Към статията:
http://capital.bg/light/lica/2010/04/16/887378_adrenalin_ilinda_evtimova_sustezatel_po_planinsko/
ie написа:Това интервю нямаше да го има ако не ми беше взела интервю първо Ева. Така че благодаря ти Ева отново.
kikon написа:ie написа:Това интервю нямаше да го има ако не ми беше взела интервю първо Ева. Така че благодаря ти Ева отново.
Радвам се, че съм спомогнала за разпространението на байк културата
did написа:Прочетох го с удоволствие. Благодаря за чудесните минути!
Малко си е луда глава, спусканията по планинските склонове не е като спускане по асфалт. Веднъж се отърваваш, дръг път чупиш.
Повечето байкъри са момчета, нали?
Деветдесет процента.
KRAZzy написа:![]()
hitar_potar написа:определено ни трябват повечко момичета в МТБ-средите...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Тук въобще не съм съгласен! Нито за лесното, нито за достъпното. Щото може да се качиш на Чепеларе, да вземеш ски за 15 лева на ден и да караш. Кажи ми къде може да се направи това с колелото? Да не говорим, че повечето курорти имат ски писти за хора, които се качват за първи път. Да има такива DH трасета? Дето няма да ти се налага да буташ, ами влека ще те качи до горе.outfaced написа:Реално погледнато е много по лесно и достъпно да караш колело, отколкото да караш ски.
На ските закантваш и спираш. При колоезденето имаш две спирачки, кормило и педали - доста повече средства и точки за контрол на движението, които е по-трудно да се научиш да координираш. На ските се научих за година стоя сравнително стабилно по пистите и от там нататък работех за скорост и техника. За колелото за близо две години в планината не мога да кажа същото.outfaced написа:Когато се внимава и двете са еднакво безопасни.
Daniel Panev написа:hitar_potar написа:определено ни трябват повечко момичета в МТБ-средите...
Са ако можеш да обясниш и ЗАЩО?
Antares написа: Тук въобще не съм съгласен! Нито за лесното, нито за достъпното. ...
veskoz написа:Daniel Panev написа:hitar_potar написа:определено ни трябват повечко момичета в МТБ-средите...
Са ако можеш да обясниш и ЗАЩО?
За да раждат истински "байкъри"... не шосейки...![]()
![]()
hitar_potar написа:давайте в същия дух, момичета!
outfaced написа:Въобще у нас жена на колело си е страна гледка
Admin написа:Освен това, колкото и да звучи странно, при планинското колоездене колкото по-неуверено и плашливо караш, толкова по-голям е шансът да паднеш - вярно, паданията са по-скоро леки, ама горните последствия се получават и при тях.
vpravov написа::offtopic:Admin написа:Освен това, колкото и да звучи странно, при планинското колоездене колкото по-неуверено и плашливо караш, толкова по-голям е шансът да паднеш - вярно, паданията са по-скоро леки, ама горните последствия се получават и при тях.
![]()
![]()
![]()
Това, според мен е от азбучните истини при планинското колоездене!
Преодоляването на тази неувереност е основния ключ, особено при спускането. Губенето на време и концентрация в размисли - "ще падна или няма да падна"- е почти гарантирано падане. Ако се чувстваш неуверен в даден участък (дори и заради първо минаване от там), по-добре е да слезеш да буташ. А ако държиш да преминеш - по-добре спри, разгледай участъка, прецени траектория, минимална необходима скорост и тн. и тогава се пробвай.
Между другото - и при ските съм със същото впечатление.
outfaced написа:Antares написа: Тук въобще не съм съгласен! Нито за лесното, нито за достъпното. ...
... но колоезденето определено е лесно за практикуване навсякъде и по всяко време, на всякакви нива на можене и от двата пола.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 375 госта