Помощ за избор на преден, мощен фар за шосейка

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на преден, мощен фар за шосейка

Мнениеот Fixt00l » Пет Окт 22, 2010 1:06 pm

Колеги, моля за помощта ви...Карам шосейка с Shimano Ultregra-6600, и искам да си взема наистина добро осветление.Карам малко, до работа и обратно, общо 40км, не съм излизал за междуградски карания.Повече от 100км в двете посоки едва ли ще карам скоро.Sigma Powerled black не работи с Low-self discharge батерии, дори и с най-добрите, а нямам намерение на тия обирджии да им давам на месец по трицифрена сума за батерии само.Искам фар, който да работи с презареждаеми Ni-MH батерии, защото имам най-добрите такива и професионално зарядно устройство, струват стотици и искам да си ги ползвам.Четох вече тема, че въпросната Сигма свети насочено напред, и можеш да се пребиеш, ако има дупка на сантиметри встрани и не я видиш...Нямам против и от чужбина да си поръчам фар.Това е бегачът ми :
http://www.datafilehost.com/download-52bb1fd5.html
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Re: Помощ за избор на преден, мощен фар за шосейка

Мнениеот pascoff » Пет Окт 22, 2010 1:29 pm

Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот jivkonik » Пет Окт 22, 2010 2:13 pm

Виж моите постове в една страра тема:
viewtopic.php?f=3&t=56461&start=0&hilit=%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0

От опит мога да ти кажа - масовите универсални "фенерчета" имат 2 основни недостатъка:
1. Цялото им тегло (източник и батерии) са в едно общо тяло, при всяко друсване на колелото светлината ти подскача - защото това тегло, колкото и добре да го стягаш за курмилото си е тегло!
2. Имат ясно изразено ярко светло петно (спот) и не толкова добре светещ ореол около него- това ти прави периферното виждане малко проблемно....
Просто виж по западни форума за фененерчета снимки на петната, които правят, срявнения и т.н. (ако ще с спираш на фенерче де)

Каквото и да избереш фенерче или специализирана светлина- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СТАБИЛИЗИРАНО ПО ТОК (digital ги наричат производителите, авно има някаква цифрова схема в тях, която прави токовата стабилизация)!!! - тоест - да свети постоянно силно докато не стигне до ниво на батерия, под което не може повече да поддържа това силно светене и да мине в сейфти режим - слабо светене, но дастатъчно да изкара още час поне на тези батерии за да може да се прибереш.
Всичките ми фенерчета са такива, вече неща да погледна онези, лека-полека намяващи светлината си с времето...... и каращи месеци с едни батерии - не благодаря! Искам силно светене за няколко часа с едни батерии, и ясна индикация, кога са се изтощили!
Успех в избора.
Би ли споделил модела батерии и зареждачка, които ползваш?! :beer:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Fixt00l » Пет Окт 22, 2010 3:03 pm

MH-C9000, и 5 комплекта батерии от най-добрите с нисък саморазряд, отделно още 1 зарядно и батерии имам.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот jivkonik » Пет Окт 22, 2010 3:09 pm

Fixt00l написа:MH-C9000, и 5 комплекта батерии от най-добрите с нисък саморазряд, отделно още 1 зарядно и батерии имам.

И аз това зарядно ползвам, сега чакам Sanyo ENELOOP, от новите, 16 бр.
Имам едни SONY 2100mAh, но след 2-3 год полване саморазряда им стана доста проблемен - като се заредят имат реален капацитет 1600 - 1800 но след седмица стоене отдават едва 400 - тествам ги една по една и "go to кош"!
Странното е, че не започнаха да губят капацитет лека-полека с годините, а започнаха да се саморареждат бързо от веднъж.... явно химията им е такава вътре...

:agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Fixt00l » Пет Окт 22, 2010 4:22 pm

Те имат доста ментета, даже и по реномирани магазини.Powerex Imedion, GP Recyko, Camelion Always ready, Kodak pre-charged са най-добрият избор за момента, както и Uniross Hybrio, всичките по 2100 mah.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот al » Пет Окт 22, 2010 4:48 pm

Взимаш това или това, всичко останало е компромис ;)
Изображение
Аватар
al

Рейтинг: 1255

Мнениеот jivkonik » Пет Окт 22, 2010 9:11 pm

al написа:Взимаш това или това, всичко останало е компромис ;)

Е ти намери какво да препоръчаш! На Dealextreme ширпотребата..... Ако бяха толкова читави, големите производители да са фалирали.... Силно съм скептичен към всичко, което продава този сайт.....
Аватар
jivkonik

Мнениеот jivkonik » Пет Окт 22, 2010 9:14 pm

Fixt00l написа:Те имат доста ментета, даже и по реномирани магазини.Powerex Imedion, GP Recyko, Camelion Always ready, Kodak pre-charged са най-добрият избор за момента, както и Uniross Hybrio, всичките по 2100 mah.

Ти кои порзваш? Може ли да препоръчаш магазин с гарантирано "истински" :beer:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Fixt00l » Пет Окт 22, 2010 10:48 pm

Powerex Imedion 2100 mah от верига магазини Фотопавилион (София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, за другите градове с куриер) или пък от бургазлиите BVI.На едно ниво са с Camelion 2300 Mah, имам и двата комплекта, но препоръчвам Imedion.Новият модел с 2400 mah ако го има, още по-добре.Заради ниския саморазряд на батерията с лекота бият батерии от по 3000 mah, и производителите гарантират, че държат цяла година 80 % от първоначалния си заряд.За ония, които имат много " гладни " устройства, например мощни фарове, може да си вземат за резервен комплект Powerex Imedion 2700 mah.Имаше един пич в dpreview forums, който беше купил 20 комплекта от най-добрите батерии с нисък саморазряд, и ги тестваше сам за стопроцентова достоверност, първи бяха Imedion и GP Recyko, но вторите са ужасно капризни, препоръчвам първите.Имат комплект с брутално качествено и бързо зарядно за 87 лв (никак не е скъпо, през годините досега смених поне 4 зарядни на обща стойност над 200 лв с батериите), или за по-разбиращите MH-C-9000 за около 135 лв с батериите.Въпросното зарядно ми съживи 2 комплекта стари батерии, струващи 40 лв, и гарантирано си избива парите с времето.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот mladen » Пет Окт 22, 2010 11:39 pm

http://www.lupine.de/web/en/fascination/bike/
Ето ви нещо наистина ИСТИНСКО , но не знам дали ще ви е по джоба :rofl:

А сега малко по сериозно :

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29489

това съм го пробвал и не е лошо за парите си .

:beer:
mladen

Рейтинг: 1365

Мнениеот jivkonik » Съб Окт 23, 2010 10:28 pm

Ако държин на AA стандарта ти препоръчвам това http://store.dinottelighting.com/shared ... oducts.asp

Аз карам с LiIon версияата му и съм повече от доволен! Доставят до БГ.
Аватар
jivkonik

Назад към Общ форум