от доста време се чудя как всички ние оценяваме Българския МТБ спорт ( МТБ спорт го използвам като събирателно за XC, DH, 4X без да се засягат другите колеги ) и какво влагаме в подготовката си ( имам предвид дали тренираме целенасочено и как, или се возим за удоволствие, което според мен не се нарича спорт, а хоби ). Наскоро попаднах на тема за Про-Байк наградите и се замислих много дали ние като "спортитсти" заслужаваме подобна класация и на всичкото отгоре дали държавата, като такава ни заслужава, като хора развиващи спорта ( намесвам държавата поради причината, че в БГ всеки спорт се развива под шапката на министерството или агенцията, както искате го наричайте ).
Иска ми се чрез тази тема да си направим една самооценка и дано да успеем да видим грешките си, както и тези на организаторите на всякакви мероприятия, за да вървим напред.
P.S.
Моля да се въздържате от коментари в духа на типичния ни български манталитет, а именно да започваме кавги с обиди. Иска ми се всички да извлечем полза от това, което ще се напише тук.