Инструменти на стената или...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Инструменти на стената или...

Мнениеот tisho » Пет Яну 15, 2010 12:11 am

Как съхранявате инструментите си за любимия "кон"?

Днес, както си седях, и ми щукна да си направя "стена" за инструментите, с които разполагам за обслужване на "жувотнуту".
Поразрових из интернета и се спрях на няколко варианта, плюс това, което съм виждал из сервизите, та да си направя едно
"пано", на което да закача всички налично и необходимо. Ето върху какви идеи се спрях:

http://www.bikesnotbombs.org/files/images/forpages/ToolShelves.JPG
Изображение
Изображение
Изображение

Последното ми изглежда доста ефектно и практично.
Лично за себе си обмислям използването на ПДЧ, изрязано по желание, върху което ще се завинтят винтовете, които ще
държат съответната джаджа. Въпросът е след това дали да го закача в стаята си над главата или да му сложа колелца и теглич,
та да е винаги с мен, когато съм на път - това, разбира се, е шега, но би ми било интересно до какво се стигнали вие като решение.
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Re: Инструменти на стената или...

Мнениеот taurus13 » Пет Яну 15, 2010 2:28 am

Много педантично....не е за мен. Само веднъж ще ги подредя така - веднага след като си го направя - после пак ще си седят удобно нахвърляни на рафта. :D
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пет Яну 15, 2010 7:48 am

една голяма кутия за инструменти
Изображение

все пак байка ходи насам натам понякога и всичко това трябва и да е мобилно
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Stancho » Пет Яну 15, 2010 10:07 am

outfaced написа:една голяма кутия за инструменти
http://www.thispay.com/catalog/images/u ... m41510.jpg

все пак байка ходи насам натам понякога и всичко това трябва и да е мобилно

И аз съм на съшия принцип - малък куфар (с баща ми така сме събрали всичко в много удобна форма). Така или иначе не са много инструментите (шестограми, клещи, резачки и някой друг гаечен ключ - френски в моя случай и най - важното чук :D ). Такава стена е хубава идея, много ми харесват, но само ако имаш голям набор от инструменти. :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот kojota » Пет Яну 15, 2010 10:17 am

Или ако имаш стена на която да ги закачиш :)
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Яну 15, 2010 10:34 am

В мазето съм закрепил 2 плоскости изградени от дъски на стената посредством дюбели, след което с обикновени по-малки пирончета, махаики им главите съм си направил поставки за инструментите които могат да се закачат. Отново с пирончета съм си прикачил гаечните ключове по следния начин - поставям ключа хоризонтално и в двете му страни където загхваща гайката/болта забивам по пиронче.Така всичко е на лице, наподобява до голяма степен професионална работилница и е направено без пари. С годините толкова инструменти се събират, че вече място не остава, а плоскостта е вече над 2м дълга на 1м широка.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот veskoz » Пет Яну 15, 2010 10:54 am

Инструментите - подредени, който вземе нещо го връща там от където го е взел (не се губи и на който му трябва го намира веднага). Това за мен е закон още от времената с бригадите. Мразя мърлячите, мърлявото отношение към машини и инструменти (с които си изкарвам хляба).
Работният куфар ми е около 30 кг и ако не приложа икебана вътре неможе да се затвори. :smash:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Quiz » Пет Яну 15, 2010 11:46 am

Мазето в къщата на баба ми и дядо ми, е превърнато в спретната работилничка (голяма част от инструментите са предназначени за ремонт и поддържане на велосипеди). Като влезеш вътре, кеф да ти стане на душата - уютно, приятно, с чист работен "тезгях", а стените-целите с подредени като по конец инструменти! Страхотно удобство е, а мерака за "човъркане" си идва естествено, когато попаднеш в подобна обстановка.
Уви, в повечето жилища (както и вкъщи впрочем) не може да се намери достатъчно "излишно" място за подобна педантична подредба. :(
Аватар
Quiz

Мнениеот SpoileR » Пет Яну 15, 2010 3:19 pm

ммм.... имам един гардероб (гардеробче) с рафтове, на което има всичко друго, но не и дрехи :lol: мисля, че за домашни условия е най- удачния вариант (още повече в моя случай- в стайни условия)... ще кача снимки като имам възможност... :)

@veskoz- колега :D :agree:

Макар и сега да съм подреден, като ти чета мнението, ако сега ми видиш темата темата, "как ви изглежда стаята" отпреди, докато бях в Киров, някъде на 2ра-3та страница...
как не си ме запалил докато спя още не знам... :lol: :blush: :nuts: Добре, че линковете със снимките, вече са невалидни :bowdown:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Яну 15, 2010 4:07 pm

Пропуснал съм темата за стаята...Ако на ставане от леглото не се удряш в кормило или педал не те ръчка отдолу през пружината докато спиш не ставаш за байкър. Ако не правиш колелото си вътре в стаята и всичко става масло по килима - пак не ставаш. Ако в шкафа с лекарствата нямаш масло, грес за вилки и ВД - не ставаш.

Много полезно откритие за дребни неща - кутия от Стрейт, метални с еднакъв размер чудесно се подреждат.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот wicked_bro » Пет Яну 15, 2010 4:56 pm

втората снимка с градинарските инструменти цепи мрака... твърдо съм за :) ама аз съм озеленител та...мало ми е изкривяване :) иначе гледам да мъкна с мен повече неща щото.. никога не се знае
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот cvb » Чет Яну 21, 2010 6:56 pm

veskoz написа:Инструментите - подредени, който вземе нещо го връща там от където го е взел (не се губи и на който му трябва го намира веднага). Това за мен е закон още от времената с бригадите. Мразя мърлячите, мърлявото отношение към машини и инструменти (с които си изкарвам хляба).
Работният куфар ми е около 30 кг и ако не приложа икебана вътре неможе да се затвори. :smash:

:rofl: :agree: :bowdown:
Пропуснал съм темата за стаята...Ако на ставане от леглото не се удряш в кормило или педал не те ръчка отдолу през пружината докато спиш не ставаш за байкър. Ако не правиш колелото си вътре в стаята и всичко става масло по килима - пак не ставаш. Ако в шкафа с лекарствата нямаш масло, грес за вилки и ВД - не ставаш.
:bowdown: :agree: пружината ми е раздърпана от осите на точилата,отдоле щот съм 144кг :banghead: та..сложих втора :magnify: :8D: и се крепи вече разбрицания ми креват с 2 липсващи крака,заменени с дървен съндък :^:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Назад към Общ форум