Как да направим писта със скоци и виражи

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как да направим писта със скоци и виражи

Мнениеот slav007 » Сря Сеп 08, 2010 8:50 pm

Значи аз и още няколко приятеля много искаме да си направим малко местенце за каране. Може ли да ми помогнете да ми кажете какво е нужно как да го направим писта с скоци и виражи по най-добрият начин ... и т.н. Ще бъда изключително благодарен на секи които ми помогне. :bawling: :bawling: :beer: :beer: :agree: :bowdown: :bowdown:
slav007

Рейтинг: 1062

Re: Как да направим писка с скоци и виражи

Мнениеот Keen on » Сря Сеп 08, 2010 9:04 pm

Лопати,дървени палета(за виражите),пръст и маркучи с които да пръскате(ако наблизо има възможност за поставяне на такива).Другото се подразбира.Но няма стандарт за правене на писКа.Поне не съм чувал за такъв :dontknow:

п.п Темата не е за тук!
Keen on

Рейтинг: 1200

Мнениеот Drag4o0 » Сря Сеп 08, 2010 9:13 pm

@keen on :agree: :agree: :offtopic: Темата ОПРЕДЕЛЕНО не е за тук!
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот magadisho » Сря Сеп 08, 2010 9:23 pm

Темата ще бъде изтрита сигурно. Ако не ще я преместят и заключат
Аватар
magadisho

Рейтинг: 1162

Мнениеот did » Сря Сеп 08, 2010 10:39 pm

slav007 написа:Значи аз и още няколко приятеля много искаме да си направим малко местенце за каране. Може ли да ми помогнете да ми кажете какво е нужно как да го направим писта с скоци и виражи по най-добрият начин ... и т.н. Ще бъда изключително благодарен на секи които ми помогне. :bawling: :bawling: :beer: :beer: :agree: :bowdown: :bowdown:

Отиваш на такова място, гледаш, караш, трупаш опит, после пак караш, после отиваш на друго такова място, гледаш, караш, трупаш опит... и пак така... и накрая може и да си готов да правиш нещо оригинално, ако си добър с карането и математиката.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Keen on » Чет Сеп 09, 2010 8:42 am

did,не че не нещо ама пък тая математика къде я видя? :rofl:
Keen on

Мнениеот m7ncyberlife » Чет Сеп 09, 2010 9:31 am

Там където сте си избрали местенцето за каране (пътеката) първо трябва да го знаеш много добре и да си карал там . Там където има прави очастаци дигате скок и след него вие ще си прецените колко след него да е правите попивка . Виражите ди копаете на завоите и насипвате пръаста отсртани и също така нее лошо и да поливате добре за да се слегне и да отъпквате. Материалите които ще са ви нужни: лопати мотики праста на място си я вадите и няма да е лошо и малко дървения да имате. Грубо казано това е в общи линии :beer: :beer: :beer:
Аватар
m7ncyberlife

Рейтинг: 1186

Мнениеот did » Чет Сеп 09, 2010 9:45 am

Keen on написа:did,не че не нещо ама пък тая математика къде я видя? :rofl:

Има много математика. Не я виждате, щото не я знаете.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: Как да направим писта със скоци и виражи

Мнениеот Keen on » Чет Сеп 09, 2010 11:55 am

Всъщност като се замисля ,може би имаш право и по специално за скоковете.Защото при определена скорост падаш на определена дистанция, където всъщност трябва да бъде попивката :agree:
Keen on

Мнениеот FEAR » Пет Сеп 10, 2010 10:20 pm

Първо кажи, къде ще е това трасе? Има ли наклон, колко градуса е, има ли дървета, скали и подобни? :erm:

За начало го измислете трасето, нарисувайте го, преценете какво искате от него, какви са вашите възможности, искате ли скокове, дропове, с попивка или без, колко виражи, колко искате да е широко трасето, да има ли корени, камъни...Възползвайте се максимално от това, което е свършено от природата ( скали, корени, камъни, дропове, гепове ).

Преценето дали искате Норт Шорове, но имайте предвид, че за тях се иска малко повече работа. За скоковете - първо правите самия скок, скачате го няколко пъти и строите попивка. Използвайте пръст, а за основата може и някое дърво/варел. Същото важи и за дроповете. Преценето колко високи/дълги да са и не се пресилвайте!

Ако има корени изровете пръста окло тях, за да се минава отгоре им. Ако не ви мързи ( и вече няма ) може да сложите камъни ( не много големи ) в някой части на трасето, за да не твърде гладко.

За виражите ще ви трябва пръст и 5-15 см в диаметър клони/дънери/тръби, които се поставят в основата и се зариват с пръст. Преценета градуса на завоя, където е въраж е и гледайте да не е прекалено остър/висок.

За самата пътека можете да я изкопаете неравномерна, ако искате да прилича на ДХ трасе. Сложете няколко серпенти, ако няма да си ви проблем и теренът позволява.

Горе долу това е - ще ви трвябват лопати, може би трион/резачка, чук и пирони, много труд и време! Няма да стане бързо, особенно ако трасето е дълго. Пожелавам ви успех, надявам се да съм бил полeзен! :beer:
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Мнениеот rakshy » Пон Сеп 13, 2010 8:50 pm

Преди 1 месец с приятели "построихме" едно средно задоволяващо скокче.
Взехме една по голяма плоскост две Г образни дъски и две летвички.
Копахме около 1 час, но нито сме ползвали вода нито каквото и да е само кирка лопата и желание.
За късмет няше нужда от попивка.
На височина отпред беше 43 см . Не помна колко беше дълъг или широк.
Но се получи прилично скокче.

Аз ти препоръчвам - ако ти е първото както беше на нас, по-добре да не се изхвърляш.
Започни със среден скок около 50-60 см висок и едно малко виражче.
Ама се приготви да си загубиш деня! ;)

УСПЕХ :beer: :beer: :beer:
rakshy

Мнениеот zafirovp » Пон Сеп 13, 2010 9:49 pm

Нещо много хора тръгнаха да правят скокове и виражи, което е хубаво. Като цяло става с гледане и взимане на идей от вече готови и изпитани трасета. Добре е да не хвърляте много труд ако трасето е незаконно. Най-добре става с много пот и бира.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот rakshy » Вто Сеп 14, 2010 4:26 pm

http://dirt-jumping.com/
В горния линк пише доста полезни неща :beer: :beer: :beer:
rakshy

Назад към Общ форум