Някъде из Пинкбайк бях чел за желязното конче на Хил, рамката му била размер М, но горната тръба била като за рамка Л, пък някои други части също били променени и като цяло рамката няма нищо общо със стандартната, имаше и снимки някъде наложени стандартна и тази на Хил, ама не ми се занимава да търся. Та идеята ми е спонсорираните карачи не карат, това което се продава за обикновения карач, все пак на тях им трябва максимално удобно колело. Иначе Ancillotti зарибява доста :)
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот 25thframe » Пет Юли 24, 2009 3:03 pm

Добра, доста добра "услуга" предлага тази фирма. Би било добре, ако повече марки велосипеди предлагат подобно нещо. :agree:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Назад към Общ форум